Iron Maiden Big Survivor 2013 Dyskusje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden Big Survivor 2013 Dyskusje
ja nie wiem jak na dzien dobry mozna wywalac Can I Play 
Przecież to popowy shit pozerze 
Dla mnie CIPWM to utwór, który kompletnie nie pasuje do charakteru albumu i wyróżnia się zdecydowanie niekorzystnie. Z wesołkowatym "amerykańskim" refrenem pasowałby idealnie do NPftD, natomiast SSoaSS ma klimat bardziej mroczny, mistyczny, z zupełnie innej bajki.
mowa nie jest o tym do jakiego albumu pasuje tylko jakim jest utworem. Dla mnie bardzo dobrym. Chociaż na płycie nieco nudniejszy niż na żywo.
CIPWM zyskuje moim zdaniem na koncertach gdzie nie słychać tak bardzo tych klawiszy które brzmią tak "popowo" oraz gdy publiczność śpiewa refren.
UP THE IRONS!!!
-
Deleted User 2259
Zgadzam się,ale w sumie prawie każdy ich utwór zyskuję na żywo,weźmy np The Clansman,Hallowed(którego nie znoszę z wersji studyjnej) czy Sign.budziov pisze:CIPWM zyskuje moim zdaniem na koncertach gdzie nie słychać tak bardzo tych klawiszy które brzmią tak "popowo" oraz gdy publiczność śpiewa refren.
No to fakt, live jest albo równie dobrze albo o niebo lepiej. To właśnie u nich lubię.
VeeKing, Ty to możesz wielu rzeczy nie ogarniać bo tak się składa, że od początku głosujesz na utwory które z reguły dochodzą do 1-3 miejsca na albumie. Ja nie kumam jak można głosować np na Alexandra jako pierwszy do wyrzucenia. Na CIPWM głosuję za pedziowaty refren, uszy mnie bolą jak to słyszę i odrazu przełączam dalej. Dla mnie lepiej żeby tego utworu tam nie było. SSOASS to jest genialna płyta, szczyt geniuszu Iron Maiden, popsuta takim pedalskim kawałkiem...
VeeKing, Ty to możesz wielu rzeczy nie ogarniać bo tak się składa, że od początku głosujesz na utwory które z reguły dochodzą do 1-3 miejsca na albumie. Ja nie kumam jak można głosować np na Alexandra jako pierwszy do wyrzucenia. Na CIPWM głosuję za pedziowaty refren, uszy mnie bolą jak to słyszę i odrazu przełączam dalej. Dla mnie lepiej żeby tego utworu tam nie było. SSOASS to jest genialna płyta, szczyt geniuszu Iron Maiden, popsuta takim pedalskim kawałkiem...
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
A dla mnie zdecydowanie marnym.VeeKing pisze:mowa nie jest o tym do jakiego albumu pasuje tylko jakim jest utworem. Dla mnie bardzo dobrym.
Na żywo prędzej można go strawić, to prawda. Co nie zmienia faktu, że sto razy bardziej wolałbym, gdyby podczas ostatniej trasy zagrali coś innego (np. Infinite Dreams albo Still Life).VeeKing pisze:Chociaż na płycie nieco nudniejszy niż na żywo.
Trochę zaskoczony jestem Twoim zdziwieniem, że większość głosuje przeciw CIPWM. Przecież to dość oczywiste, iż nie należy, delikatnie mówiąc, do najbardziej lubianych utworów Maiden.
- Saimon1995
- -#Moderator

No na coś trzeba zagłosowaćVeeKing pisze:ja nie wiem jak na dzien dobry mozna wywalac Can I Play
Tak samo ja nie rozumiem twojego głosu na Only the Good Die Young. Ale to tak możemy się bawić w nieskończoność. Jeden lubi buraczki, a drugi marchewkę.
A tak ponadto: domyślałeś się (wiedziałeś nawet), że jako pierwszy z 7 syna odpadnie CIPWM, więc nie rozumiem skąd u ciebie szok. No to ktoś w końcu jako pierwszy odpaść musi.
Z Siódmego Syna wygrał tytułowy, niespodzianki nie ma. Z jednej strony nie dziwię się, że do finału doszło Infinite Dreams, choć wg mnie osobiście na albumie jest z 5 utworów lepszych od tego.
Natomiast No Prayer... płyta, której w ogóle nie słucham, ale jest jeden jedyny utwór, który powinien wygrać - Mother Russia. Zobaczymy, czy się uda.
Natomiast No Prayer... płyta, której w ogóle nie słucham, ale jest jeden jedyny utwór, który powinien wygrać - Mother Russia. Zobaczymy, czy się uda.
Ja bym się nie obraził jakby Fates Warning wygrało, ale to raczej mało prawdopodobne 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Matka nie wygra a szkoda... uwielbiam ten numer!
-
Deleted User 2259
W ogóle na dziwne utwory głosujecie,Bring Your daughter to wieś jakich mało,na koncertach jescze jakoś dał radę,ale tak...
Na no Prayer można głosować na co się chce, nikogo nie zdziwi żaden głos bo to beznadziejna płyta 
-
Deleted User 2259
Dla mnie 1 utwór wybija się ponad resztęKorpal pisze:Na no Prayer można głosować na co się chce, nikogo nie zdziwi żaden głos bo to beznadziejna płyta
I tu się zgodzę, choćby ten ostatniInvader pisze:Dla mnie 1 utwór wybija się ponad resztęKorpal pisze:Na no Prayer można głosować na co się chce, nikogo nie zdziwi żaden głos bo to beznadziejna płyta,uwierz mi usłyszysz w życiu o wiele bardziej beznadziejne albumy,nawet samego maiden
-
Deleted User 2259
Akurat na niego głosujeerosinho pisze:I tu się zgodzę, choćby ten ostatni
Dla mnie 3 kawałki, których mogło by nie być na tej płycie to "Fates Warning", "The Assassin", "Run Silent Run Deep"
Dobra już nie trolluj, wystarczy zobaczyć na Twoje wcześniejsze głosowania żeby się przekonać, że szukasz guza, synek
Tożto jest przehit a w wersji pierwotnej z solo Dickinsona to już totalna miazga 
Dejta mu bana bo nie wyczymieInvader pisze:W ogóle na dziwne utwory głosujecie,Bring Your daughter to wieś jakich mało,na koncertach jescze jakoś dał radę,ale tak...
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.