Singiel THE NUMBER OF THE BEAST

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Singiel THE NUMBER OF THE BEAST

Post autor: iron84 »

Ostatnio poziom wypowiedzi na forum drastcznie spadl..patrz np wieksosc powyzszych postow.....gdzie jest stara gwardia ???? Czas umierac..??? Kea wytlumacz, bo ja tego nie pojmuje....

Maiden w TV to bylaby wspaniala rzecz....
....niektorzy staraja sie byc tutaj meeeggaaa "true", ale im nie wychodzi....tak tak...niestety
IvonMaiden
-#Invader
-#Invader

Post autor: IvonMaiden »

dzis moj ulubiony listonosz dostarczyl mi szczelnie zapakowana paczuszke z wiadoma zawartoscia :twisted: :twisted: :twisted:
dla mnie singielek rewelacyjny :)
Cymor
Stara gwardia
Stara gwardia

Post autor: Cymor »

Troop pisze:
Crazy_Sam pisze:
KILLER pisze: A czy oni kiedy kolwiek spadli w rankingu HEAVY METALu ??
Ja mówie o mediach samych w sobie. Powiedz mi kiedy ostatnio słyszałeś coś w TV, albo radiu na temat Dziewicy?? Bo ja dawno. Wiadomo, że są cały czas na szczycie dla fanów, oraz ludzi, którzy znają się na Heavy Metalu.
Wynurzę się : ) Ja NIE chcę słyszeć o Maiden w h...i zwanej TV. Nie życzę sobie : ) Pomyśl, w niedzielę Młynarska, Dowbor czy inne gówno zapowiada: a teraz, po Sumie zaśpiewa dla państwa....:PP Albo np. Po...sat i jakaś wyfiokowana idiotka, kurwiszcze ( materac reżysera, operatora i dżwiękowca ) wykrzykuje: przed państwem Iron..... daj spokój przecież to już się nie dobrze robi. Żaden fiut ma nie wspominać o IM w mediach : )
Pozdrawiam
Gratulujemy. Zarobiłeś ostrzeżenie. Polecamy się na przyszłość.
Awatar użytkownika
sobota
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: sobota »

Hm, też sobie kupiłem i przesłuchałem kilka razy... i mogę tylko zgozić się z tym co powiedział Wicker... Świetna produkcja utworów koncertowych, bardzo fajne wideo z koncertu i świetny teledysk (nie widziałem tej animowanej wersji wcześniej)
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: CubeX »

A w Częstochowie singla ciągle nie ma. W MM tutejszym wciąż karmią mnie tekstem "lada dzień będzie dostawa". "Lada dzień" trwa już drugi tydzień. Dziś jadę do MM do Czeladzi, może w końcu zostanę szczęśliwym człowiekiem. Acha, mam też swoich ludzi w Krakowie. Może więc ktoś wie, gdzie i czy w ogóle tam można tę płytkę dostać?
_Sand_man_
-#Invader
-#Invader

Post autor: _Sand_man_ »

CubeX pisze: Dziś jadę do MM do Czeladzi, może w końcu zostanę szczęśliwym człowiekiem.
A wiesz gdzie dokładnie w Czeladzi to jest ????
Awatar użytkownika
helmik
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: helmik »

Troop pisze: Wynurzę się : ) Ja NIE chcę słyszeć o Maiden w h...i zwanej TV. Nie życzę sobie : ) Pomyśl, w niedzielę Młynarska, Dowbor czy inne gówno zapowiada: a teraz, po Sumie zaśpiewa dla państwa....:PP Albo np. Po...sat i jakaś wyfiokowana idiotka, kurwiszcze ( materac reżysera, operatora i dżwiękowca ) wykrzykuje: przed państwem Iron..... daj spokój przecież to już się nie dobrze robi. Żaden fiut ma nie wspominać o IM w mediach : )
Pozdrawiam
hahaha mega rotfl!! Im sa w mediach byli i beda
a tak btw to to slowo pisze sie przez ch
slownik nie gryzie
Koniec świata nadejdzie jutro.
Troop
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Troop »

Qrcze nieżle.
Jak patrzę na ten post teraz, to racja jest wulgarny.
Bez przesady. Nawet mało pamiętam z tego jak go pisałem.
Ale to okoloczność obciążająca: ) Przesłanie było proste: Nie chcę żeby TV zapodawała IM. Koniec. Nie chcę żeby stali się "modni" i "trendy" Przyjeżdzam patrzę a tu zonk :) Ktoś mnie zauwazył "PPPP i nawet śmichy-chichy :) chłpców z piaskownicy .Sam się pośmiałem. Jestem ze starego rocznika, nikt się wtedy nie przejmował wulgaruzmami ( Fajnie było polecam !!
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

W Czeladzi w MM też singla nie ma i nie było dotąd, podobnie jak w Częstochowie. Moi ludzie w Krakowie też mają problem z wytropieniem go. W akcie desperacji poprosiłem znajomego ze sklepu z płytami, żeby zorientował się w hurtowni. Wiem, że zawsze mam możliwość złożenia zamówienia w necie, ale liczyłem, że w cywilizowanym kraju nie będę miał takiego problemu z zakupem. No i się przeliczyłem.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

ja widzialem go w katach w sklepie "all"...taki fajny sklepik :P :beer
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

w Gliwicach w fono shopie też jest - od ręki można zakupić;
słuchajcie może ktos poda namiary na wersje red vinyl 7'
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

S1MON pisze:ja widzialem go w katach w sklepie "all"...taki fajny sklepik :P :beer
a za ile?
Awatar użytkownika
helmik
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: helmik »

Troop pisze: Nie chcę żeby stali się "modni" i "trendy"
troche za pozno
Koniec świata nadejdzie jutro.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Z Muzyka.Interia.pl:

Iron Maiden: Premiera singla

W poniedziałek, 24 stycznia, nakładem wytwórni Pomaton EMI do sklepów trafi singel "The Number Of The Beast" pochodzący z DVD z wczesnymi nagraniami grupy Iron Maiden. Płyta o tytule "The History Of Iron Maiden Part 1: The Early Days" to pierwsza część projektu ujawniającego rarytasy z archiwum legendy heavy metalu. Spora część materiałów nie była wcześniej nigdzie publikowana.

"The History Of Iron Maiden Part 1: The Early Days" będzie promowany singlem "The Number Of The Beast". Płytka z dwoma utworami 10 stycznia zadebiutowała na 3. miejscu brytyjskiej listy przebojów.

Na DVD znalazły się przede wszystkim zapisy fragmentów występów Iron Maiden z początków lat 80. W skład zestawu wchodzą "Live At The Rainbow" (1981), "Live At The Hammersmith 1982 - Beast On The Road" (1982), "Live At Rock & Pop Festival 1983 Dortmund - World Piece Tour" (1983) i "Live At Ruskin Arms" (1980).

Jako dodatki fani otrzymają utwory "Women In Uniform" i "Running Free" nagrane podczas telewizyjnego programu "Top Of The Pops", "Running Free" z niemieckiego programu telewizyjnego "Rock & Pop" oraz promocyjne wideoklipy do "Women In Uniform", "Run To The Hills", Number Of The Beast", "Flight Of Icarus" i "The Trooper".

Przypomnijmy, że obecne wcielenie "Żelaznej Dziewicy" będzie można zobaczyć 29 maja na Stadionie Śląskim w Chorzowie. Brytyjczycy będą gwiazdą kolejnej edycji Mystic Festival.
Może większa partia singli dopiero trafia do sklepów?
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Niestety, nie doczekałem pojawienia się singla na półkach żadnego sklepu w Częstochowie. A obietnice sprzedawców już mnie nie interesują. Zdobyłem go dzięki zamównieniu. Po kilkukrotnym przesłuchaniu stwierdziłem, że istnieje co najmniej 5 powodów, dla których warto go mieć:
Powód pierwszy to orginalna wersja "TNoTB". Oczywiście mam cały album, ale jednak orginalny singiel to też coś. A przecież poprzedni singiel pod tym tytułem ukazał się full lat temu i dziś trudno go zdobyć, a już na pewno nie za 20 zł.
Powód drugi to "TNoTB" w wersji koncertowej. Choć mam podobnych wersji sporo na bootlegach, to ta jest po prostu profesjonalnie nagrana. Perfekcyjnie wręcz.
Powód trzeci to koncertowe "HBTN". To mój nr 1, jeśli idzie o Maiden, więc każdą kolejną wersję po prostu pochłaniam w ekstazie.
Powód czwarty to klip "TNoTB" z animacjami. Nie mam DVD, więc nie widziałem go dotąd, bo na ofiacjalnym video jest tylko wersja stara, "nieulepszona". Maidenowa wersja "Egzorcysty" - rewelka!
Powód piąty to fragment video koncertu, który jest też na tym krążku w wersji audio. Świetna jakość, profesjonalny montaż, ekspresja, dynamika, po prostu bez zarzutu.
Gorąco polecam. 20 zł. to nie majatek, a za tę kaskę sporo naprawdę sporo pozytywnych doznań.
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

wczoraj chcialem byc szczesliwym posiadaczem tego singla ale jak zobaczylenm cene to mnie wgniotlo w podloge w empiku w krakowie!!! cena to < jak okreslil kasjer> JEDYNE 30 zl!!! heh caly album TNOTB kosztuje 35 zl! wyszedlem ze sklepu tak samo szybko jak do niego wszedlem i chyba juz tam nie wroce..
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Michcio pisze:wczoraj chcialem byc szczesliwym posiadaczem tego singla ale jak zobaczylenm cene to mnie wgniotlo w podloge w empiku w krakowie!!! cena to < jak okreslil kasjer> JEDYNE 30 zl!!! heh caly album TNOTB kosztuje 35 zl! wyszedlem ze sklepu tak samo szybko jak do niego wszedlem i chyba juz tam nie wroce..
Niestety trzeba uważać, bo Empik często zawyża ceny. :? Ale mogłeś się spytać czy to przypadkiem nie pomyłka, albo pójść do MM gdzie dostaniesz go za ok. 19-20 PLN. :D
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

w naszym :roll: :? MM w krakowie nei maja i powiedzieli ze raczej sie na to nei zanosci.. wiesniaki wredne..
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Michcio pisze:w naszym :roll: :? MM w krakowie nei maja i powiedzieli ze raczej sie na to nei zanosci.. wiesniaki wredne..
Podobno w MM w centrum M1 czy czymś takim mają. :) Możesz podzwonić po krakowskich MM i się dowiedzieć.
Kro
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kro »

A ja wczoraj po prawie 2 miesiacach czekania dostalem singla TNOTB i RTTH3 :D Ale nie jestem jakos specjalnie w niebowziety, chociaz nie moge powiedziec tez zlego slowa, jestem poprostu zadowolony :wink:
ODPOWIEDZ