27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Post autor: pz »

W przypadku pierwszego koncertu odliczanie do soldoutu było już dość męczące. Jednak w przypadku drugiego koncertu informacja o sprzedaniu mniej więcej 1/3 biletów w ciągu pierwszego tygodnia sprzedaży jest godna uwagi. Widać, że sporo osób się nie załapało na pierwsze koncert + oczywiście maniacy, którzy pójdą na dwa od razu się rzucili na dodatkowe bilety. Jeżeli informacje o postępach sprzedaży nie pojawiają się ze zbyt dużą częstotliwością, to wnoszą ciekawe informacje do wątku. Mi samemu nie chciałoby się tego sprawdzać, a z drugiej strony fajnie się dowiedzieć jak idzie sprzedaż (sam zamierzam kupić bilet na drugi koncert na ostatnią chwilę).

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Rozumiem, że info o sprzedaży 1/3 powstało z analizy rozłącznych pul sprzedażowych wszystkich podmiotów sprzedających bilety?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dokładnie. Jest dobrze, ja sądzę że w najgorszym razie te 12k się odliczy a to już sukces (18+12 daje 30k w sumie).
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Myślę, że na 1 gig nie sprzedawali 18k
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Spokojnie... Drugi gi pewnie tyle osób nie przyciągnie, niemniej sądzę że do "nastu" dobijemy.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Panowie... Obserwuję ten temat od samego początku i jako świeżo zarejestrowany pozwolę sobie dorzucić swoje trzy grosze.
Liczenie kropek przez RALFa to był jeden z ciekawszych wątków. Poza byciem ciekawostką dla niektórych, wobec pewnego sold outu pierwszego gigu pełniło funkcję informacyjną przede wszystkim dla tych którzy jeszcze nie zdążyli kupić biletu. W przypadku drugiego moim zdaniem jest dokładnie tak samo, bo nie mam najmniejszych wątpliwości że również drugi koncert wyprzeda się w stu procentach. Nie wiem czy już w lutym, czy dopiero w dniu koncertu, a może na początku czerwca, ale sold out będzie. Ba, jestem w stanie założyć się z każdym wątpiącym w to z osobna o dobre whisky.
Ktoś chętny?
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Ralf ,nie przejmuj się i rób swoje -po pierwsze każda informacja się przydaje a dwa to forum żyje ,jak Cię nie było przez chwile to forum "siadło"

A co do tego ile ludzi przyjdzie na drugi gig to nie wiem ale na pewno LN zrobiło kalkulację i wyszło im ,że jest zapotrzebowanie na drugą datę i wyjdą na swoje.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dzięki, robię swoje, nie chcesz -- nie czytasz - proste. Ja sam tego nie liczę, mam kumpla który pracuje w punkcie dystrybucyjnym, dużo mi to ułatwia.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

RALF pisze: pt sty 26, 2018 2:25 pm Dzięki, robię swoje, nie chcesz -- nie czytasz - proste. Ja sam tego nie liczę, mam kumpla który pracuje w punkcie dystrybucyjnym, dużo mi to ułatwia.
A mnie tam stresowałeś odliczając ile zostało do sold outu pierwszego koncertu bo jeszcze nie miałem biletu :D Ale też była to dobra motywacja by się zmobilizować i wreszcie kupić :) Także spoko :)
Co do drugiego, to jeśli naprawdę byłby sold out była by to mega sprawa, ale nawet te 20 tysięcy osób będzie w porządku :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

johnny_o pisze: pt sty 26, 2018 1:00 pmPoza byciem ciekawostką dla niektórych, wobec pewnego sold outu pierwszego gigu pełniło funkcję informacyjną przede wszystkim dla tych którzy jeszcze nie zdążyli kupić biletu. W przypadku drugiego moim zdaniem jest dokładnie tak samo, bo nie mam najmniejszych wątpliwości że również drugi koncert wyprzeda się w stu procentach. Nie wiem czy już w lutym, czy dopiero w dniu koncertu, a może na początku czerwca, ale sold out będzie.
Podpisuję się pod tym, dosłownie i w przenośni. ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Liczenie spoko, ale jak się czyta posty typu "kiepskie wyniki frekwencji, koniec Maiden blisko..." a potem 5 postów dalej peany, że Maiden mocni jak nigdy...
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Sold Out będzie na 100%. Nawet jak nie sprzedadzą "wszystkich" biletów, to i tak ogłoszą ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

gumbyy pisze: pt sty 26, 2018 7:55 pm Nawet jak nie sprzedadzą "wszystkich" biletów, to i tak ogłoszą ;)
Nie. Nie będą mogli sobie pozwolić na ogłoszenie czegoś czego nie będzie. Będziemy bombardowani komunikatami o świetnej sprzedaży i ostatnich sztukach dopóki nie zejdą rzeczywiście wszystkie bilety. Na obu koncertach Tauron Arena będzie pękała w szwach i nie będzie trzeba do tego żadnych zabiegów typu wyłączenia części trybun. Prędzej musieliby dołożyć miejsca za sceną (wyobrażacie to sobie, Backstage View reklamowane jako coś super ekstra ekskluzywnego?!) i/lub dodrukować bilety na płytę na granicy bezpieczeństwa. Doskonale wiemy że pomysłowość Evil Nation nie zna granic, i przy każdym kolejnym koncercie możemy oczekiwać nieoczekiwanego. Jak nie ceny z kosmosu, to GC na 90% płyty, itd.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To jest nawet możliwe, he, he.Tak zupełnie realistycznie, ja liczę na 80% sprzedaży drugiego gigu (14000) to już będzie super.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

johnny_o pisze: sob sty 27, 2018 11:27 amNie. Nie będą mogli sobie pozwolić na ogłoszenie czegoś czego nie będzie.
Nikt nie spodziewa się chyba, że na drugim koncercie będzie wiatr hulał po hali? A policzysz bilety na płytę? Bo wiadomo, że sektory zejdą do koncertu. A na płycie będzie mniejszy/większy ścisk. A sold out zostanie ogłoszony ze względów marketingowych. Normalka.

Tak swoją drogą - większość narzeka i pluje na LN, a bilety kupują bez mrugnięcia okiem :lol: i koncerty sprzedają się jak ciepłe bułeczki :)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No z tego co koledzy pisali na temat Ozziego i GnR to jednak nie jak ciepłe bułeczki. Wychodzi, że Maiden to u nas mocniejsza nazwa.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: sob sty 27, 2018 4:21 pm No z tego co koledzy pisali na temat Ozziego i GnR to jednak nie jak ciepłe bułeczki.
Ja o IM mówię ;)
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

johnny_o pisze: pt sty 26, 2018 1:00 pm Panowie... Obserwuję ten temat od samego początku i jako świeżo zarejestrowany pozwolę sobie dorzucić swoje trzy grosze.
Liczenie kropek przez RALFa to był jeden z ciekawszych wątków. Poza byciem ciekawostką dla niektórych, wobec pewnego sold outu pierwszego gigu pełniło funkcję informacyjną przede wszystkim dla tych którzy jeszcze nie zdążyli kupić biletu. W przypadku drugiego moim zdaniem jest dokładnie tak samo, bo nie mam najmniejszych wątpliwości że również drugi koncert wyprzeda się w stu procentach. Nie wiem czy już w lutym, czy dopiero w dniu koncertu, a może na początku czerwca, ale sold out będzie. Ba, jestem w stanie założyć się z każdym wątpiącym w to z osobna o dobre whisky.
Ktoś chętny?
Czy wyprzeda się całkowicie, tego nie wiem. 9 dni po starcie sprzedaży i jednak tych biletów zostało jeszcze grubo. Jeśli nawet ostatecznie zejdzie te 65% to i tak będzie dobrze, dwie sztuki w Tauron pod rząd, do tego grupa opatrzona u nas do bólu, ogromna konkurencja. Ja bezpiecznie przewiduję minimum 10K, tego się trzymam i będę bardzo zadowolony.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Może w końcu zrobią koszulkę eventową na Kraków...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Fajnie by było, może się pokuszą?
ODPOWIEDZ