DIO

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubiony numer Dio, wg ciebie to:

Rainbow In The Dark
19
21%
Rainbow In The Dark
19
21%
Hide In The Rainbow
8
9%
Shame on the night
0
Brak głosów
Fallen Angels
1
1%
inny z repertuaru Rainbow
12
13%
inny z repertuaru Black Sabbath
10
11%
inny z repertuaru Dio
22
24%

Liczba głosów: 91

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Re: DIO

Post autor: Artur »

Żelazny pisze:Nie kupuj tej Magici. To jest jakaś dziwna wersja,półlegal. W każdym razie jak nie ma takiej okładki:
No właśnie miała tę dobrą chyba o ile dobrze pamiętam :wink: Płyty Dio z tego co wiem to chodzą po ok. 30 zł, więc 20 za "Magicę" to też nie jest dla mnie jakieś zaskoczenie.
Żelazny pisze:Niestety Tracy G to nie Tony Iommi
No tak :wink:
Żelazny pisze:Zdecydowanie
Ok, tę pierwszą mam, a najwyżej ściągnę tylko "Holy Diver Live", zresztą chyba wszystkie koncertówki z wszystkimi studyjnymi by się nie zmieściły :wink: Kurde, głupio tak, okradać Dio, no ale jak się spodoba, to na pewno dam mu kiedyś zarobić :lol:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

JMM pisze:Nie polecam ci Magici. Chyba, że lubisz po raz kolejny to samo danie, podane w coraz gorszej oprawie.
tak, tak, to już słyszeliśmy... jestem ciekaw czy choć słyszałeś Magicę czy poprostu o Dio solo masz już zdanie wyrobione przed usłyszeniem. wszystko można o tej płycie powiedzieć ale na pewno nie to że jest tym samym co nagrał wcześniej...
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Wyobraź sobie, że słyszałem Magice... Chyba, że moje zdanie może być błędne, ze względu na to, że zetknąłem się z tą półlegalną wersją o której napisał Żelazny. Owszem uważam, że Dio się powtarza i poza świetnymi albumami z lat 80-tych, nie zaproponował później już nic ciekawego.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

owszem, daleko tym nowym do świetności ale kiedy piszesz że wszystko to "to samo" to naprawdę można się zacząć zastanawiać czy to w ogóle słyszałeś... chodzi mi głównie o Strange Highways, Angry Machines i przede wszystkim Magicę. bo dwa ostatnie to rzeczywiście dość nieudolne nawiązania do klasyków...

a oto mój ranking
The Last In Line
Holy Diver
Dream Evil
(i tu się kończą te bardzo dobre...)
Magica
Lock up the wolves
angry machines
sacred heart
master of the moon
killing the dragon
strange highways

z koncertówek to przede wszystkim The Last In Live, naprawde genialna. holy diver live już mniej, a evil or devine to już średniak ;)
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

JMM pisze:Wyobraź sobie, że słyszałem Magice... Chyba, że moje zdanie może być błędne, ze względu na to, że zetknąłem się z tą półlegalną wersją o której napisał Żelazny. Owszem uważam, że Dio się powtarza i poza świetnymi albumami z lat 80-tych, nie zaproponował później już nic ciekawego.
Gówno ;) Magica była jednak czymś ciekawym i innym... nie powtarzalnym dodam... I swoją drogą uważam ją za jedną z lepszych płyt małego pana skrzata ;)
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

A Tobie się "Scream" nie podobał, a to przeciez najlepsza postsabbathowa produkcja pana TM ;)
Deleted User 622

Hahaha bo chyba nie słyszałeś Raven Ride kapeli Empire ;)
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

To jest ten album z tego roku? Jeśli tak to rzeczywiście nie słyszałem... :wink:
Deleted User 622

Owszem z tego ;)
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Jednak sam fakt, że nie słyszałem trzeciego albumu Empire, nie zmienia faktu, że nie podoba mi się Magica, i mam o niej takie zdanie jakie mam ;)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Mój najlepszy kawałek Dio to Holy Diver i Don't talk to strangers. Wogóle pierwsze 4 płyty są genialne jak dla mnie. Coś z nowszych kawałków też by się znalazło, bo Dio mimo swojego wieku nadal jest niesamowity. :rocx
Deleted User 622

JMM pisze:Jednak sam fakt, że nie słyszałem trzeciego albumu Empire, nie zmienia faktu, że nie podoba mi się Magica, i mam o niej takie zdanie jakie mam ;)
To tak jak ja o Scream Martina ;)
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Caught In THe Middle z nieśmiertelnego Holy DIver'a
Davenport

Post autor: Davenport »

Dio jest bogiem! jest fenomenalny! i solowy i w Black Sabbath i w Rainbow i w Elf... WSZĘDZIE! :)
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Artur jak chcesz to ja mam wszystkie jego studyjne na płycie i na sobote mogę ci przynieść ;). Bez koncertówek bo żadko slucham koncertów :]

Też sobie strzelę ranking jego płyt :D
Holy Diver/Sacred Heart
The Last In Line/Magica
Dream Evil/Killing Machine/Master Of The Moon
Lock Up The Wolves
Strange Highways/Agry Machines (obie kompletna porażka jak dla mnie)

W ogóle ja chyba wyznaję wyzszość SH na HD, taki profan maly ;]
I Artur jak zaczynasz z Dio to KONIECNIECZNIE poznaj jego nagrania z Rainbow. Chcesz to Ci dam co tam chcesz ;) (Z Dio mam w zasadzie wszystkie stydujne sola, 3 z BS i 3 z Rainbow). No ale jak nie lubisz takiego wolnego grania sprzed roku 80tego to Rainbow potraktuj jako ciekawostkę ;). Ja nie przepadam, ale Ronni to Ronni i tak Rainbow to kult ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

EvE pisze:W ogóle ja chyba wyznaję wyzszość SH na HD, taki profan maly ;]
bo sh to takie słodziudkie pitupitu więc się nie dziwię że akurat TY to wyznajesz 8)
EvE pisze:I Artur jak zaczynasz z Dio to KONIECNIECZNIE poznaj jego nagrania z Rainbow. Chcesz to Ci dam co tam chcesz (Z Dio mam w zasadzie wszystkie stydujne sola, 3 z BS i 3 z Rainbow). No ale jak nie lubisz takiego wolnego grania sprzed roku 80tego to Rainbow potraktuj jako ciekawostkę . Ja nie przepadam, ale Ronni to Ronni i tak Rainbow to kult
nie tylko kult ale najlepsze co nagrał :D
Deleted User 622

Matek pisze:bo sh to takie słodziudkie pitupitu więc się nie dziwię że akurat TY to wyznajesz
ale ona o Strange Highways mowi ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

metal pisze:ale ona o Strange Highways mowi
tak tak, ja też :lol:
Awatar użytkownika
esoka
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: esoka »

ja DIO bardzo polubiałem na Wakacjach i słucham póki co. Magica niezbyt mi wchodzi - słucham sporadycznie jednak Holy Diver i Strange Higways słucham baaardzo czesto :) Jesli o ulubiony numer chodzi to ciężko powiedzieć bo aż tak dobrze go nei znam, ale Jesus, Mary & the Holy Ghost to póki co mój nr 1 :)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

esoka pisze:Jesus, Mary & the Holy Ghost
hehe akurat to jest boskie :rocx
ODPOWIEDZ