17,18/02/2018 - Steven Wilson - Zabrze / Poznań

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 17,18/02/2018 - Steven Wilson - Zabrze / Poznań

Post autor: Shedao Shai »

Ja nie lubię, ale spoko, rozumiem - fotkę strzelić normalna rzecz. Ale jak ktoś zamiast się bawić, przeżywać, czy cokolwiek tam się lubi robić na koncercie... stoi jak drągal i swoim gówienkiem megapikselowym lub przemyconym "pro" sprzętem z nabożną czcią filmuje całe kawałki żeby potem wrzucić je na youtube dla całych 13 zainteresowanych (bądź nie wrzucić wcale i tylko zamęczać znajomych ;) - jeszcze "lepiej"), to... to dobrze, że są artyści, którzy biorą na siebie wychowywanie widowni.
Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Bartek_ »

Niestety muszę sprzedać bilety na ten gig :cry:
Kupiłem za 180 zł, mogę sprzedać taniej.
Myślę, że mogę je również sprzedać pojedynczo.
Z góry dzięki.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Panowie i Panie nie zastanawiajcie sie ani sekundy i odkupcie ten bilet...wlasnie wrocilem z koncertu w Wiedniu....ponad 2 i pol godziny ekstazy muzycznej...po prostu brak mi slow aby opisac ten gig. A wybieralem sie znajac jedynie pobieznie dorobek Pana W. Eh..petarda i tyle.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Wow, to czekam w takim razie na niedzielę :D Mam miejsce w 1 rzędzie \m/
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

Francois I
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Francois I »

W lipcu będzie kolejny koncert we Wrocławiu, ogłoszenie w tym tygodniu.
Deleted User 4876

O fajnie. NFM???
Francois I
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Francois I »

Hala Stulecia
Deleted User 4876

ooo to ciekawa lokalizacja. ciekawe czy znowu siedzące na płycie. Ja teraz byłem na klubowym w Wiedniu to stojące... 5 minut przed otwarciem bram dotarłem i 3 rząd...a jak siedzące to zaś trzeba kupić bilet od razu, aby mieć w miarę bliską miejscówkę.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Coś słabiutko było....http://muzyka.onet.pl/koncerty/steven-w ... cja/8lkcfz
to oczywiście niejako codzienny przykład na pożal się Boże recenzentów, którzy jadą po koncercie bo artysta nie zagrał ich ulubionych kawałków. Stare jak świat...
Ja k dla mnie a byłem na koncertach solowych Stevena na każdej trasie jaką w Polsce grał oraz na koncertach Porków koncert był bardzo dobry. Jedyny zarzut to taki że ciut za głośny (pisze o Zabrzu). Dobór utworów - moim zdaniem fantastyczny, a wersje koncertowe utworów PT dużo ostrzej brzmiące. Nie był to rzecz jasna jego najlepszy w Polsce koncert ale w skali od0 do 10 spokojne 8,5, a nawet 9/10.
A panu który pewnie chciałby posłuchać innych - swoich ulubionych - kawałków sugeruję odpalenie cd albo dvd.
pozdR
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Koncert w Poznaniu swietny jak zwykle :) Nawet W. Hoffmanna z Turbo mozna bylo spotkać ;) Na zywo material z nowej plyty bardzo zyskuje. People who eat darkness brzmi swietnie. Same asylum as before do ktorego nie bylem przekonany w polaczeniu z fajnym teledyskiem tez mi sie spodobalo. Nawet ten dyskotekowy numer az tak nie mierzil jak myslalem, ludzie plasali pod sceną az miło :) Mimo "zakazu" mam killa zdjęć, no i udało się złapać dwie kostki :)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

paulek pisze: pn lut 19, 2018 4:28 pm
Coś słabiutko było....http://muzyka.onet.pl/koncerty/steven-w ... cja/8lkcfz
to oczywiście niejako codzienny przykład na pożal się Boże recenzentów, którzy jadą po koncercie bo artysta nie zagrał ich ulubionych kawałków. Stare jak świat...
Ja k dla mnie a byłem na koncertach solowych Stevena na każdej trasie jaką w Polsce grał oraz na koncertach Porków koncert był bardzo dobry. Jedyny zarzut to taki że ciut za głośny (pisze o Zabrzu). Dobór utworów - moim zdaniem fantastyczny, a wersje koncertowe utworów PT dużo ostrzej brzmiące. Nie był to rzecz jasna jego najlepszy w Polsce koncert ale w skali od0 do 10 spokojne 8,5, a nawet 9/10.
A panu który pewnie chciałby posłuchać innych - swoich ulubionych - kawałków sugeruję odpalenie cd albo dvd.
pozdR
Akurat to jest subiektywna ocena recenzenta. Sam napisałeś "jak dla Ciebie". A ja z kolei słyszałem też opinie od innych osób, nie tylko "Pożal się Boże recenzenta", że koncert w Poznaniu był słaby, lub w najlepszym przypadku w miarę dobry.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

GrzegorzCantara pisze: pn lut 19, 2018 6:15 pm Akurat to jest subiektywna ocena recenzenta. Sam napisałeś "jak dla Ciebie". A ja z kolei słyszałem też opinie od innych osób, nie tylko "Pożal się Boże recenzenta", że koncert w Poznaniu był słaby, lub w najlepszym przypadku w miarę dobry.
Jakby był w Warszawie, to by był lepszy, co? :wink:
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Akurat to jest subiektywna ocena recenzenta. Sam napisałeś "jak dla Ciebie". A ja z kolei słyszałem też opinie od innych osób, nie tylko "Pożal się Boże recenzenta", że koncert w Poznaniu był słaby, lub w najlepszym przypadku w miarę dobry.
dałeś linka do recenzji z koncertu w Zabrzu, ja również pisze o koncercie w Zabrzu a Ty walisz o odczuciach ludzi z Poznania..... ktoś wyżej słusznie zauważył, be bo nie w stolycy... :wink:
odczucia z koncertu w Poznaniu...
Dziękuję Rock Serwis za Stevena w PL. W Poznaniu było bosko !!! Czy głośno ?? Ooo tak, w końcu to koncert rockowy !!! Jak się idzie na basen to się nie narzeka że jest mokro :p Repertuar - dla mnie rewelka. SW w wersji POP - a dlaczego nie, przynajmniej wszyscy wstali i się poruszali ;) "TelefonoVideoJanuszy" trochę było, a jakże - to już taka smutna norma.
Pozdrawiam wszystkich dobrze bawiących się wczoraj na koncercie w Poznaniu !!! Do zobaczenia następną razą
Wilson FENOMENALNY. Atmosfera, wykonanie, podejście do muzyki i koncertowania. Nowa płyta dobrze wypadła na żywo, w szczególności, o dziwo, bo bałem się tego, Pariah i People who eat, ale od Hand cannot erase moim zdaniem trochę odstaje. Kawałki Porcupine bardzo mocne, Raven na koniec coś pięknego.
Jedna zmiana w setliście, pod koniec cover Prince'a.
Będziecie mieli okazję pójść na jego koncert, nie wahajcie się ani chwili.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Tak jak wspomniałem, koncert w Poznaniu bardzo fajny. Co prawda osobiście bardziej podobał mi się koncert sprzed 2 lat, ale to pewnie ze wzgledu na fakt, że znacznie bardziej podobała mi się płyta "Hand Cannot Erase" która była wtedy grana w całości. Poza tym forma zespołu, zaangażowanie etc na najwyższym poziomie. Z 15 minutowa przerwą otrzymaliśmy niemal 3h show na bardzo wysokim poziomie. Mimo "zakazu" zrobiłem kilka fotek ;) Zresztą Wilson dobitnie podkreślił, że chodzi mu o zakaz nagrywania i zaśmiecania jutuba, a zrobienie kilku szybkich zdjęć mu nie przeszkadza :) No więc kilka fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ze Stevem :P ;)

Obrazek

Fanty

Ogólnie wrażenia pozytywne. Jeśli Wilson odwiedzi Poznań to zawsze chętnie wpadnę :)
Deleted User 4876

Te Kostki to Steven rzucał? Bo w Wiedniu to akurat ani pół sztuki nie cisnął w publikę, a jedynie basista po gigu 6 rzucił w publikę z tego co naliczyłem, no ale metra zabrakło ;-)
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Jeżeli nawet na forum fanów porcupine tree CFO gdzie hejt na Wilsona leje się non stop od wielu lat jest całkiem sporo pozytywnych ocen tych koncertów ( i Zabrza i Poznania) o dla mnie jest jedynie potwierdzeniem że koncert y były na poziomie...
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

12.07 Hala Stulecia
Deleted User 4876

sprzedaż już w poniedziałek.... płyta pewnie znowu siedząca... eh hajs przyblokowany na Stonsów...jak żyć Panie Premierze? ;-)
ODPOWIEDZ