Księga Skarg i Wniosków

Regulamin, kwestie techniczne i organizacyjne związane z forum, info o Fan Klubie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 804

Re: Księga Skarg i wniosków

Post autor: Deleted User 804 »

osób które ostatnio korzystały z konta jest ponad 500. Jak już wcześniej napisałem ja na pewno nie będę tego teraz robił bo ważniejsze są dla mnie wrzucenie zdjęć z Blaza czy aktualizacja dyskografii na stronie głównej o final frontier. Napisałem że może reszta administracji się tym zajmie ale za to poręczyć nie mogę. Póki co robią tu wszystko za darmo i ciesze się z ich najmniejszej pomocy i nawet nie wypada "kazać" im brać następnych obowiązków na siebie, jeśli sami tego nie zechcą.
yankes pisze:1. sprawdzić wszystkich aktywnych użytkowników pod kątem tych linków.
Nie stoję na drodze. Nawet pisałem że jeżeli macie czas na specjalne przeglądanie samych podpisów byście się tym zajęli. Jak skończe ze sprawami technicznymi to am pomogę, tylko najpierw musze przestać tracić czas na tą do niczego nie prowadzącą dyskusję.
gumbyy pisze:Deleted User 804... a może po prostu miej jaja i napisz, że tutaj chodzi o to, że skrytykowałem Ciebie w innym miejscu na forum i dlatego uczepiłeś się mojego podpisu?
TAAAAAAAK Pół roku to planowałem :twisted: Choroba muszę sobie zapisywać kto mnie "krytykuje" by wiedzieć kogą nie mogę się "czepić" :dance:
gumbyy pisze:Po co wymyślacie bajki o koniecznej wymianie bannerami/linkami, pozycjonowaniu, czy robieniu porządków z linkami w podpisach?
Zabawne że o tym wspominasz. "Bajeczki o pozycjonowani". Gdybyś nie zauważył nikt nie się nie czepił adresu strony w randze pod nazwą użytkownika, bo... nie jest linkowalny, przez co przez roboty sieciowe jest rozpoznawany jako zwykły tekst i nie wpływa to na pozycjonowanie witryny. Ale widać Tobie coś takiego jest mało... czyżbyś sam wierzył w "bajeczki" o pozycjonowaniu.

Dla mnie sprawa jest prosta. Został postawiony jasny warunek. nie jesteś w stanie go zaakceptować to trudno nie to nie. Całość powinna być załatwiona w 3 min na pm.

Co do pozostałych podpisów zostaną one sprawdzone w najbliższym czasie. Ciężko mi dokładnie określić ile to zajmie, ale nie przewiduję by był to jakoś bardzo szybki proces polegający na masowym sprawdzaniu samych podpisów. Po prostu w trakcie normalnego przeglądania forum te podpisy, które znajdziemy będziemy konsultować z ich właścicielami jeśli zajdzie taka konieczność. Mam nadzieję ze całość będzie się odbywała na pm i nie zajmię wiele czasu żadnej ze stron. Gdyby ktoś chciał się wcześniej dogadać nie ma problemu i niech napisze mi pm(nawet wskazane), a odpowiem mu możliwie jak najszybciej. A i pozwólcie tylko że dziś daruję sobie sprawdzanie podpisów pod przeczytanymi postami. Nie to żebym ich nie przeglądał, ale z dwóch podpisów z linkami jakie znalazłem ostatnich stronach tego tematu, jeden użytkownik ma na niego pozwolenie a drugi....no cóż....ehhhm...znów by twierdził że się go czepiam :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Deleted User 804 pisze:czyżbyś sam wierzył w "bajeczki" o pozycjonowaniu.
Wierzę w to co widzę na forum. Inni mają bez problemu linki w podpisach, a ja nie mogę mieć.
Deleted User 804 pisze:Dla mnie sprawa jest prosta.
Dla mnie też, dla innych osób z Administracji też...
Deleted User 804 pisze:Co do pozostałych podpisów zostaną one sprawdzone w najbliższym czasie. Ciężko mi dokładnie określić ile to zajmie, ale nie przewiduję by był to jakoś bardzo szybki proces polegający na masowym sprawdzaniu samych podpisów. :lol:
Żenada, żenada... niczym żarty pana Karola w Familiadzie...

Cóż Państwo Administracja... myślę, że zdobyliście sporo plusów u Użytkowników forum... nie dziwcie się później, gdy będzie łamany Regulamin. Chcecie porządków na forum, poszanowania regulaminu, a sami robicie z tym co chcecie. To działa w dwie strony. Nie szanujecie sami siebie, to i ludzie nie będą Was szanować.
Ostatnio zmieniony czw sie 26, 2010 11:33 pm przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Deleted User 804 pisze:Nie stoję na drodze
userzy aktywni przez ostatnie 24h, mający linki w podpisie:
profile.php?mode=viewprofile&u=2160
profile.php?mode=viewprofile&u=1067
profile.php?mode=viewprofile&u=1905
profile.php?mode=viewprofile&u=4360
profile.php?mode=viewprofile&u=1629
profile.php?mode=viewprofile&u=4643

poraz pierwsza strona wg postów(tylko te które nie pojawiły się wyżej):
profile.php?mode=viewprofile&u=1960
profile.php?mode=viewprofile&u=1964
profile.php?mode=viewprofile&u=3018
profile.php?mode=viewprofile&u=2429

10minut
there... it wasn't so hard, was it?

EDIT:
gumbyy pisze:Karola w Familiadzie...
[głupi wrzut mode on]w końcu imiennicy :B [/głupi wrzut mode off]
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Szajba pisze:10minut
:shock: :shock: jak to możliwe, że dokonałeś takiego trudu w tak krótkim czasie... przecież to jest ponad możliwości zwykłego człowieka... Tyle się mozolić... SZACUNEK :!:
Szajba pisze:
gumbyy pisze:Karola w Familiadzie...
[głupi wrzut mode on]w końcu imiennicy :B [/głupi wrzut mode off]
Widać coś jest na rzeczy ;-)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

gumbyy pisze:jak to możliwe, że dokonałeś takiego trudu w tak krótkim czasie... przecież to jest ponad możliwości zwykłego człowieka... Tyle się mozolić... SZACUNEK
hehe, po prostu jestem wujek szajba - król zajebistości :B 8)

a tak poważnie to nie jest oczywiście zrobione ze wszystkim userami, ale z najaktywniejszymi pod względem postów(z czego 1/4 nie pisze tu od dawna) oraz aktywnych przez ostatnie 24h. Sprawdzenie aktywności z przeciągu tygodnia to robota na jakąś godzinę i tutaj fakt, może się komuś po prostu nie chcieć ;) No ale nikt nie mówił, że będzie łatwo
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Szajba - dzięki
Gumbyy - skończ już, bo zaczynasz ostro przeginać. Nie masz nic lepszego do roboty? Nie możesz odpuścić? Forumowy "obrońca krzyża" się znalazł. Ile można drążyć ten temat?

Szajba wypisał użytkowników i to zamyka ten temat. Nie masz już żadnych argumentów. Możesz mieć zastrzeżenia co do stylu ( ja sam mam wielkie i Deleted User 804 o tym wie), ale przez ostatnie kilka dni napisałeś juz z 30 postów na ten temat. Chyba wystarczy. Teraz Ty masz dwie opcje:

1. dostosujesz się do regulaminu
2. nie zrobisz tego
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

yankes pisze:Gumbyy - skończ już, bo zaczynasz ostro przeginać. Nie masz nic lepszego do roboty? Nie możesz odpuścić? Forumowy "obrońca krzyża" się znalazł. Ile można drążyć ten temat?
Co przeginać? Jeszcze przed chwilą pisałeś:
yankes pisze:No nic, sprawa jest prosta. Deleted User 804, jeśli chcesz szybko zakończyć ten niepotrzebny spór masz dwie opcje:

1. sprawdzić wszystkich aktywnych użytkowników pod kątem tych linków.
ALBO
2. przywrócić Gumbyy'mu link do podpisu.
A teraz przeginam? Do krzyża mnie nie mieszaj, bo ja nie od niego. Załatwiliście sprawę po swojemu i chwała Wam.
yankes pisze:Teraz Ty masz dwie opcje:

1. dostosujesz się do regulaminu
2. nie zrobisz tego
Cały czas na forum przestrzegam regulaminu :roll:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

yankes pisze:Szajba - dzięki
nie dzięki tylko zrób z całego tygodnia ;)

do usług.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

gumbyy pisze:Cały czas na forum przestrzegam regulaminu :roll:
Podpunkt regulaminu o który się rozchodziło jest od dobrych paru lat. Przez ten okres jak widać nie przestrzegałeś regulaminu. Ba nawet nie przestrzegasz go teraz. Przez trochę mogłem się z Ciebie pośmiać ale teraz zaczynasz się robić namolny.
Szajba pisze:do usług.
Jeszcze jakieś 490 userów którzy się ostatnio logowali, choć siłą rozpędu może i całe 3000 zrobisz :pijak:
Ostatnio zmieniony pt sie 27, 2010 12:18 am przez Deleted User 804, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Deleted User 804 pisze:Podpunkt regulaminu o który się rozchodziło jest od dobrych paru lat.
Post z Regulaminem: Wysłany: Wto Cze 24, 2008

gumbyy

Deleted User 804 pisze:Przez ten okres jak widać nie przestrzegałeś regulaminu.
Niekoniecznie?

Przypomnę, że zakwestionowałeś banner na moim serwisie, a nie sam link w podpisie. Później dopiero o tym była mowa.

A co do śmiechu, cóż... możesz śmiać się z własnej interpretacji regulaminu, mi nic do tego.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Deleted User 804 pisze:Jeszcze jakieś 490 userów którzy się ostatnio logowali, choć siłą rozpędu może i całe 3000 zrobisz
ja tu jestem w administracji? Zrobiłem to, żeby jakoś ten dym ugasić bo za przeproszeniem pała mięknie, jak czytam te bzdety. Osoby aktywne przez ostatni tydzień kończą się na stronie 5, o tutaj. Ja zrobiłem stronę pierwszą. Zostały 4. Administracja składa się z 8 userów, z czego akurat 4 jest aktywnych(Deleted User 804, Yankes, Budziol i Piwo). Akurat strona na łba. 10-15 minut i po sprawie.

a dalej to już prosto:
każdy user z linkiem do jakiegokolwiek innego servisu dostaje pw o treści(w skrócie):
"Albo wywalasz linka z podpisu albo linkujesz sanktuarium na swoim servisie. Trzy dni do namysłu".
Jak się zgodzą to git, jak nie - Deleted User 804 wywala podpis.

TYLE! Tak trudno było na coś takiego wpaść?

aha i jeszcze jedno... zakładając, że spasuje Wam ten pomysł, to nie wysyłajcie tego pwka do mnie, błagam :lol:

EDIT:
i taka mała refleksja. Jak szukałem gdzie się kończy ostatni tydzień, ustawiłem stronę [10]. Wielkie było moje zdziwienie jak zobaczyłem, że są tam wypisani userzy aktywnie... w kwietniu :lol:
Ostatnio zmieniony pt sie 27, 2010 12:18 am przez Szajba, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Szajba, jestem ciekaw kiedy dostaniesz warna za reklamowanie innych serwisów w sygnaturze co jest niezgodne z regulaminem. :!: :dance:
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

To nie jest agencja detektywistyczna,tylko forum rozrywkowe, ludzie!

Deleted User 804 jesteś najlepszym adminem tego forum od lat,wyciągneliście z obecną administracją je z niezłego bagna,ale naprawdę nie myślcie ,że jest jakaś korelacja między poziomem forum a ,tym czy gdy wpiszę w google Iron Maiden Sanktuarium wyskoczy pierwsze,czy osiemnaste ,jeśli tak myślisz to jest to hmmm dziwne, nie tak buduje się poziom forum. Sanktuarium do doskonałości brakuje jeszcze wiele, ciągle za dużo tolerowanych jest tu durnowatych złośliwości, zbyt często nowi użytkownicy są przez nie odstraszani, natomiast ścigacie sprawy błahe, takie jak linki w podpisach czy przekleństwa które czasem są nie do uniknięcia.
Co jak co ale przekleństwo zwłaszcza takie które nikogo nie uraża ,jest dużo mniej szkodliwe niż pospolity cynizm.

Życzę by Sanktuarium stało się świetnym forum, gdzie roi się od ciekawych dyskusji, sporów merytorycznych ,głównie o Iron Maiden choć osobiście wątpie by poziom z 2005 r. był możliwy do odtworzenia, kiedy średnio zalogowanych było 20 osób a odpowiedź po moim poście pojawiała się po odświeżeniu strony, choć powiedzmy sobie szczerze, fora internetowe pomału zamierają, więcej osób chce pisać na portalach typu last fm, motorem napędowym każdego forum są ludzie w wieku 18-20 lat ,a dziś w tych rocznikach panuje duży niż ,podczas gdy 5 lat temu w tych rocznikach był wyż, stąd też mniejszy ruch na forum i to dotyczy każdego forum.

Wg.mnie na pewno Sanktuarium nie służy takie kurczowe trzymanie się regulaminu ,wiecej to przyniesie szkód niż korzyści, oczywiście o pełnej anarchii mowy być nie może,ale tutaj raczej widzę więcej złej woli ,bo nikomu ten link przecież nie przeszkadzał, jest wiele portali rockowych,metalowych w Polsce, przecież nie jest powiedziane ,że wszystkie dotyczą zainteresowań potencjalnego fana Iron Maiden ,dotyczy to jakiejś części, a jesli wejdą ,przeczytają tam coś, to może się czegoś ciekawego dowiedzą z korzyścią dla ich wiedzy muzycznej, to chyba dobrze ,nie wiem..
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Ja nie rozumiem o co tutaj takie zażarte targi? Jakbyś całe życie jeździł na podwójnym gazie i dopiero teraz zostałbyś zatrzymany przez policje, też byś się sprzeczał, że albo wszystkich łapią w tej chwili albo wcale? Co to w ogóle za dyskusja, pomijając aspekt techniczny pozycjonowania - bo to jak najbardziej uważam za słuszne, i warte poruszenia bo wielu userów jest w tej kwestii zupełnie nieuświadomionych.
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

metal pisze:Ja nie rozumiem o co tutaj takie zażarte targi? Jakbyś całe życie jeździł na podwójnym gazie i dopiero teraz zostałbyś zatrzymany przez policje, też byś się sprzeczał, że albo wszystkich łapią w tej chwili albo wcale? Co to w ogóle za dyskusja, pomijając aspekt techniczny pozycjonowania - bo to jak najbardziej uważam za słuszne, i warte poruszenia bo wielu userów jest w tej kwestii zupełnie nieuświadomionych.
+ 1

Też nie rozumiem w ogóle po co ta dyskusja. Tłumaczenie, że: "a plose pani inni tes tak lobią", jest na poziomie przedszkolaka, a nie dorosłego faceta. Było naruszenie zasad regulaminu, więc została zwrócona uwaga, koniec tematu.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Jak tak kurczowo będziemy się trzymać regulaminów to "jutro" nikt tu nie będzie pisał ...
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

IM_Power pisze:Jak tak kurczowo będziemy się trzymać regulaminów to "jutro" nikt tu nie będzie pisał ...
Obrazek
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

IM_Power pisze:Jak tak kurczowo będziemy się trzymać regulaminów to "jutro" nikt tu nie będzie pisał ...
Bzdura. Regulamin jest powszechnie dostępny, każdy zna zasady i mnie to odpowiada, że jest niemal zawsze konsekwentnie stoswany. Porządek musi być. Folklor i anarchia to nie jest dobra droga. Zamordyzmu nie ma (od czasu do czasu nawet jakiś wulgaryzm przejdzie), więc nie dramatyzuj. Mnie obecna administracja pasuje i moim zdaniem robotę robią całkiem niezłą.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

IM_Power pisze:tutaj raczej widzę więcej złej woli ,bo nikomu ten link przecież nie przeszkadzał, jest wiele portali rockowych,metalowych w Polsce, przecież nie jest powiedziane ,że wszystkie dotyczą zainteresowań potencjalnego fana Iron Maiden ,dotyczy to jakiejś części, a jesli wejdą ,przeczytają tam coś, to może się czegoś ciekawego dowiedzą z korzyścią dla ich wiedzy muzycznej, to chyba dobrze ,nie wiem..
Fajny temat poruszyłeś...

Mi osobiście nigdy nie przyszło do głowy, żeby czepiać się użytkowników na forum o ich podpisy. Co ciekawe na naszym forum nawet nie mamy regulaminu... Zresztą nie raz i nie dwa wrzucałem na serwis reklamę np. koncertów jakichś podziemnych kapel o których nie miałem zielonego pojęcia i nie pytałem co będę miał w zamian. Kwestia podejścia. Ja wychodzę z założenia, że jeśli coś mi nie szkodzi, a komuś innemu może pomóc, to "na zdrowie!". Nasz heavy metalowy światek jest malutki, o czym świadczą ilości ludzi na koncertach, sprzedaż płyt, czy ilość serwisów traktujących o tej muzyce. Mam jeszcze patrzeć, że to "konkurencja" i życzyć jak najgorzej? :roll:

A co Sanktuarium zyskało na tej całej "sprawie podpisu"? Oprócz tego, że ja nie mam go w podpisie - to nic. A co mogliście zyskać? Banner na głównej stronie mojego serwisu, gdzie non-stop przebywa kilka/kilkanaście osób. MetalSide to popularny serwis, pod koniec lipca musiałem podwoić miesięczny transfer, bo zabrakło. W google po wpisaniu tej frazy wyskakuje na pierwszych miejscach... nawet recka "TFF" jest na pierwszej stronie. Kwestia podejścia, ale lepiej od razu "straszyć" regulaminem, a później "stawiać warunki".
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

yankes pisze:Szajba - dzięki
Gumbyy - skończ już, bo zaczynasz ostro przeginać. Nie masz nic lepszego do roboty? Nie możesz odpuścić? Forumowy "obrońca krzyża" się znalazł. Ile można drążyć ten temat?
zgadza się, koniec tematu.

Szajba znalazł ja obiecuję w wolnej chwili przejrzeć linki, posprawdzać je i odnieść się do ich użytkowników. Będą chcieli współpracować ok, nie trudno, zlikwidują linki i po kłopocie.
Dla mnie temat zamknięty i nie ma sensu go dalej rozdmuchiwać.
ODPOWIEDZ