Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Thrash Metal

Post autor: Bon Dzosef »

Ale to, że je odróżniasz bo znasz numery nei znaczy że te płyty nie są takie same xD co to za idiotyczny argument.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: ↑wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 11, 2021 7:12 pm Ale to, że je odróżniasz bo znasz numery nei znaczy że te płyty nie są takie same xD co to za idiotyczny argument.
Ale to, że ty ich nie odróżniasz to nie znaczy, że SĄ takie same. Byli mocarze co nie odróżniali płyt Motorów - to nie znaczy, że są takie same.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Kto mówi, że AC/DC albo Motorhead gra ciągle to samo jest głuchym albo idiotą. Dobranoc.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

widman pisze: ↑śr sie 11, 2021 9:52 pm Kto mówi, że AC/DC albo Motorhead gra ciągle to samo jest głuchym albo idiotą. Dobranoc.
Kolejny, który myśli, że może mieć rację za wszystkich. Proponuję zapisać się do antycznego klubu wzajemnej fanowskiej adoracji.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

widman pisze: ↑śr sie 11, 2021 9:52 pm Kto mówi, że AC/DC albo Motorhead gra ciągle to samo jest głuchym albo idiotą. Dobranoc.
To jacys znajomi Zdana bo ja nie wypowiadam się o tych zespolach, tylko o Overkillu
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: ↑wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 11, 2021 10:53 pm
To jacys znajomi Zdana bo ja nie wypowiadam się o tych zespolach, tylko o Overkillu
To powiem tak - wolę żeby Overkill nagrywał to co nagrywa (i to nie jest to samo za każdym razem pomimo tego co sądzi Cesarz Muzyki (TM) Bon Dżosefinio) niż te nudne i niesłuchalne cukierki co Kreator.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Zdan pisze: ↑śr sie 11, 2021 11:24 pm
Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 11, 2021 10:53 pm
To powiem tak - wolę żeby Overkill nagrywał to co nagrywa (i to nie jest to samo za każdym razem pomimo tego co sądzi Cesarz Muzyki (TM) Bon Dżosefinio) niż te nudne i niesłuchalne cukierki co Kreator.
Odczepta się od Kreatora :B
Kreator melodyjnością tylko zyskał, a mocy nie stracił.
Najlepsza płyta od nich to Coma of Souls która jest idealnym połączeniem, ale ostatnie ich dokonania też są dobre.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Coma of Souls to faktycznie znakomita płyta ale tam były jeszcze odpowiednie proporcje. To co Milan serwuje teraz to śmiech na sali i to poważny. Ale niech wpierdzieli jeszcze więcej tych tiru-riru melodyjek i solówek. Gawiedź będzie zadowolona.

PS. Najlepszy Kreator to "Pleasure To Kill".
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Zdan pisze: ↑śr sie 11, 2021 11:36 pm PS. Najlepszy Kreator to "Pleasure To Kill".
Dla mnie najlepszy to "Terrible Certainty". Wiem, że to dzisiaj przez młodych metalczyków często zlewana płyta, ale to jest mój numer jeden już ze 25 lat, odkąd katowałem te kasetę (wydanie Tact) w podstawówce.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

LukaSieka pisze: ↑czw sie 12, 2021 9:01 am
Zdan pisze: ↑śr sie 11, 2021 11:36 pm PS. Najlepszy Kreator to "Pleasure To Kill".
Dla mnie najlepszy to "Terrible Certainty". Wiem, że to dzisiaj przez młodych metalczyków często zlewana płyta, ale to jest mój numer jeden już ze 25 lat, odkąd katowałem te kasetę (wydanie Tact) w podstawówce.
O! Rzadko widziałem typowany akurat ten krążek. Oczywiście znakomity żeby nie było. Po prostu "Pleasure to Kill" to było jak jebnięcie o sile stu piorunów jak to usłyszałem :)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Pierre Dolinski pisze: ↑śr sie 11, 2021 10:08 pm
Kolejny, który myśli, że może mieć rację za wszystkich. Proponuję zapisać się do antycznego klubu wzajemnej fanowskiej adoracji.
No ale moze mi chcesz powiedzieć, że "Overkill" brzmi tak samo jak "Orgasmatron" i "Bastards"???
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Dla mnie większość płyt AC/DC może nie brzmi tak samo, bo zmieniła się technologia rejestracji, czy obróbki dźwięku, ale jest to właściwie charakterystyczne dla AC?DC brzmienie i ta sama muzyka. Zmieniła się jakość brzmienia w sensie technologii rejestracji dźwięku. Charakterystyka niewiele się zmieniła. Jak się gra dekady na tym samym sprzęcie to jak ma być inaczej. Cały czas to ten sam rozpoznawalny styl. Nie da się pomylić tej muzy z innym zespołem. Odkąd pamiętam grali to samo. I co? Głuchy jestem, czy idiota?

Motorhead nie jestem zainteresowany i nie słucham, bo dla mnie to nic ciekawego, więc się nie wypowiadam.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Ogólnie Motorhead i AC/DC grają tak samo , w takim samym stylu ale same płyty sie od siebie różnia. Nie jest tak że Highway To Hell jest kopią Let There Be Rock albo Bastards jest kopią Iron Fist jak co niektórzy myślą
Dreamdeath
-#Invader
-#Invader

Post autor: Dreamdeath »

No własnie ja nigdy nie rozumiałem tego typu podejścia ze AC/DC i Motorhead tylko kopiują siebie z płyty na płytę z co raz gorszym skutkiem i zjadają własny ogon
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

No i gitara. Trochę smacznego "zjadającego własny ogon tegosamego płytowego" thrashu nigdy za wiele ;)
nugz
SMERF MARUDA

^w punkt ;)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

AncientMariner pisze: ↑pt sie 13, 2021 11:12 am Ogólnie Motorhead i AC/DC grają tak samo , w takim samym stylu ale same płyty sie od siebie różnia. Nie jest tak że Highway To Hell jest kopią Let There Be Rock albo Bastards jest kopią Iron Fist jak co niektórzy myślą
No to ja o tym mówiłem wcześniej. Styl jest podobny, ale kompozycje się różnią i to znacznie.
nugz
SMERF MARUDA

Tempesta tymczasowo pogra w EXO :)

Anthrax w Stodole - 25 pazdziernika '22
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Na Anthrax mega chętnie znów się wybiorę - poprzedni gig był znakomity.
ODPOWIEDZ