2 koncert Maiden w Polsce???

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 2 koncert Maiden w Polsce???

Post autor: vyrus »

Czyli wiemy, że albo Legia albo nic ??
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Chyba nioekoniecznie tylko Legia wchodzi w rachube :)
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

A moze Jurek Owsiak zaprosi ich na swoj woodstock??? Bedzie darmo i wogole fajnie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Rydzyk nie pozwoli bo to SZatanisci, widzialem jak mieli diabla na scenie :lol:
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Albo trafia na liste pewnego posla i nawet nie zbliza sie do naszej granicy
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Pewnie już wiecie, że budują więzienia dla szatanów :B
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Takie myślenie to głupota. Wolałbym (i jestem pewien, że nie jestem sam), żeby zagrali w ogóle bez żadnej scenografii, a żeby dali świetny koncert pod względem muzycznym. Bo co z tego, że będą mieli milion świateł, fajerwerków, świetną scenografie i nie wiadomo jeszcze co, jak zagrają godzinę i to jeszcze na dodatek do dupy
Woleć to możesz Ty, Twoi kumple, i inni i ja w końcu też ale fakty są takie, że i Dortmund, i Ostrava na żywo i Donnington - widziany z kompa to co najwyżej sredniej klasy przedsięwzięcia....
Bo co im stało na przeszkodzie żeby grywać Ostravie świetny koncert 2-godzinny z wieloma niespodziankami co ? nikt im przeciez głośników nie zalał... stadion był full, ludziska na maksa podneiceni dobra pogoda, weekend na karku... :D
I żeby być szczerym - wielki szacunek dla IM za granie na trasie w ubiegłym roku całego AMOLAD - naprawde to było dla mnie coś, co przywróciło mi wiare w nich jako artystów, a nie hałturników... tyle że nawet grając całe AMOLAD i mając taki potencjał jak ta 5 ludzi nie zmieniali nawet jedej linii melodycznej, nawet jednej improwizacji nie zagrali ...
Sorki Panie i Panowei nasze gwiazdy już po prostu nie wydalają; czy az tak trudno się z tym pogodzić?...
I nie ma się co czarować... pod wzgledem muzycznym ostatnio to swietny koncert dali RHCP, Genesis i Heaven & Hell to te na których byłem i mogę zaświadczyc, a i pewnie Ci co byli na innych mogą swoje dorzucić...
IM póki co, to ostatnie dwa koncerty stadionowe na jakich byłem czyli CHorzów i Ostrava nagłosnienie mieli delikatnie mówiąc przeciętne - nawet zjechany za to RHCP miał po mojemu lepsze....
ale to kwestia gustu...
Sumując zatem: IM konerty w halach jak najbardizej ale na stadiony to oni już sie nie nadają - jako WIELKI - zespół; stąd mój postulat, zeby bardzo średniej jakości towar pakować w ekskluzywne opakowania, wówczas ludziska kupią w większej ilosci i jeszcze będą szczęśliwi...
Pozdr ;-)
Ostatnio zmieniony pt lip 06, 2007 12:28 am przez paulek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Szymon pisze:mega bogaczami nie sa
No właśnie, co prawda trochę odbiegam od tematu, ale zawsze mnie nurtowało jakimi autami jeżdżą, czy jakie mają domy. Macie może jakieś fotki?
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

paulek pisze:co im stało na przeszkodzie żeby grywać Ostravie świetny koncert 2-godzinny
Prawdopodobnie Nicko. Lepiej chyba, że dają z siebie wszystko przez 1,5h, niż na ostatnich kawałkach mieliby nie domagać.

Sorki za dwa posty pod rząd.
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

Szymon pisze:To nie jest tak. Finansowo napewno zle nie stoja, ale jakimis mega bogaczami nie sa. 100 tys funtow miec a nie miec to nie jest dla nich pryszcz. Pozatym jak to sie mowi: apetyt rosnie w miare jedzenia :)
OK, ale co w takim razie z tym, że Adrian już jak odchodził z zespołu, a przecież wiemy kiedy to było, mówił, że jest ustawiony do końca życia. Naprawdę uważasz, że grają teraz dla pieniędzy?
Mr.Hankey pisze:
paulek pisze:co im stało na przeszkodzie żeby grywać Ostravie świetny koncert 2-godzinny
Prawdopodobnie Nicko. Lepiej chyba, że dają z siebie wszystko przez 1,5h, niż na ostatnich kawałkach mieliby nie domagać.
O właśnie. Zapewne jest pewien poziom, pod względem muzycznym, poniżej którego nie zejdą.
paulek pisze:Sorki Panie i Panowei nasze gwiazdy już po prostu nie wydalają; czy az tak trudno się z tym pogodzić?...
Wg. Ciebie nie wydalają. IMHO grają na takim poziomie, na jakim mogą. I naprawdę wolę już te 1,5 h zagrane świetnie, tak jak np. w Ostravie, niż jakby grali jeszcze dłużej i zaczęli grać słabo.
paulek pisze:stąd mój postulat, zeby bardzo średniej jakości towar pakować w ekskluzywne opakowania, wówczas ludziska kupią w większej ilosci i jeszcze będą szczęśliwi...
I z tym się właśnie całkowicie nie zgadzam. Dla mnie grają bardzo dobrze i wiadomo, że nie będzie tak wiecznie. Ale póki mogą, niech właśnie tym przyciągają ludzi na koncerty, a nie wymyślną scenografią i efektami. Wiadomo, że to też jest ważne, ale jak dla mnie jeśli dzięki temu ludzie mieliby przychodzić na koncerty, to już lepiej, żeby nie grali wcale. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

O_o Czy Maiden ma naprawdę tak tragiczną scenografię ?? :roll:
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

vyrus pisze:O_o Czy Maiden ma naprawdę tak tragiczną scenografię ?? :roll:
Nie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

paulek pisze: Woleć to możesz Ty, Twoi kumple, i inni i ja w końcu też ale fakty są takie, że i Dortmund, i Ostrava na żywo i Donnington - widziany z kompa to co najwyżej sredniej klasy przedsięwzięcia....
moze wlasnie dlatego Ci sie tak zdaje ze nie dane Ci bylo w tym osobiscie uczestniczyc.
Jakis dzikich improwizacji to wg mnie nigdy nie grali :)
A wystroj? No nie wiem Papryczki nawet Edka nie maja;) , a tu niektórzy tego wystroju sie bez sensu czepili
Awatar użytkownika
Evil Men
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Evil Men »

vyrus pisze:Czy Maiden ma naprawdę tak tragiczną scenografię ??
Wg. mnie wcale nie! To jest marudzenie ludzi którzy już nie wiedzą do czego się przyczepić u Maiden'ów i szukają dziury w całym. :closed
:rocx
Budziol pisze:Papryczki nawet Edka nie maja;)
A bez Edwarda to już zupełna kicha :mrgreen: :rocx
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Jak Helloween sie na nas wypielo to po co sobie robic nadzieje ze na ich koncercie sie pobawimy. A z tymi scenografiami.......... to kurcze jednak mile jest to ze cos sie na tej scenie dzieje i jest tam cos innego niz tylko sprzet.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

myślicie że LN prowadzi już jakies rozmowy z zespołem?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

jesli tylko na LN mozna liczyc to ciezko to widze ....
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Oni chyba raczej chcą organizować koncerty albo kapel bardziej znanych zespołów od Maiden (Metallica) albo raczej popowo-rockowe klimaty ;)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Zeby dluzej nie lac wody w tym temacie zadzwoniolem do MYSTIC i LN. Ci drudzy oczywiscie o nieczym nie wiedza i wydaje mi sie ze nie ma co na nich liczyc.
Natomiast MYSTIC? Wyraznie mi powiedzieli ze jest cos na rzeczy, ale dopoki nie uzgodnia konkretow nie moga nic powiedziec :)
Czyli? Jest nadzieja i szansa. Moze znow sprowadza ich z NIGHTWISH? :)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

a daj Pan spokój, czyli Mystic Festival ,a to nie dobrze ,byle tylko nie na Śląskim
ODPOWIEDZ