Blaze Bayley
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Blaze Bayley
Czyli slaba? Bo ktos pisał, ze po knotach wrócił do formy
Budziol mnie tam płytka pasi ,Blaze Ameryki nie odkrył ale poziom niezły
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- blackcocker
- -#Moderator

taka płyta 6/10. niezły heavy metal, w porównaniu z trylogią miłe zaskoczenie
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Nie miałem czasu na spokojnie przesłuchać tej płyty, dopiero dziś mi się udało. Jest spoko. Nie jest to jego najlepsze dzieło ale też nie ma tragedii. Dobry heavy metal.
Night Mistress Fan Club Łódź
Do składu zespołu dołączył Luke Appleton, który do niedawna grał na basie w IE. Dobrze się stało, bo te koncerty powinny być grane na dwie gitary.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Posłuchałem 3 dalsze numery, w tym Teslę. Muzycznie jest nieźle, ale właśnie za najsłabsze ogniwo uznaję BB
Śpiewa tak jakoś bez zaangażowania. Nie widzę tu powrotu do formy, bo wokale brzmią jak nagrane za 1 podejściem, bez pomysłu.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tak, bardzo tego brakowało i to nie tylko w numerach Maiden
Nie śledzę jego nowych płyt od kilku lat i tylko wyrywkowo słucham tego. Teraz sobie włączyłem kilka kawałków z tej nowej płyty i brzmi to strasznie prosto i momentami wręcz amatorsko (brzmienie, niektóre solówki itd.). Nie wiem co się stało? Już nie wspomnę o Silicon Messiah (świetny album), ale na przykład The Man Who Would Not Die kompletnie zjada te nowe utwory zarówno kompozycyjnie, jak i brzmieniowo. Naprawdę mam dużo sympatii do Blaze'a, ale te nowe utwory są bardzo, bardzo przeciętne.
Pojawił się bardzo dobry polski debiut - grupa IRONBOUND - LP The Lightbringer. Wokal podchodzi pod Blaze'a. Polecam 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 2259
https://www.terazmuzyka.pl/blaze-bayley ... LvSoaaaJlc
Blaze Bayley: Mam nadzieję, że ludzie nadal mnie nienawidzą, za to że śpiewałem w Iron Maiden
Blaze Bayley: Mam nadzieję, że ludzie nadal mnie nienawidzą, za to że śpiewałem w Iron Maiden
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

13 lat temu Błażej ogłosił światu, że jest "The Man Who Would Not Die".
- blackcocker
- -#Moderator

Znakomity krążek. Do dziś żre jak nie wiem co. Jedyne co można mu zarzucić to, że jest o 2 numery za długi, a tak to kosa niesamowita. Te riffy, te melodie, ta sekcja, ten Błażej!Zakkahletz pisze: ↑śr lip 07, 2021 11:32 pm 13 lat temu Błażej ogłosił światu, że jest "The Man Who Would Not Die".
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Bardzo lubię tę płytę, chociaż praktycznie nie wracam. Otwieracz kapitalny, tak samo Voices From The Past (najlepszy riff na płycie). Zabrakło jakichś bardziej wyszukanych solosów, ale z tego co się orientuję to problem wszystkich wydawnictw Blaze'a. Dobry album ogólnie rzecz biorąc.blackmailer pisze:Znakomity krążek. Do dziś żre jak nie wiem co. Jedyne co można mu zarzucić to, że jest o 2 numery za długi, a tak to kosa niesamowita. Te riffy, te melodie, ta sekcja, ten Błażej!Zakkahletz pisze: ↑śr lip 07, 2021 11:32 pm 13 lat temu Błażej ogłosił światu, że jest "The Man Who Would Not Die".
- Metalophil
- -#Moonchild

To jest doskonały album; osobiście najbardziej lubię "Robota" - tam to dopiero rifferka jest! Gitary tną jak żylety! Miazga!
- Metalophil
- -#Moonchild

Ciekawa analogia przyszła mi do głowy. Otóż wygląda na to, że Blaze, niczym biblijny Samson, stracił moc (w tym wypadku twórczą) wraz z włosami
Zwróćcie uwagę, on je chyba ściął tuż przed wydaniem "King of Metal", a po "Promise and Terror" 
- blackcocker
- -#Moderator

Metalophil pisze: ↑pt lip 23, 2021 11:44 pm Ciekawa analogia przyszła mi do głowy. Otóż wygląda na to, że Blaze, niczym biblijny Samson, stracił moc (w tym wypadku twórczą) wraz z włosamiZwróćcie uwagę, on je chyba ściął tuż przed wydaniem "King of Metal", a po "Promise and Terror"
![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
A prawda jest banalna. Pogonił kreatywnych muzyków i zbratał się z przeciętną AbsolvąMetalophil pisze: ↑pt lip 23, 2021 11:44 pm Ciekawa analogia przyszła mi do głowy. Otóż wygląda na to, że Blaze, niczym biblijny Samson, stracił moc (w tym wypadku twórczą) wraz z włosamiZwróćcie uwagę, on je chyba ściął tuż przed wydaniem "King of Metal", a po "Promise and Terror"
![]()
www.MetalSide.pl
Wiadomo, że to wszystko przez zmiane ludzi w zespole. Ze wszystkich płyt nagranych z Absolvą wybierając najlepsze numery można by złożyć raptem jedną porządną płytę 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Szczerze? Nawet nie mam siły twgo słuchać. Do "P&T" uwielbiam bezgranicznie. Dalej już marazm i wirus IM (bylejakość i miałkość artystyczna), który mnie odrzuca.
www.MetalSide.pl
Najlepsze jest to, że przecież Absolva też umiała zagrać z ogniem, zębem i sensem. Przy Błażeju jakoś im witki opadłygumbyy pisze: ↑sob lip 24, 2021 10:18 amA prawda jest banalna. Pogonił kreatywnych muzyków i zbratał się z przeciętną AbsolvąMetalophil pisze: ↑pt lip 23, 2021 11:44 pm Ciekawa analogia przyszła mi do głowy. Otóż wygląda na to, że Blaze, niczym biblijny Samson, stracił moc (w tym wypadku twórczą) wraz z włosamiZwróćcie uwagę, on je chyba ściął tuż przed wydaniem "King of Metal", a po "Promise and Terror"
![]()
![]()