Exodus

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Exodus

Post autor: Cold »

Recit The Thornographer pisze: wt maja 19, 2026 1:29 am Prawda, że "Tempo" to udana płyta, ale z tym "jednym z najlepszych powrotów" to zależy, jak wielki ma być to zbiór. Bo wrócili z dóbrym krążkiem, ale jak to się ma do "Monotheist" Celtic Frost? "In The Shadows" Mercyful Fate? Kontynuującego temat po prawie 30 latach "Life Sentence" Satan? Świeżego wciąż jeszcze "Dissonance Theory" Coroner lub klasycznego od dawna "Perfect Strangers" Purpli?

Wiem, że tak się o tej płycie mówi, ale nie, powrót Exo jest udany, ale szanujmy słowa, nie jest żadnym "jednym z najlepszych". Jak tak do tego podejdziemy rozszerzając listę, to w końcu nawet "Chińska Demokracja" Mikiego i kolegów się załapie.
Ok, Recit... doprecyzuję: "Tempo of the Damned" to DLA MNIE jeden z kilku najlepszych powrotów w historii metalu. Mnóstwo radochy sprawiła mi ta płyta w chwili wydania, więc zasługuje na takie miano. To kawał świetnego thrashu, a ja bardzo thrash lubię 8)
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

nugz pisze: wt maja 19, 2026 10:42 pm Utkaj sobie dziurę Curly XD ;)
no dzięki, miałem jeszcze ściągnięte demówki, ale usunąłem szkoda czasu na ten zespół, a nawet jeszcze dobrze nie zacząłem, sam sobie ich słuchaj :) :mrgreen: :jee: :B :dance:
Zajzajer on the Road 2026:
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Z powodzeniem to robię, od ponad 20 lat ;)

Gust gustem, ale sorry, Invader, nie mogę do końca na poważnie Ciebie brać tutaj po tamtym tekście o tym, ze to nadal gorsze niż najsłabszy Megadeth :) Przedawkowałes prawdziwy thrash :)
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Dla mnie Risk > debiut Exodus

Tyle, że Risk to nawet nie jest top 4-5 ich najslabszych plyt, potem mega gralo te muze z generatora, ale Rudy sie opamietał na szczescie
nugz
SMERF MARUDA

Zajzajer pisze: śr maja 20, 2026 6:29 am Dla mnie Risk > debiut Exodus
ELO! ✋🏻
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Bonded by Blood to album 10/10, jeden z najlepszych w gatunku. Problem tylko w tym, że Exodus już nigdy potem nie zbliżył się do tego poziomu. Choć wiadomo, że pod względem esencji thrashu, czyli rozpierdolu, zgniatają te wszystkie Testamenty, Megadethy czy inne Anthraxy.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Sadek pisze: śr maja 20, 2026 9:08 pm Choć wiadomo, że pod względem esencji thrashu, czyli rozpierdolu, zgniatają te wszystkie Testamenty, Megadethy czy inne Anthraxy.
TO może dlatego mi nie podeszło, bo ja właśnie rozpierdol/napierdol tak średnio, ale i tak się sporo zmieniło, bo Slayer w moim top 8 zespołów jest ;) a kiedyś to nawet w top 50 nie byli.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Sadek z rigczem!
nugz
SMERF MARUDA

Sadek, niech woda z żelazka zawsze Tobie smakuje :)
Zapomniałeś dodać, że Metallikę też bierze od tyłu (tę po 80's) ;)

Invader, spierdalaj stąd ;)
ODPOWIEDZ