24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Re: 05/07/2020 - Warszawa, PGE Narodowy

Post autor: beaviso »

W Polsce na przyszłość odpuszczam barierki, jedynie w swoim Gdańsku dla zasady uczepiłbym się ich honorowo.

Po ostatnich 10+ koncertach w Europie, w tym 2 w KRK, mam ugruntowaną opinię na temat bydła nadwiślańskiego - piszę to z przykrością - ale tak jest. Nie chodzi o to, by stać jak kołki, ale w PL jest przegięcie w drugą stronę. I takie czyste chamstwo "bo mi też się należy być z przodu".
Staliśmy w kolejce FTTB od 2-3 PM w upale, potem przed 6 PM złapaliśmy barierkę i - ledwo chwilę potem wpuścili cały tłum - to już zaczęły się akcje. W bardziej cywilizowanych rejonach Europy można było sobie nawet usiąść pod barierką i spokojnie przeżyć do ostatnich minut przed występem Maiden. Każdy szanował ten kawałek placu drugiej osoby, nikt nie pchał się i nie zmuszał innych do napinki. A w Polsce znalazła się grupa pchaczy, więc wszyscy w odruchu obronnym od razu zwarliśmy szeregi - bo nie było wyjścia - i tak staliśmy w napince przez kolejne godziny od 6 PM do 9, co jakiś czas odpierając szturmy wszelkiej maści chamów, najebanych knurów i słodkich idiotek ("nic nie widzę zza ciebie, nie wpuściłbyś mnie tam, żebym mogła się chwycić barierki?) Spierdalaj, było stanąć pod halą 6 godzin wcześniej, to jedyne co mi się ciśnie na wspomnienie. No a podczas koncertu popis bydła maksymalny. Finalnie, mimo 189 cm, ale wątłej postury, dostałem normalnie wpierdol od jakiegoś spasionego wąsatego zomowca, któremu zacząłem przeszkadzać pod barierką (najpierw przeszkadzała mu ręka kumpla, bo zdjęcie mu nie wyszło i zaczął się sadzić, ja mu na to żeby się uspokoił, a ten w furii mi normalnie wpierdolił i wypchnął spod barierki, tak że parę dni potem byłem na prześwietleniu obitych żeber i miesiąc chodziłem siny, a drugi koncert dzień później przetrwałem (też pod barierką, a co!) na mega dawce ibupromu. Przynajmniej ochrona się zachowała OK, bo wciągnęli mnie z powrotem do barierki, a największe BIG THX dla mojej żony (164 cm i chudzina), która grubasowi pieprzonemu wbiła pazury w szyję. W ogóle ona jakoś daje radę na tych koncertach, ale pod samą barierką - inaczej brak powietrza jest zabójczy przy takim wzroście. Jak stoi się i oburącz obejmuje barierkę, przywrze do niej jak pająk do ściany, to jeszcze to co dzieje się z tyłu da się przeżyć, jakoś odizolować, ale jak trzyma się jedną ręką i jest w drugim rzędzie i nie chce zgnieść osoby przed tobą, to te ruchawki za plecami są trudne do zniesienia. No chyba że barierka jest za niska, to wysokiemu też trudno, bo ma tendencję do fajtnięcia na łeb do fosy, gdy napierają z tyłu.

Dlatego już z góry wiem, że w Warszawie na koncert udamy się turystycznie, zrelaksowani, a wcześniej będę raczył się ulubionym lanym Pilsnerem Urquellem w "Czeskiej" i posilał w Barn Burgerze :pijak: A jak burgery wyjdą mi dołem, to udam się do toalety na FOTD i wrócę spokojnie w to samo miejsce :lol:

M.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Barn Burger piekna rzecz przed koncertem. Tez pewnie odwiedze zamiast jesc te gowniane hot dogi na stadionie :)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

beaviso pisze: pt lis 08, 2019 11:51 am Dlatego już z góry wiem, że w Warszawie na koncert udamy się turystycznie, zrelaksowani, a wcześniej będę raczył się ulubionym lanym Pilsnerem Urquellem w "Czeskiej" i posilał w Barn Burgerze :pijak: A jak burgery wyjdą mi dołem, to udam się do toalety na FOTD i wrócę spokojnie w to samo miejsce :lol:
Chamstwo niesamowite w Krakowie... A ten fragment powieszę sobie w antyramie xD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Ja mam 191 i nie ma nic gorszego (no dobra, moze tylko sciana smartfonow) niz jeszcze wyzszy osobnik przed nosem, co zdarza mi sie zaskakujaco czesto :roll:
Na przestrzeni kilkunastu lat i paruset koncertow spedzonych pod barierkami tylko raz na serio obawialem sie o zycie - na Slayerze wlasnie. Przez ponad godzine nogi rzadko stykaly sie z podlozem i rzucalo mna we wszystkie strony jak szmaciana lalka, a wazylem wowczas 125 kg. Na zadnym koncercie Maiden z trzech jakie spedzilem pod scena nie czulem sie w najmniejszym stopniu zagrozony, ale w Warszawie w razie potrzeby bede przygotowany na ostra walke bo miejsca w poblizu sceny na tym koncercie nie oddam za zadne skarby swiata :twisted:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

beaviso pisze: pt lis 08, 2019 11:51 am tak że parę dni potem byłem na prześwietleniu obitych żeber i miesiąc chodziłem siny, a drugi koncert dzień później przetrwałem (też pod barierką, a co!) na mega dawce ibupromu. Przynajmniej ochrona się zachowała OK, bo wciągnęli mnie z powrotem do barierki, a największe BIG THX dla mojej żony (164 cm i chudzina), która grubasowi pieprzonemu wbiła pazury w szyję. W ogóle ona jakoś daje radę na tych koncertach, ale pod samą barierką - inaczej brak powietrza jest zabójczy przy takim wzroście. Jak stoi się i oburącz obejmuje barierkę, przywrze do niej jak pająk do ściany, to jeszcze to co dzieje się z tyłu da się przeżyć, jakoś odizolować, ale jak trzyma się jedną ręką i jest w drugim rzędzie i nie chce zgnieść osoby przed tobą, to te ruchawki za plecami są trudne do zniesienia.

Kurde, miałem praktycznie tak samo. Pierwszy koncert barierka, ciągłe pchanie. Efekt obite żebra, po koncercie leżałem na trawie z pół godziny, bo nie mogłem oddechu nabrać. Drugi dzień... drugi rząd. Na barierce bym nie wytrzymał jak by mnie docisnęli, a tak osoby przede mną robiły za bufor. Chociaż też nie było łatwo się utrzymać tak, żeby ich nie wgniatać w barierkę (jedną rękę miałem na barierce, więc o tyle było łatwiej). Co do żony (moja nieznacznie wyższa), to jakiś kolo próbował się przed nią wepchnąć. Pracował cham łokciem, wpychał się, więc się wkurzyła i sprzedała mu kopa w piszczel, to zaczął się bulgotać, że go biją :D

Zazwyczaj na koncertach z bydłem żona stoi na barierce a ja za nią. To pozwala jakoś dać odpór naporowi bydła.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

ja w Kra ostatnio tez jedna reka na barierce w 2 rzedzie. tylko to mni uratowalo.
co do bydla.... https://youtu.be/AmnjwImHTkw?t=2m22s ;))
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

pz pisze: pt lis 08, 2019 12:14 pm Zazwyczaj na koncertach z bydłem żona stoi na barierce a ja za nią. To pozwala jakoś dać odpór naporowi bydła.
Tak bywało i w naszym przypadku, przy czym staram się trzymać barierki wyciągniętymi rękami (obejmować żonę). Niestety, napór boczny jest trudny, bo przesuwa cię względem pilnowanej osoby, a napór z tyłu nie da się utrzymać rękami. Od barierki odpychasz się nogami, można nawet bokiem, ale stojąc jako drugi przy cokolwiek większym naporze po prostu lądujesz na tej małej przed tobą... Dlatego, jeśli trafia się (rzadko) szansa, to jednak wolimy stanąć obok siebie przy barierce i mieć baczenie na swoje plecy nawzajem. Przyznam, że na ogół ochrona całkiem dobrze reaguje na jawne chamstwo i sprzyja osobom przy barierce, zwłaszcza gdy wcześniej uda się nawiązać z nimi kontakt podczas oczekiwania. Komitywa z ochroniarzem jest dobra także z uwagi na lądujące w fosie podarunki ze sceny ;)

M.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Pierre Dolinski pisze: pt lis 08, 2019 10:56 am Ja nauczyłem się już wiele znosić. Nie potrafię sobie poradzić tylko z dwoma przypadkami.
1. Z debilami z plecakami na plerach, którzy skaczą mi przed twarzą kiedy jest ciasno.
2. Z substytutami męskiej opiekuńczości, którzy biorą swoje kurduplowate partnerki na barana i stoją z tymi pindami przez kilka kawałków i przez taką debilowatą parkę można stracić kilkanaście minut imprezy. Masz pindo metr pięćdziesiąt wzrostu to spieprzaj na trybuny, albo pogódź się z tym, że nie widzisz, a ty baranie udowodnij babie swoją męskość w łóżku. Nie mam ochoty wąchać czyjejś spoconej dupy. Wolę patrzeć na scenę.
W ogóle mam wrażenie, że ludzie idąc na koncert wyłączają mózg. Skakanie z plecakiem, czy w ogóle iść na koncert z takim pod scenę to totalny bezsens. Punkt drugi rozszerzyłbym jeszcze o białorycerzy, którzy będa walczyć o to, by nikt obok nawet nie zbliżył się do ich księżniczki, co jest trudne w tłumie :D .

Natomiast wszystkie te problemy występują na wielkich spędach, dlatego ja koncert w Warszawie obejrzę z trybun albo z boku sceny.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dzosef pisze: pt lis 08, 2019 12:27 pm Punkt drugi rozszerzyłbym jeszcze o białorycerzy, którzy będa walczyć o to, by nikt obok nawet nie zbliżył się do ich księżniczki, co jest trudne w tłumie :D .

:lol:

Zgadzam się, że spędy są najgorsze. Dlatego wolę małe koncerty w klubach, ewentualnie halach. Niestety w przypadku niektórych zespołów nie ma takiego komfortu. Wtedy wolę tą niedobrą "zachodnią Europę" (wliczając w to naszych południowych sąsiadów). Jednak kultura większa.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

thorgal_30 pisze: pt lis 08, 2019 11:14 am
pz pisze: pt lis 08, 2019 8:32 am Bycie na koncercie w swoim kraju nie jest wyznacznikiem bycia fanem.
A może jest? ;) Kurde byłem więcej razy na Maiden zagranicą niż w PL - więc nie jestem fanem, a już na bank mam bana w ONR czy też w MW ;-)
Policz w jakim kraju byłeś najwięcej razy i wtedy dostaniesz fanclubowe obywatelstwo

W sumie skoro grają u nas koncert ktory ma być największym ich koncertem w naszym kraju to obstawiam koszulkę eventową.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Jeśli wyjątkowo się złożyło, ze ktoś z FC nie wybiera się do Wawy to przygarnę kod na presale na 3 bilety ;)
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

Mam takie pytanko, czy bazując na dotychczasowych doświadczeniach możecie mi powiedzieć gdzie bardziej opłaca się kupić bilet? na tickermaster czy livenation? Chodzi mi o opłaty serwisowe oraz sam wygląd biletu. Bo z tego co pamiętam to wygląd biletu różni się.
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Tweener pisze: pt lis 08, 2019 6:02 pm Mam takie pytanko, czy bazując na dotychczasowych doświadczeniach możecie mi powiedzieć gdzie bardziej opłaca się kupić bilet? na tickermaster czy livenation? Chodzi mi o opłaty serwisowe oraz sam wygląd biletu. Bo z tego co pamiętam to wygląd biletu różni się.
To jest chyba tak, że z LN przekieruje cie na Ticketmaster. Kiedyś mieli deal z Eventimem, teraz mają z Ticketmasterem, który robi obleśne bilety... Przynajmniej tak mi się wydaje
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Tweener pisze: pt lis 08, 2019 6:02 pm Mam takie pytanko, czy bazując na dotychczasowych doświadczeniach możecie mi powiedzieć gdzie bardziej opłaca się kupić bilet? na tickermaster czy livenation? Chodzi mi o opłaty serwisowe oraz sam wygląd biletu. Bo z tego co pamiętam to wygląd biletu różni się.
Jesli nie bilet kolekcjonerski to tak czy siak będzie to zwykły świstek.
Najlepiej podjechać do media markt jeśli masz w okolicy i darowac sobie płacenie haraczu za wysyłkę

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Też chyba na luźno ten koncert obejrzę jeśli pojadę.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Lekkie cisnienie to mam ale na Berlin a na Warszawe poczekam do ostatniej chwili,moze wpadnie bilet za free ewentualnie zakup po zdecydowanie nizszej cenie ;) Co do bydla pod scena to zgadzam sie z tym ze w innych krajach jest zdecydowanie lepiej,kilka lat temu an fescie w Niderlandach pod sama scena na koncert Maidankow wbilismy sie wieksza grupa w zasadzie w ostatniej chwili,zero przepychanek,natloku ludzi,pelna kultura ;)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Na Litwie to samo, ludzie sami ustępowali.
Na pierwszym IESF bylem w polowie plyty, na drugim SOL drugi/trzeci rząd

Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Michał pisze: ndz lis 10, 2019 10:10 am Na Litwie to samo, ludzie sami ustępowali.
Na pierwszym IESF bylem w polowie plyty, na drugim SOL drugi/trzeci rząd
W Kownie to nawet koszulki po koncercie nie było trzeba prać :evil:
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

No i mamy GA EE za 499zł, ciekawe czy wchodzą po FTTB i czy FTTB wystarczy mieć bilet za 299zł :P
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Hahahaha :D posrało ich? 500 zł?!
ODPOWIEDZ