For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
Ten ciężki bas i wyjące gitary od 6:02 - poprostu miazga, ale najbardziej podoba mi sie motyw od 6:58. Poprostu mięsisty tłusty rasowy riff maiden. Mistrzostwo. Takich melodii nikt inny na tym świecie nie tworzy.
Po prostu wypasione melodie maiden, za które ten zespół uwielbiam.
Po prostu wypasione melodie maiden, za które ten zespół uwielbiam.
Ja ten utwór uwielbiam zwłaszcza za poczatek. Po krótkim intrze pierwsze riffy są super.
Tylko moment w którym Bruce śpiewa "Please tell me..." jest taki sobie, ale reszta... ulala
Tylko moment w którym Bruce śpiewa "Please tell me..." jest taki sobie, ale reszta... ulala
Az ciarki przechodza na mysl jak na koncercie 15-20 tys ludzi razem z Brucem zaspiewa: FOR THE GREATER GOOD OF GOD!!!
- dostoevsky
- -#Assassin

Solo Dave'a przypomina mi Wasted Years. Tylko początek.
Nie, przesadzaszGrzędi pisze:Solo Dave'a przypomina mi Wasted Years. Tylko początek.
Solówki są niezłe, ale nie super. Chyba najlepsza jest Janick'a (rzadko tak uważam
Ten utwór już mi sie dużo mniej podoba niż na początku, dośc szybko sie nudzi..dalej go uważam go za dobry,ale już nie tak.
A mnie się dopiero niedawno zaczął podobać i uważam go za jeden z lepszych na płycie. Zresztą tak jak mówiłem, dopiero po paru tygodniach można sobie wyrobić tak na prawdę zdanie o całej płycie. Jednak czas jest najlepszym doradcą i krytykiem 
i ja niestety mam coraz gorsze zdanie o płycieClans pisze:Jednak czas jest najlepszym doradcą i krytykiem
Ej no, przestań, ten album przecież raczej z tych co jednak zyskiwać powinnysyzygy pisze:i ja niestety mam coraz gorsze zdanie o płycie
No mam taką nadzieję..Artur pisze:Nie martw się, pewno chwilowy kryzys i za jakiś czas wróci wszystko do normy
Utwór jest masakryczny w pozytywnym tego słowa znaczeniu!
Ten utwor jest bezapelacyjnie najlepiej koncertowym sposrod calego albumu!
- likipiki
- -#Lord of the flies

ten utwór mi się wciąż bardzo podoba. reszta nie.
no jeszcze legacy trochę urosło w moich oczach. ale nieznacnie.
no jeszcze legacy trochę urosło w moich oczach. ale nieznacnie.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
MaX Damage
- -#Charlotte

Cóz tu pisac po porstu najlepszy na plycie, zaraz ciut za nim stawiam The Reincarantion, The Legacy, BTaTS!!! Po porstu miód dla uszu. Nic dodac nic ujac...Ogolnie mowiac calym album caly X factorowaty,ah te intra co bardzo mi odpowiada i co najwazniejsze- po prierwszy przesluchaniu moglem spokojnie sobie powiedziec kurwa to x factor tylko z Brucem no i oczywiscie nic nie kapuje z tego albumu i wlączylem go poraz kolejny, poraz kolejny...itd. az wreszcie zrozumialem wszystko:) Plytki z samymi "hitami" patrz np. seventh son sa fajne,ale przy 10 tym przsluchaniu to mozna sie tylko wsluchiwac i szukac czegos w tytulowym. Dlatego takie plytki sa dobre,ale nie na dluzsza mete. A albumy typu AMOLAD. XFactor, DoD, BNW, a nawet uwaga FOtD no i niektore , których nie wymienie zostawiaja po sobie cos takiego ze trzeba do nich wrocic i sluchac uwaznie i delektowac sie kazdym uderzeniem paleczki, palca harrisa, i kostek gitarzystów...spiew bruca i balze pomijam bo to wiadomo,ze musi miec cos w sobie...Aha jeszcze jedno. Wg mnie gdyby ostanie DoD i Brave od czasu powrotu wiadomo kogo mialy w sobie taka produkcje, taka Live - tzxn chodzi o glos Bruce to byl by ideal bo np. kazde, nawet najgorsze spiewanie na Blood brothers Bruca na live bylo o niebo lepsze od tego plastikowatego z lp. Ale kurcze rozpisalem sie troche nie na temat;)
No brain ,no pian
-
MaX Damage
- -#Charlotte

paniron pisze:Ja ten utwór uwielbiam zwłaszcza za poczatek. Po krótkim intrze pierwsze riffy są super.
Zgadzam sie w 100% nawet mialem to samo napisac;)
Ostatnio zmieniony czw wrz 21, 2006 5:38 pm przez MaX Damage, łącznie zmieniany 1 raz.
No brain ,no pian
Używaj opcji edytuj, bo za takie coś są warny chyba 
Utworek jest gęsty
Swietny kawałek, świetne solówki od 5.34 i 6.30. Kurczę ta płyta naprawdę wymaga wielu przesłuchań, za każdym można odkryć coś nowego!
Jak już mówimy o ulubionych fragmentach to ja poweim ,że moje dwa ulubione fragmenty to intro u pierwsze 2min i outro 
Moment gdzie Bruce spiewa "Plesae ..." uważam za jeden z najgenialniejszych motywów nie tylko na płycie, ale i w całej historii IM