Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Post autor: WICKER MAN »

Jerzy Urban pisze: wt kwie 19, 2022 12:57 pm Owszem, nawet jestem ciekaw, czy dodadzą jeszcze coś?
Były plotki o Argentynie i Chile, ale w tym momencie 4 tyg. na transport sprzętu z Lizbony do Brazylii wydaje się bezpiecznym zapasem przy opóźnieniach w logistyce plus daje chociaż chwilę wytchnienia muzykom. A czy dojdzie coś po USA to temat otwarty i zależny od zmian w covidowych restrykcjach w niektórych rejonach świata...
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Wraca ktoś bezpośrednio po koncercie w Pradze w stronę Wrocławia?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

zgo pisze: czw kwie 21, 2022 1:19 pm Wraca ktoś bezpośrednio po koncercie w Pradze w stronę Wrocławia?
Ja wracam do Warszawy, ale jeszcze nie wiem jak będę jechał. Samochód czy jakiś publiczny transport.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

Post autor: Jerzy Urban »

WICKER MAN pisze: czw kwie 21, 2022 12:47 pm
Jerzy Urban pisze: wt kwie 19, 2022 12:57 pm Owszem, nawet jestem ciekaw, czy dodadzą jeszcze coś?
Były plotki o Argentynie i Chile, ale w tym momencie 4 tyg. na transport sprzętu z Lizbony do Brazylii wydaje się bezpiecznym zapasem przy opóźnieniach w logistyce plus daje chociaż chwilę wytchnienia muzykom. A czy dojdzie coś po USA to temat otwarty i zależny od zmian w covidowych restrykcjach w niektórych rejonach świata...
Pojawiły się plotki o trasie po UK w grudniu. Zobaczymy.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Znajomy ma do sprzedania dwa bilety na plyte do Sztokholmu.Moze ktos zainteresowany?
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Ja natomiast mam na zbyciu 4 szt. na koncert w BOLONII

I pewnie z nimi zostanę, bo nie ma sold-out. Bilety imienne, ale mam możliwość zmiany nazwiska okaziciela poprzez oficjalny portal, na którym kupowałem.

M.
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

beaviso pisze: czw kwie 21, 2022 6:05 pm Ja natomiast mam na zbyciu 4 szt. na koncert w BOLONII

I pewnie z nimi zostanę, bo nie ma sold-out. Bilety imienne, ale mam możliwość zmiany nazwiska okaziciela poprzez oficjalny portal, na którym kupowałem.

M.
Rozmyśliłeś się, czy nie chce Ci się jechać?
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

^ Kupiłem na 2020 r. gdy w jedną całość układały nam się Hiszpania, Portugalia i właśnie Włochy. Zmiana w 2021 pozwalała zachować te trzy jako jeden wyjazd. Zmiana w 2022 już nie. Teraz planujemy Hiszpanię i Portugalię 2x Maiden i 2x Stefan, a Bolonia wypada w zupełnie innej dacie i nie pasuje urlopowo. Za to będzie wypad automobilowy do Bałtów :)

M.
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

Aaa, to co innego, tak te perturbacje z przekładaniem tras dają się we znaki. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

FOH Maiden już w drodze do Europy. Czyli pewnie ekipa zaczyna przygotowania miesiąc przed trasą, a Zespół doleci w następnych tygodniach. Ciekawe, czy tradycyjnie - Paryż?
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

remi pisze: pt kwie 22, 2022 11:12 am FOH Maiden już w drodze do Europy. Czyli pewnie ekipa zaczyna przygotowania miesiąc przed trasą, a Zespół doleci w następnych tygodniach. Ciekawe, czy tradycyjnie - Paryż?
Są plotki (nawet podobno potwierdzone) ze tym razem na miejscu w Chorwacji
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

PZ, ja jadę do Pragi z Warszawy, wiem, że Budziol też jedzie. Zastanawiam się właśnie jak to ogarnąć, czy auto czy flixbus
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

The_Alchemist pisze: pt kwie 22, 2022 2:05 pm PZ, ja jadę do Pragi z Warszawy, wiem, że Budziol też jedzie. Zastanawiam się właśnie jak to ogarnąć, czy auto czy flixbus
Ja jeszcze nie patrzyłem jakie są opcje na autokar czy pociąg. Przy kilku osobach można rozważyć samochód.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Fajnie jest Flix z Łodzi bo na rano w Pradze, a w nocy jest transport tez flixem.
Jakby autem ktos cos trzeba obgadać temat. Na FB Boban wykminil z nowgo trailera promującego trasę :

“So, we have here hints based on the promo trailer.

Senjutsu - wall
Stratego - horseman
TWOTW - riders and crows
Hell On Earth - Hellfire with souls

Senjutsu realm added to Legacy of the Beast World Tour. 1 more month till the HELL on Earth finally starts“

HoE byloby wypas, pewnie za "FTGGoG" tematyka bardzo na czasie zarowno jednego jak i drugiego kawałka
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Jeśli faktycznie będzie HoE, to pęknę z radości i wzruszenia. Ale zapewne skończy się na pompowaniu balonika nadziei i szpilce po pierwszym gigu ;)

M.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

beaviso pisze: pt kwie 22, 2022 7:14 pm Jeśli faktycznie będzie HoE, to pęknę z radości i wzruszenia. Ale zapewne skończy się na pompowaniu balonika nadziei i szpilce po pierwszym gigu ;)

M.
Do tego planu pasuje ostatnia wypowiedz Roda. Być może planowali w tym roku zagrać tylko single plus ewentualnie utwór tytułowy ale sytuacja na świecie się zmieniła i - nawiazując do wypowiedzi Roda - uaktualnią set odpowiednio do obecnej sytuacji. Jeżeli dodamy do tego ogolnomedialny entuzjazm do HoE, który zespół zauważył (post na Insta)- możemy być go już prawie pewni.

4 kawałki z Senjutsu (albo 3 jeżeli zostawią tytułowy na przyszłoroczna trasę) to odpowiednia ilość by stanowiłoby to odrębny akt ze scenografia (co tez potwierdzili). Toteż będzie to raczej skrócenie pozostałych aktów niż wymiana poszczególnych piosenek z różnych (jak wcześniej sądziliśmy).

Obstawiam, że decyzja od którego aktu zacząć (Senjutsu czy War) wyklaruje się na dni przed trasą, podczas prób.
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

remi pisze: pt kwie 22, 2022 8:56 pm
beaviso pisze: pt kwie 22, 2022 7:14 pm Jeśli faktycznie będzie HoE, to pęknę z radości i wzruszenia. Ale zapewne skończy się na pompowaniu balonika nadziei i szpilce po pierwszym gigu ;)

M.
Do tego planu pasuje ostatnia wypowiedz Roda. Być może planowali w tym roku zagrać tylko single plus ewentualnie utwór tytułowy ale sytuacja na świecie się zmieniła i - nawiazując do wypowiedzi Roda - uaktualnią set odpowiednio do obecnej sytuacji. Jeżeli dodamy do tego ogolnomedialny entuzjazm do HoE, który zespół zauważył (post na Insta)- możemy być go już prawie pewni.

4 kawałki z Senjutsu (albo 3 jeżeli zostawią tytułowy na przyszłoroczna trasę) to odpowiednia ilość by stanowiłoby to odrębny akt ze scenografia (co tez potwierdzili). Toteż będzie to raczej skrócenie pozostałych aktów niż wymiana poszczególnych piosenek z różnych (jak wcześniej sądziliśmy).

Obstawiam, że decyzja od którego aktu zacząć (Senjutsu czy War) wyklaruje się na dni przed trasą, podczas prób.
Jeśli zaczęliby od świata "Senjutsu" to gdzieś musieliby wrzucić taki Aces High, czyżby bisy. Może być słabo z gardłem Bruce'a.
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Tak w cichości ducha od 24 lutego chodziło mi po głowie, że HoE byłoby jak najbardziej na miejscu czy też oczywistym, żeby nie napisać - koniecznym do zagrania.
Dla mnie osobiście - będę miał miękkie kolana jeśli to w Zagrzebiu usłyszę.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Nie wiem czy zrezygnuja z Aces High i zarazem samolotu.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

Bon Dzosef pisze: sob kwie 23, 2022 10:45 am Nie wiem czy zrezygnuja z Aces High i zarazem samolotu.
Na pewno nie, w komunikatach prasowych dotyczących trasy mówią przecież że ma być Spitfire, zatem jasna sprawa.
ODPOWIEDZ