Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
MaidenZary
- -#Prisoner

Re: Wywiady i newsy
Może to tylko fotomontaż, naklejka mówi że w paczce z tshirtem, a fotka przed półką sklepową - rozpakował a nie zapłacił ?
- dostoevsky
- -#Assassin

Oto jak brzmi SOS alfabetem Morse'a:joseba pisze:odnośnie jego recenzji, jeszcze bardziej wyczekuję najdłuższego utworu, a to za sprawą informacji, że perkusja rytmicznie akcentuje wołanie SOS z Morse'a
https://www.youtube.com/watch?v=EWyHolT2DAY
Przy odpowiedniej aranżacji to zabrzmi epicko.
Iron Maiden z tak energicznym i pomysłowym wokalistą/kompozytorem jakim jest Bruce jeszcze nie raz nas zaskoczy.
Mówcie sobie co chcecie, ale czuję, że po leaku bądź premierze TBoS wielu dojdzie do wniosku, że warto było czekać.
- Saimon1995
- -#Moderator

Te recenzje napawają mnie ogromnym optymizmem. Nie ma się co nastawiać, ale czuję, że nie są to słowa na wyrost i otrzymamy naprawdę kapitalny album.
Pierwotnie chciałem wytrzymać do 4 września, ale gdy tylko płyta wycieknie do sieci, to jednak nie wytrzymam.
Pierwotnie chciałem wytrzymać do 4 września, ale gdy tylko płyta wycieknie do sieci, to jednak nie wytrzymam.
Trzy punkty ciężkich, browarowych przemyśleń:
1) Boję się leaku:P nie wyobrażam sobie swojej reakcji. Mam nadzieję, że nie przesłucham. (btw: istnieje opcja leaku kontrolowanego?)
2) Czasem mam wrażenie, że dziennikarze muzyczni, choć są do tego nota bene zmuszeni, opisują muzykę tak pięknymi epitetami, które można byłoby zamienić na jedno krótkie - "awesome", "ssie", "słuchaj tego jak masz doła", "słuchaj tego i nie odchodź od głośnika", "to Iron Maiden"
3) Atmosfera wśród zainteresowanych osób jest na prawdę gorąca! I tak czy siak, płyta się sprzeda zadowalająco.
To płytkie, może z racji predyspozycji ścisłych.
1) Boję się leaku:P nie wyobrażam sobie swojej reakcji. Mam nadzieję, że nie przesłucham. (btw: istnieje opcja leaku kontrolowanego?)
2) Czasem mam wrażenie, że dziennikarze muzyczni, choć są do tego nota bene zmuszeni, opisują muzykę tak pięknymi epitetami, które można byłoby zamienić na jedno krótkie - "awesome", "ssie", "słuchaj tego jak masz doła", "słuchaj tego i nie odchodź od głośnika", "to Iron Maiden"
3) Atmosfera wśród zainteresowanych osób jest na prawdę gorąca! I tak czy siak, płyta się sprzeda zadowalająco.
To płytkie, może z racji predyspozycji ścisłych.
The lover of life's not a sinner.
- dostoevsky
- -#Assassin

A, zapomniałem dodać - pisałem już o jednym z dziennikarzy który stwierdził, że TBoS ma świetne utwory, ale jako album jest zbyt długi. Otóż jego zdaniem Tears of a Clown jest b. słaby.
Łyżka dziegciu na dobranoc.
EDIT: Taka naszła mnie refleksja... mija szesnaście lat (!) od reunion, i TBoS jest ich piątym albumem w tym składzie. Dla porównania, w klasycznym składzie (Harris, Dickinson, Smith, Murray, McBrain) w ciągu sześciu lat nagrali cztery płyty. Czasy się zmieniły, siły nie te same co dawniej, ale trzeba docenić to, że panowie wciąż mają w sobie niezbędny wigor i chęc nagrywania kolejnych albumów. Mało tego, Bruce twierdzi, że chętnie nagra kolejne, Harris jest podobnego zdania.
Choć i tak pojawią się głosy, że robią to głównie dla kasy.
Łyżka dziegciu na dobranoc.
EDIT: Taka naszła mnie refleksja... mija szesnaście lat (!) od reunion, i TBoS jest ich piątym albumem w tym składzie. Dla porównania, w klasycznym składzie (Harris, Dickinson, Smith, Murray, McBrain) w ciągu sześciu lat nagrali cztery płyty. Czasy się zmieniły, siły nie te same co dawniej, ale trzeba docenić to, że panowie wciąż mają w sobie niezbędny wigor i chęc nagrywania kolejnych albumów. Mało tego, Bruce twierdzi, że chętnie nagra kolejne, Harris jest podobnego zdania.
Choć i tak pojawią się głosy, że robią to głównie dla kasy.
-
Deleted User 2259
Ma ktoś tą fotkę B. z meksyku, jak wchodzę na tą stronkę, to pokazuje się tylko to które ktoś wrzucił ostatnio, w sensie przeróbka z sesji do TFF.Z góry dzięki 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Proszę.
W tym wywiadzie, który tutaj wrzucaliście:
http://thequietus.com/articles/18529-ir ... -interview
mówią, że Bruce jest z roku na rok w coraz lepszej formie. Dosyć śmiałe stwierdzenie
http://thequietus.com/articles/18529-ir ... -interview
mówią, że Bruce jest z roku na rok w coraz lepszej formie. Dosyć śmiałe stwierdzenie
Passionate, borderline maniacal performances (particularly from Bruce Dickinson, whose singing gets stronger - his range wider - with age; perhaps a larynx hewed of golden oak sits in his attic, Dorian Grey style)
- dostoevsky
- -#Assassin

No właśnie recenzenci podkreślają jak świetnie brzmi Bruce, nie tylko w tym linku. Spodziewam się dobrego wykonu w kawałkach przezeń napisanych, a zwłaszcza w pierwszym i ostatnim. Bardzo podoba mi się jak Bruce śpiewa "Coming Home", zarówno w wersji live jak i studyjnej. Fajnie się w nim wczuwa, i nawet przy wyższych dźwiękach jego głos świetnie się spisuje.
Wypełzła na wierzch taka oto grafika, możliwe, że jednak Eddie z okładki to nie koniec. 
http://s195.photobucket.com/user/Jamesu ... b.jpg.html
http://s195.photobucket.com/user/Jamesu ... b.jpg.html
To ride the storm to an empire of the clouds...
No jeśli to rzeczywiście MH tak będzie wyglądać to może kupię xD Ktoś wie czy u nas Empik lub inna sieć sprowadza? (wydawało mi się że Empiki mają zagraniczne czasopisma).
Ale zwróćcie uwagę na zdj.2, czy nie jest to wnętrze tej książeczki z deluxe edition ??
EDIT: sorry, rozpędziłem się, tam jest logo MH też
Lepsza okladka niz plyty 
A ma ktos moze potlumaczone recenzje, wywiady bo ukazalo sie tego troche m.in. po fr.
Swoja droga chyba czas na FCM 100? Moze tam dolacza CD SOL?
Swoja droga chyba czas na FCM 100? Moze tam dolacza CD SOL?
Jest też recenzja z Bild'a , ktoś kto śmiga w niemieckim mógłby ją przetłumaczyć ..
Who motivates the motivator
- dostoevsky
- -#Assassin

Haha! Bruce.

A tu wspomniana, krótka recenzja:
http://www.bild.de/unterhaltung/musik/i ... .bild.html
EDIT: Wrzuciłem recenzję na Google Translatora - recenzent chwali "If Eternity Should Fail" ("najlepszy otwierający numer od wielu lat"), "The Book Of Souls" ("riff w stylu Led Zeppelin") no i oczywiście "Empire of the Clouds" (znów pojawia się w zmianka o intro na pianinie i skrzypcach). Poza tym pozytywnie wypowiada się o solówkach i śpiewie Dickinsona. Konkluzja jest taka, że utwory autorstwa Bruce'a są najlepsze na płycie, a sam album jest najlepszy w dyskografii Maiden od 20 lat.

A tu wspomniana, krótka recenzja:
http://www.bild.de/unterhaltung/musik/i ... .bild.html
EDIT: Wrzuciłem recenzję na Google Translatora - recenzent chwali "If Eternity Should Fail" ("najlepszy otwierający numer od wielu lat"), "The Book Of Souls" ("riff w stylu Led Zeppelin") no i oczywiście "Empire of the Clouds" (znów pojawia się w zmianka o intro na pianinie i skrzypcach). Poza tym pozytywnie wypowiada się o solówkach i śpiewie Dickinsona. Konkluzja jest taka, że utwory autorstwa Bruce'a są najlepsze na płycie, a sam album jest najlepszy w dyskografii Maiden od 20 lat.
Konkluzja recenzji taka, że jeśli TFF był rozczarowaniem, tak nowy album raduje. Dla recenzenta być może najlepszy album od 20 lat. Dostało się trochę krótszym numerom -" Death of glory" opisany jako "zbyt prosty" w stosunku do reszty, "Man of sorros" jako najlżejszy utwór na płycie, przy czym kawałek z Accident of Birth Dickinsona jest lepszy
"Tears of a Clown" też bez entuzjazmu. Recenzjent spuszcza się za to nad tytułowym, openerem oraz zamykającym album kolosem.
Ostatnio zmieniony pn sie 17, 2015 9:13 pm przez IgorW, łącznie zmieniany 1 raz.