Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Post autor: RALF »

Być może, jeśli np. w przyszłym tygodniu zostałoby 1000 - 2000 biletów na pierwszy gig, to czemu nie?
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Nie dodadzą dopóki piątek się nie wyprzeda bo ludzie którzy nie kupili jeszcze biletów zaczęliby kupować sobotę i piątek byłby do dupy. Jedyna możliwość na drugi koncert jest szybkie wyprzedanie tego co jest na razie. Z akcentem na szybkie bo to by oznaczało ze jest zainteresowanie i dodanie drugiego ma sens. Jeśli zajmie z miesiąc na wyprzedanie całej hali to będzie za późno na dodanie drugiego żeby osiągnąć dobra sprzedaż
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To prawda, zobaczymy jak będzie, na ten moment jest dobrze.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ja bym wziął 2.skoro i tak będę w Krakowie :) poza tym przy drugim mogliby rzucić mocny support do wzmocnienia sprzedaży.

Ale ogólnie nie wierzę w drugi koncert w Krakowie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z dodatkowym supportem, to ma sens. Na trybunach zostało około 3000 do sprzedania, sadzę, ze na płycie podobnie. Wszystko będzie zależeć od zainteresowania w nadchodzącym tygodniu :)
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Pany jak wygląda kwestia kupna biletów na Londyn ?
Mam tam kumpla którego bym odwiedził i wraz z żonką skoczył na koncert, może on nam kupić te bilety ?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

sekcjazwlok pisze: ndz lis 26, 2017 5:49 pm Pany jak wygląda kwestia kupna biletów na Londyn ?
Mam tam kumpla którego bym odwiedził i wraz z żonką skoczył na koncert, może on nam kupić te bilety ?
Bedziecie musieli wejść z nim.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 1499

Dzosef pisze: ndz lis 26, 2017 6:06 pm
sekcjazwlok pisze: ndz lis 26, 2017 5:49 pm Pany jak wygląda kwestia kupna biletów na Londyn ?
Bedziecie musieli wejść z nim.
Ku*wa :/ no to kibel...
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Sam możesz sobie kupić te bilety. Najprostsze rozwiązanie
Deleted User 1499

wydra77 pisze: ndz lis 26, 2017 10:32 pm
No tak tyle że jak z płatnością ? Pobierze mi z kredytowej pewnie po tak zajebistym kursie że hej plus do tego wysyłka. To już bardziej opłaci mi się Berlin, chyba że tam też znajomy nie może mi kupić...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

sekcjazwlok pisze: pn lis 27, 2017 10:28 am
wydra77 pisze: ndz lis 26, 2017 10:32 pm
No tak tyle że jak z płatnością ? Pobierze mi z kredytowej pewnie po tak zajebistym kursie że hej plus do tego wysyłka. To już bardziej opłaci mi się Berlin, chyba że tam też znajomy nie może mi kupić...
W Londynie to zdaje się nie ma fizycznych biletów, więc za wysyłkę nie zapłacisz. Kurs przeliczenia to zupełnie inna sprawa.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Kupowałem bilety w tym roku na angielskie gigi i kursy były standardowe dla mastercard, czyli dosyc wysokie. Opłaty chyba 5 funtow za e-ticket.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 1499

A orientujecie się jak sytuacja wygląda z Berlinem ? Może mi ktoś tam kupić czy też nie ?
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Może Ci koleś z Jeleniej Góry zamówić, bilet do domu wyślą.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Pytaj Macka IRONSPARTANA
Deleted User 1499

Invader pisze: pt gru 01, 2017 10:22 am Może Ci koleś z Jeleniej Góry zamówić, bilet do domu wyślą.
Mam znajomą która mieszka w DE i często jest w Szczecinie więc temat wysyłki mam załatwiony. Kwestia tego czy ona może mi kupić. Rok temu nie było żadnych imiennych więc może i tym razem też tak jest.

Dzięki spytam Spartana :)
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

sekcjazwlok pisze: pt gru 01, 2017 10:30 am
Invader pisze: pt gru 01, 2017 10:22 am Może Ci koleś z Jeleniej Góry zamówić, bilet do domu wyślą.
Mam znajomą która mieszka w DE i często jest w Szczecinie więc temat wysyłki mam załatwiony. Kwestia tego czy ona może mi kupić. Rok temu nie było żadnych imiennych więc może i tym razem też tak jest.

Dzięki spytam Spartana :)
Ja w zeszłym roku jak kupowałem bilety na Frankfurt to sam sobie kupowałem i opłacałem a jedynie do wysyłki podałem adres znajomego w Niemczech
Piotr IM
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Piotr IM »

Czy może był ktoś z Was na koncercie w amfiteatrze Waldbuhne w Berlinie? Jak wygląda kwestia nagłośnienia? Czy faktycznie bilety są bez wskazania miejsca siedzenia, czyli kto pierwszy ten lepszy? Czy miejsce jest godne polecenia na koncert Ironów?
Pozdrawiam.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Piotr IM pisze: ndz gru 03, 2017 1:47 pm Czy może był ktoś z Was na koncercie w amfiteatrze Waldbuhne w Berlinie? Jak wygląda kwestia nagłośnienia? Czy faktycznie bilety są bez wskazania miejsca siedzenia, czyli kto pierwszy ten lepszy?
Pozdrawiam.
Jeśli nie ma podziału na inne typy biletów to tak, obowiazuje zasada kto pierwszy ten lepszy. Na przykład na Aerosmith zrobili Golden Circle tam, co było poronionym pomysłem... a na Depeszy w przyszłym roku jest podział na stojace i siedzące..w przypadku Maiden nie ma takiego podziału i są ludzie którzy liczą wchodzących do sektora i po przekroczeniu bodajże magicznej liczby 2500 luda nikt inny już tam nie wejdzie.

Jeśli chodzi o nagłosnienie to byłem tam ze 4 czy 5 razy i zawsze miałem dźwięk żyletę :)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Ciekawe czy podczas koncertu gra będzie miała mocne wsparcie poza samą nazwą trasy:P

W grę Legacy of the Beast pyka codziennie koło 30-40 tysięcy osób, są to te same osoby - fakt; pewnie 80% to fanbase Maidenów - fakt.
Ale nie da się ukryć - pomysł na promocję zespołu średni, wykonanie - zaskakująco dobre :!: (a gram dużo w podobne gry); promocja - trochę słaba.

Promocja w chwili obecnej wygląda tak -> Znasz Iron Maiden -> Lubisz taktyczne pseudoRPG -> wiesz o LotB.

Promocja mogłaby wyglądać tak - Reklama gry RPG z muzyką legendy heavy metalu i Eddiem w TV, Internecie (wykupiona na portalach) -> słuchanie Iron Maiden.
Ryzykowna ta moja sugestia z punktu widzenia finansowego - reklama dużo kosztuje i raczej jak ktoś nie znał / nie lubił IM to gra w niewielkim stopniu to zmieni, ale jakby nie patrzeć - trzeba dobrze poszukać by trafić na grę z innego źródła niż strona IM. :wink:

I jeszcze jedna możliwość - gra to prezent dla fanów. Jak to mówił Bruce - fani IM powinni mieć swoje puby, piwo ... - to i grę na komórce. Piwo jest łatwiejsze do opchnięcia zwykłemu człowiekowi, niż jednak wymagająca (ciut myślenia) gra taktyczna.
ODPOWIEDZ