Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: beaviso »

Ja, starszy już dziad, nie słucham ani płyt do A do Z, ani "playlist", tylko sekwencji kawałków, które w danej chwili życzę sobie usłyszeć.

M.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Dzosef pisze: śr maja 09, 2018 11:11 am Na Wacken nie byłem pod sceną tylko w tłumie. Publika na numerach takich jak Children w zasadzie się nie bawila. Za to Fear, Trooper i TNOB...

Znowu odwołujesz się do festiwalu, na którym jest masa randomów. Na własnym koncercie, IM ma mimo wszystko trochę lepszą publikę.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Mr. M pisze: śr maja 09, 2018 11:06 am
gumbyy pisze: śr maja 09, 2018 8:34 am Kolega wyżrj trafnie zauważył, że fani słuchają płyt, a nie "best of". IM to nie gwiazdka pop znana tylko z pojedyńczych hitów.
Oj nie byłbym tego taki pewien. O ile "starsi" fani rzeczywiście słuchają całych płyt, to wśród dzisiejszej młodzieży królują playlisty, szczególnie po sukcesie Spotify. Playlista na rano, playlista na wieczór, playlista na imprezę, playlista na depresję, playlista na jesień, playlista do srania... :wink: Jak ostatnio powiedziałem jednej znajomej, że nie lubię za bardzo korzystać ze spotifaja, wolę włączyć konkretną płytę od początku do końca, to patrzyła się na mnie jak na ufoludka :B Gatunek ma tu też mało do rzeczy, pop, rap czy metal, wszędzie można tę tendencję zauważyć.
Ale wiesz, że na spotifaju też możesz włączyć konkretną płytę od początku do końca?
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

A ja coś czuję, że panowie bardzo pozytywnie nas zaskoczą. :) Spodziewam się dwóch sensacji (o których wspominał Bruce w Kerrangu), ale również odświeżenia dawno niegranych kawałków (np. z trasy Early Days).
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Po 1sze mam Spotify, ale z oplaconym czlonkostwem to mega sprawa - slucham calych plyt, a nie proponowanych kawalkow czy setlist do bzykania, myslenia, pracowania, picia kawy ;)

Po 2gie za caly komentarz odnosnie oczekiwan większości fanow co do danego zespolu niech posluzy glosowanie na setliste jaka zrobila Metallica. Dziekuje, dobranoc
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

gdyby ekipa zdecydowala sie na taki ruch z glosowaniem pewnie Alexander bylby numerem jeden ;)
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

qracoss pisze: śr maja 09, 2018 9:08 pm gdyby ekipa zdecydowala sie na taki ruch z glosowaniem pewnie Alexander bylby numerem jeden ;)
1 byłby Fear of The Dark
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

qracoss pisze: śr maja 09, 2018 9:08 pm gdyby ekipa zdecydowala sie na taki ruch z glosowaniem pewnie Alexander bylby numerem jeden ;)
Przyklad mety pokazuje, ze nie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

Mogę się założyć, że jeśli jakimś cudem zagraliby Alexandra to większość ludzi uczestniczących w koncercie by narzekała, że grają to zamiast np. 2 Minutes :lol:
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

sekcjazwlok pisze: śr maja 09, 2018 9:10 pm 1 byłby Fear of The Dark
+1
NOTB i Trooper na podium
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

A nie bierzecie pod uwagę, iż Meta ma zdecydowanie bardziej renderową publikę niż IM. 85% ludzi zna ich tylko z programów radiowych i MTV, liczą sie zatem hity znane i lubiane (z mediów), w przypadku IM taka publika to mniejszość, bo ich kariera nigdy nie opierała się na popularnych programach radiowych i MTV.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Przecież zaraz po reunion było takie głosowanie i wygrywał właśnie Alexander...Który potem nagle z niego znknął :P

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

RALF pisze: śr maja 09, 2018 9:25 pm A nie bierzecie pod uwagę, iż Meta ma zdecydowanie bardziej renderową publikę niż IM. 85% ludzi zna ich tylko z programów radiowych i MTV, liczą sie zatem hity znane i lubiane (z mediów), w przypadku IM taka publika to mniejszość, bo ich kariera nigdy nie opierała się na popularnych programach radiowych i MTV.
Ironi też nie mają w całości kumatej publiki, większosc na gigu to niedzielni fani, albo po prostu ludzie ktorzy chodza na znane zespoly
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dzosef pisze: śr maja 09, 2018 9:58 pm
RALF pisze: śr maja 09, 2018 9:25 pm A nie bierzecie pod uwagę, iż Meta ma zdecydowanie bardziej renderową publikę niż IM. 85% ludzi zna ich tylko z programów radiowych i MTV, liczą sie zatem hity znane i lubiane (z mediów), w przypadku IM taka publika to mniejszość, bo ich kariera nigdy nie opierała się na popularnych programach radiowych i MTV.
Ironi też nie mają w całości kumatej publiki, większosc na gigu to niedzielni fani, albo po prostu ludzie ktorzy chodza na znane zespoly
Dokładnie. RALF jak zwykle przedstawia Maidenów jako niezwykły zespół z wyjątkowymi fanami, a tymczasem to tylko trochę mniejszy mainstream niż Metallica.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Jak chce się iść na zespół gdzie jest "kumata" widownia to się idze na koncert do klubu na jakiś niszowy zespół a nie do hali na 16 tys chłopa ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Nic dodać nic ująć. Ralf jak zwykle wybiela sytuację.
Z jednej strony czytam tu usprawiedliwienia zespołu, że jednak muszą grać kotlety bo ludzie nie znają innych kawałków. A za chwilę że jednak Ironi nie mają takiej renderowej publiki jak Meta. Otóż nie Ralf - uświadom to sobie, że my, ci z forum, śledzący każdy ruch zespołu, jesteśmy w mniejszości. W dzisiejszych czasach żeby dobrze znać zespół trzeba mieć prawdziwego fioła na punkcie muzyki - trzeba jej poświęcać mnóstwo czasu. A teraz o to ciężko - zarówno młodszym jak i starszym.
Ja zaczynając słuchać IM jarałem się właściwie tylko RttH, TNotB, Trooperem itd. Ale miałem wtedy naście lat, do wszystkiego trzeba dojrzeć, o ile się chce.
Na pierwszym koncercie też najbardziej cieszyłem się z kotletów, aczkolwiek znałem już dobrze resztę. A dla wielu osób dany koncert jest pierwszym i muszą zajść mocno sprzyjające okoliczności, aby nie był ostatnim.
Jestem przekonany, że w IM by request wygrałyby kotlety, przyprawione może jednym, może dwoma rzadziej granymi utworami. Na takie Children albo Clarvoiant nie byłoby szansy.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Oczywiście. Zapomniałeś jednak dodać, że "byłby numerem jeden", ale tylko... na początku. Głosowanie klubowiczów z pewnością wywróciłoby set IM do góry nogami. Ale potem dołączyliby fani "niedzielni", dla których najważniejsze są: TNOTB, RTTH, Trooper, Fear of the Dark czy Iron Maiden. :wink: Mam nadzieję, że muzycy na ruch w stylu "by request" nigdy się nie skuszą.
RALF pisze: A nie bierzecie pod uwagę, iż Meta ma zdecydowanie bardziej renderową publikę niż IM. 85% ludzi zna ich tylko z programów radiowych i MTV, liczą sie zatem hity znane i lubiane (z mediów), w przypadku IM taka publika to mniejszość, bo ich kariera nigdy nie opierała się na popularnych programach radiowych i MTV.
Co nie oznacza, że większość i tak wybrałaby najbardziej znane utwory. Nie oszukujmy się - może Metallica jest bardziej znana dzięki kanałom w stylu MTV, ale Ironi to nie jest zespół, który gra w klubach na 2000 osób, gdzie przychodzą - w większości - najtwardsi fani, którzy znają całą dyskografię na wylot. Od A do Z.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

W wypadku Mety mogli głosować tylko członkowie FC czy wszyscy którzy bilet kupili? Chyba każdy kto bilet miał. Więc gdyby takie głosowanie zrobić tylko dla członków FC? Dla IM plus bo więcej osób by to skusiło do kupna członkostwa (np mnie), a dla fanów też plus bo niedzielny fan nie kupi członkostwa by zagłosować na kotlety
Jestem genialny, dajcie numer do Roda :wink:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Ło matko... co Ty masz z tym równaniem IM > Meta?

Wiadomo, że przy takich wyborach ludzie wybierają z tych popularnych numerów (kotletów), które są zakodowane w głowie każdego fana. Większość nie wyobraża sobie koncertu bez "Fear..", a bez "Aleksandra" już jak najbardziej. Człowiek tak dziwnie działa ;) że po koncercie bez "Fear" miałby odczucie, że coś mu zabrali, a brak "Olka" nic nie zmienia.
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Nie chodzi o to, co mam czego nie... zauważam pewną prawidłowość i tyle w temacie.
ODPOWIEDZ