DIO
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
DIO
Chciałem dowiedzieć się co myślicie o tym zespole. Ja osobiście odkryłem go niedawno, ale bez przerwy zastanawiam się co Dio musiał zrobić w poprzednim wcieleniu, skoro Bóg obdarzył go nieśmiertelnością (ma bodaj 63 lata, a śpiewa tak samo jak w latach '70)
No i oczywiście ankieta
No i oczywiście ankieta
Re: DIO
A tam Holy Diver, Holy Diver :]
Ja najbardziej jednak lubie Sacred Heart i w ogóle 4 pierwsze albumy z repertuaru Dio.
No i strasznie lubie Man on A Silver Mountain i tam pare innych jeszcze :].
Ja najbardziej jednak lubie Sacred Heart i w ogóle 4 pierwsze albumy z repertuaru Dio.
No i strasznie lubie Man on A Silver Mountain i tam pare innych jeszcze :].
- Piotrek Sz.
- -#Prodigal son

Jeśli chodzi o Dio to bardzo lubię jego twórczość w Rainbow i Black Sabbath, solo jakoś średnio do mnie przemawia poza pierwszą płytą. Takie kawałki jak Heaven And Hell, Sign Of The Southern Cross, Children Of The Sea czy Rainbow Eyes lub Man On The Silver Mountain to KVLT 
Nu pagadi, zajec!!!
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Z Rainbow- Tarot Woman
z Sabbath- Neon Knights
z Dio- Caught In A Middle
z Sabbath- Neon Knights
z Dio- Caught In A Middle
z rainbow - catch the rainbow, kill the king, stargazer
z black sabbath - children of the sea, heaven and hell, die young, too late, sign of the southern cross
z dio - to w sumie znam o dziwo najmniej... as long as it's not about love, rainbow in the dark, holy diver, fever dreams
jak mam wybrac tylko jeden to 'catch the rainbow' wiec zaznaczam w ankiecie 'inny rainbow'
ale z solowego zespolu ronniego znam niewiele.. mam na baaardzo starych kasetach holy divera, the last in line i jeszcze jakiegos skladaka + magice i killing the dragon na cd , z tymze magice sluchalem ostatnio ze 2 lata temu, a killing od czasu kupienia niedlugo po premierze przesluchalem raz chyba heh za to plytki z rainbow, czy heaven and hell sabbathow moge sluchac bez konca :]
z black sabbath - children of the sea, heaven and hell, die young, too late, sign of the southern cross
z dio - to w sumie znam o dziwo najmniej... as long as it's not about love, rainbow in the dark, holy diver, fever dreams
jak mam wybrac tylko jeden to 'catch the rainbow' wiec zaznaczam w ankiecie 'inny rainbow'
ale z solowego zespolu ronniego znam niewiele.. mam na baaardzo starych kasetach holy divera, the last in line i jeszcze jakiegos skladaka + magice i killing the dragon na cd , z tymze magice sluchalem ostatnio ze 2 lata temu, a killing od czasu kupienia niedlugo po premierze przesluchalem raz chyba heh za to plytki z rainbow, czy heaven and hell sabbathow moge sluchac bez konca :]
"everybody lies"