The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: The Book Of Souls

Post autor: RALF »

No to fakt...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

jArO pisze:Chociaż nie oszukujmy się, album wycieknie pewnie dobry tydzień przed premierą albo i wcześniej, także myślę że większość zainteresowanych będzie go już miała za darmo przed premierą :D
A ja w przypadku IM wolę poczekać do premiery i posłuchać sobie muzyki w normalnych warunkach (CD i wieża) :)
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Oczywiście, ja też!
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Tak dla rozluźnienia moja propozycja okładki.
TBOS-Packshot_995a.jpg
PS. W mojej wersji nie ma białej obwódki. Dodanie załącznika ją dodało. Po kliknięciu w zdjęcie oryginał.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Mnie się podoba.Tylko tą trawę bym bardziej zieloną zrobił ,ale się na tym nie znam, po prostu moja opinia :P
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Fajny byłby ten Edek na tle jaskini, z której bije światło, takie zielono - błękitne.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Miałem zieloną, ale cały projekt robił się cukierkowy i mało mroczny. Ciekawy jestem czy okładka już zostanie czarna, czy jednak coś ewoluuje, a jeżeli tak to w jaką stronę.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiesz, pokazali tą edycję z książką i wydaje mi się, że jednak taka zostanie.
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

gumbyy pisze:A ja w przypadku IM wolę poczekać do premiery i posłuchać sobie muzyki w normalnych warunkach (CD i wieża) :)
Wiadomo ale najgorsze jest wchodzenie na forum np po takich przeciekach albumu gdy już większość go przesłuchała a my uparcie czekamy do premiery...a tu jeszcze np ponad tydzień czasu :D Ja podchodzę do tego tak że zakup albumu zakupem ale większość przesłucha go jednak już wcześniej z tej niecierpliwości, ja również :P :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To jest tylko takie "obwąchanie" - słucha to się w domciu, na dobrym sprzęcie!
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

gumbyy pisze:
jArO pisze:Chociaż nie oszukujmy się, album wycieknie pewnie dobry tydzień przed premierą albo i wcześniej, także myślę że większość zainteresowanych będzie go już miała za darmo przed premierą :D
A ja w przypadku IM wolę poczekać do premiery i posłuchać sobie muzyki w normalnych warunkach (CD i wieża) :)
To prawda, nic nie zastąpi słuchania z płyty, w spokoju, przeglądając sobie książeczkę z płyty, oglądając okładkę itd. :) Natomiast nie mam złudzeń - jeśli płyta trafi do odsłuchu wcześniej, to ja na pewno nie będę na tyle cierpliwy żeby poczekać aż w dniu premiery wrócę ze sklepu. Za to fragmentów z płyty, zapowiedzi utworów słuchał nie będę (najprawdopodobniej ;)) - takie fragmenty nijak się mają do całości w przypadku tak długich albumów.
hipcio_stg pisze:Tak dla rozluźnienia moja propozycja okładki.

PS. W mojej wersji nie ma białej obwódki. Dodanie załącznika ją dodało. Po kliknięciu w zdjęcie oryginał.
Całkiem niezłe, chociaż ja bym tego tygrysa z tyłu zastąpił jakimś stworem.

Tak swoją drogą to odnośnie okładki pomyślałem, że fajnie wyglądałoby gdyby w tle, w tym amazońskim klimacie był statek kosmiczny i kilka wychodzących z niego postaci podobnych do Eddiego z pierwszego planu, ale będących na dużo wyższym poziomie rozwoju i takich trochę futurystycznych. Moim zdaniem takie połączenie klimatów amazońskich z s-f byłoby dobre. Ale ja jestem fanem s-f więc jestem nieobiektywny :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dejavu pisze:To prawda, nic nie zastąpi słuchania z płyty, w spokoju, przeglądając sobie książeczkę z płyty, oglądając okładkę itd. :) Natomiast nie mam złudzeń - jeśli płyta trafi do odsłuchu wcześniej, to ja na pewno nie będę na tyle cierpliwy żeby poczekać aż w dniu premiery wrócę ze sklepu.
A ja tak właśnie robię ;) Podobnie mam z filmami/serialami - nie oglądam spojlerów, nie czytam komentarzy i na spokojnie sobie oglądam np. cały sezon :)

A jakichś dziadowskich (przedpremierowych) mp3 nie będę słuchał, bo i po co? To tak jak np. przed wypiciem dobrego wina napiłbym się takiego za 10 zł ;) A serio to po prostu nie zbawi mnie ten "tydzień" o którym wcześniej ktoś wspomniał. Poczekam i posłucham sobie w normalnych warunkach i na porządnym sprzęcie :)
www.MetalSide.pl
Deleted User 2259

+1 gumby
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Okładka zostanie taka jaka jest na 99,9%. Może i dobrze. Lepiej mniej i bardzo fajnie niż dużo i przeciętnie.Płytę kupię na pewno, nie ma dwóch zdań (jeszcze nie wiem czy w wersji de luxe czy normalnej). Cena Empiku będzie oscylować pewnie między 55 a 70 zł. Bez różnicy (raz na 5 lat premierowy album Maiden i 10 zł miałoby zrobić różnicę?). Najbardziej wyczekuję utworów pisanych przez Dickinsona. Myślicie, że w związku z chorobą mogły zostać dodane jakieś fragmenty przez Bruce'a? Nie mówię stricto o bohaterskiej walce z chorobą i rozczulaniu się - bardziej o to czy widmo tego z czym się zmierzył wpłynęło poniekąd na jego wenę i aranżacje? Z drugiej strony wiadomo, że album był prawie gotowy już na przełomie 2014/2015 roku. Czy myślicie, że tak mogłoby być w związku z jego solowym projektem, a Maiden to jednak Maiden (zawsze ostatnie słowo Harrisa) i nie odczujemy żadnej różnicy? Co do wcześniejszego wycieku albumu.. Po 5 latach postu będzie ciężko się powstrzymać, a ten kluczowy tydzień między wyciekiem a premierą może okazać się zbyt długi do wytrzymania. Mimo wszystko na pewno postaram się :) Przed oczami widzę moment, kiedy otwieram zimne piwo, zakładam słuchawki podpięte do wieży, otwieram świeżo zapakowany longplay, wkładam do odtwarzacza, zamykam oczy i lecę.. Podczas TFF nie wytrzymałem i ostatecznie później żałowałem. Tylko fajnie mówi się w teorii, a jak przychodzi świadomość, że płytę można mieć za 5 minut w torrencie to człowiekowi ślina po brodzie ścieka i nie mysli :)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

gumbyy pisze:A ja tak właśnie robię ;) Podobnie mam z filmami/serialami - nie oglądam spojlerów, nie czytam komentarzy i na spokojnie sobie oglądam np. cały sezon :)
Gratuluję, to dobre rozwiązanie. Ja zazwyczaj też tak robię, ale jest kilka zespołów w przypadku których nie ma szans, żebym wytrzymał wiedząc, że album już jest gdzieś w internecie. Chyba, że zgrywany w jakiejś beznadziejnej jakości, wtedy wolę sobie nie psuć pierwszego wrażenia, a jeśli jest to sensowna jakość, to słucham przedpremierowo. Nie ma szans, żebym poczekał, dlatego mam nadzieję, że album jednak nie wycieknie przed premierą ;)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Dejavu - na pewno wycieknie :) Pytanie tylko czy wytrzymamy. Może solidarnie na forum ustalimy, że nie komentujemy nowego materiału przed premierą i w kluczowym dniu dzielimy się przeżyciami po pierwszych odsłuchach (często bardzo odbiegających od ostatecznego poglądu)? Może nie byłoby to takie głupie, zawsze w grupie raźniej :D Jak zobaczę, że komentujecie album to pewnie pęknę (a nie zaglądać na forum przez 7-10 dni nie zdażyło mi się odkąd śledzę Wasze wpisy ;)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Haha, coś w tym jest, czytając opinie o nowej płycie nie potrafiłbym się powstrzymać, gdybym nie śledził forum byłoby łatwiej. Może sobie wtedy zrobię kilka dni wolne od Sanktuarium :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dlatego ja nie czytam jak zaczynają się pierwsze komentarze po przesłuchaniach. Odpalam sobie CD i z czystym nastawieniem poznaję album. Nikt mi wcześniej nic nie sugeruje, nie mam żadnego nastawienia itp. itd :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Ja jestem w najgorszej sytuacji, bo w dniu premiery będę w Turcji, tak więc zakup płyty i odsłuchanie jej w moim przypadku nastąpi najwcześniej 3 dni po premierze, a jakiś mp z netu na pewno ściągał nie będę. No chyba że kupię płytę u Turków na bazarze :-)
Deleted User 2259

erosinho pisze:Turków na bazarze :-)
:lol: :wink:

Zawsze możesz po jakimś sklepie tam szukać jak znajdziesz czas.
ODPOWIEDZ