Sabaton

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubiony Albumik Szwedzkich Clownów

Primo Victoria
3
17%
Attero Dominatus
1
6%
Metalizer
1
6%
The Art of War
5
28%
Coat of Arms
5
28%
Carolus Rex
3
17%

Liczba głosów: 18

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Sabaton

Post autor: pz »

Sabaton widziałem 4 razy. 3 razy w latach 2008-2009 i raz w 2017 jak supportował ich Accept. Dwie pierwsze płyty nawet spoko. Nic skomplikowanego czy rozbudowanego, ale przyjemnie się słuchało. Coat of Arms już zdecydowanie gorzej. Potem ostry zjazd.

Ciekawostka: ostatnio puściłem Coat of Arms, bo próbowałem namówić córkę, żeby do prezentacji na temat Powstania Warszawskiego wstawiła jako tło muzyczne fragment Uprising Sabatonu. Nie udało się :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Dzieci ze szkoły są ci wdzięczne, nawet jeśli nie wiedzą o sytuacji

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Z tego co słuchają dzieci ze szkoły (poza moimi) to pewnie Young Leosia jest najbardziej słuchalna. ;)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

Schizoid pisze: ndz paź 19, 2025 7:13 pm Dzieci ze szkoły są ci wdzięczne, nawet jeśli nie wiedzą o sytuacji
Śmieszne jak zawsze się musi znaleźć ktoś, kto rzuci takim komentarzem :lol:
Że też wszyscy na ludzie na świecie nie słuchają tylko Dream Theater i Pink Floyd. To jest ambitna muzyka. Nie jakieś tam Sabatony.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

John Coltrane i Miles Davis to je muza, a nie jakieś Pink Floydy czy Dream Theatery. Jazz to nadmuzyka.

Amatorzy się pchają do tej zabawy zdecydowanie za często, a potem się tylko ośmieszają :mrgreen:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Journeyman666 pisze: ndz paź 19, 2025 10:04 pm
Schizoid pisze: ndz paź 19, 2025 7:13 pm Dzieci ze szkoły są ci wdzięczne, nawet jeśli nie wiedzą o sytuacji
Śmieszne jak zawsze się musi znaleźć ktoś, kto rzuci takim komentarzem :lol:
Że też wszyscy na ludzie na świecie nie słuchają tylko Dream Theater i Pink Floyd. To jest ambitna muzyka. Nie jakieś tam Sabatony.
Ja akurat często słucham jakichś mózgotrzepów z eurobeatu z lat 90. czy innych tego typu wynalazków, więc mnie nie sposób posadzić o bycie strażnikiem POWAŻNEJ MUZYKI. Po prostu rozbawiło mnie połączenie dzieci + Sabaton, bo jak zaczynałem wchodzić w cięższą muzykę, to Sabaton kojarzył się właśnie przede wszystkim z dzieciakami i historycznymi klipami na YT.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Muzyka dzieli się na dobrą i złą. Nie trzeba się licytować nazwiskami czy stylami, ale wystarczy mieć ucho, by stwierdzić, jak nowe nagrania Sabaton czy .. Iron Maiden wypadają na tle wcześniejszych.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Dla mnie to muzyka dzieli się na tę, która mi się podoba i na tę, która mi się nie podoba. I wśród tego co lubię możesz znaleźć muzykę, która według Twojego widzimisię jest zła.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Niezmiennie:

Obrazek
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

^wg. Puchałke to jest jego najczęściej repostowany komiks xD

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Po kilkunastu przesłuchaniach album sprawia mi coraz więcej frajdy... Polega ona na wyłapywaniu kolejnych autoplagiatów XD Całkiem przyjemnie się słucha, ale nawet ja nie mogę nie mieć beki z takiego materiału :lol:
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

johnny_o pisze: wt paź 21, 2025 2:22 pm Po kilkunastu przesłuchaniach album sprawia mi coraz więcej frajdy... Polega ona na wyłapywaniu kolejnych autoplagiatów XD Całkiem przyjemnie się słucha, ale nawet ja nie mogę nie mieć beki z takiego materiału :lol:
Tam jeden utwór to jest 1:1 Uprising z Coat Of Arms. Nie wiem jak fanom może coś takiego nie przeszkadzać.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

No jest, aż sobie odruchowo za każdym razem podśpiewuję WARSAW CITY AT WAR XD W końcu i ja mam bekę z fanowskich zachwytów. Poprawia mi humor ten album w sposób dosyć nieoczekiwany, niech będzie i tak.
ODPOWIEDZ