Powerslave vs Defenders of the Faith
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Powerslave vs Defenders of the Faith
Back in the village, back in the village....... i tak 100 razy. No nędzne to jest. Losfer Words to też takie granie, w którym niewiele ciekawego się dzieje. Duellist i Flash dobre numery. 2MTM też, mimo że niemiłosiernie oklepany. Do tego bardzo dobre Powerslave i świetne Aces High (jeden z najlepszych otwieraczy) i Rime (jeden z najlepszych długich numerów, jak nie najlepszy
). A całość i tak nie ma startu do Defenders. Te dwa słabsze numery robią straszną dziurę w środku. A na Defenders nie ma słabego momentu. Same sztosy z genialnym Sentinelem na czele. No i Freewheel zjada Aces jako otwieracz 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 5490
Back in the Village jest jednym z najfajniejszych kawałkow pod kątem motoryki w grze na gitarach i basie. Takie szalone, rajdowe zapierdzielanie nie zdarzało im się za często. Świetny, finezyjny, wyścigowy numer ze świetnymi solówkami. Nie wiem jak można tego nie zauważyć. Losfer Words to też bardzo zgrabna kompozycja z której zespół był w uzasadniony sposób zadowolony, skoro wykonywał to na koncertach.
No ale co kto woli. W dzisiejszych czasach młodzież zachwyca się seryjnie gniotami powstałymi po reunion. W sumie nie powinienem się dziwić dzisiejszym gustom.
Dzisiejsze wypieki Maiden, to takie buły bez smaku z Biedronki, które nie mają startu to tych jak mówicie .... zapychaczy z lat 80tych.
No ale co kto woli. W dzisiejszych czasach młodzież zachwyca się seryjnie gniotami powstałymi po reunion. W sumie nie powinienem się dziwić dzisiejszym gustom.
Dzisiejsze wypieki Maiden, to takie buły bez smaku z Biedronki, które nie mają startu to tych jak mówicie .... zapychaczy z lat 80tych.
Muzycznie Village gra, ale linia wokalna jest tragiczna i psuje cały efekt. No ja akurat nie zachwycam się najnowszymi wydawnictwami 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Oba zespoły w szczytowej formie. Nie to co w 1982, gdy się dopiero rozpędzali. Głos na Powerslave jako kwintesencję stylu Maiden. Choć parę numerów jest lepszych na DOF
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Środek Powerslave to nie żadne zapychacze. Flash of the Blade to IMO numer 2 na płycie, zaraz po tytułowym.
Tutaj bym się zastanawiał nad remisem. Dwa killery w postaci Aces High i The Sentinel oceniam jednakowo. RHRF i 23:58 też tak samo dobrze się słucha. Some Heads Are Gonna Roll i Night Comes Down wolę od Powerslave. Natomiast na albumie JP nie ma nic, co by mogło konkurować z Marynarzem i dlatego wybieram LP Maidenów.
Z tym Marynarzem to gruba akcja... 
Pozostaje pieknie sie roznic
Pozostaje pieknie sie roznic
Nie czaje AZ TAKIEGO kultu tego kawalka 
-
Deleted User 5155
Pawlo84 pisze: (...) Natomiast na albumie JP nie ma nic, co by mogło konkurować z Marynarzem i dlatego wybieram LP Maidenów.
Jakaż erystyka ...nugz pisze:Nie czaje AZ TAKIEGO kultu tego kawalka
Z tezy, że na DotF nie ma czegoś konkurencyjnego (ja bym napisał "porównywalnego") do RotAM wyszła nagle kwestia "TAKIEGO (tzn. jakiego?) kultu".
No to się bym chętnie dowiedział:
1 Jakiego kultu?
2 Który z kawałków DotF może konkurować z Marynarzem?
Zdecydowanie Powerslave.
W niektórych kręgach kultowy stał się Jawbreaker, odkąd Rob powiedział, co miał na myśli pisząc ten tekst.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Nic nie wyszlo, to TYLKO MOJE ZDANIE.
Mam sie z tego tlumaczyc przed jakas lokalna komisja w skladzie np. BJ, pinio i remi?
Np. DLA MNIE - Marynarz jest OK numerem, przeciagnietym o jakies 5 minut
Mam sie z tego tlumaczyc przed jakas lokalna komisja w skladzie np. BJ, pinio i remi?
Np. DLA MNIE - Marynarz jest OK numerem, przeciagnietym o jakies 5 minut
- blackcocker
- -#Moderator

Mam wrażenie, że więcej o gejach i ich aktywnościach myślisz niż sami zainteresowani
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
-
Deleted User 5155
Tłumaczyć? A gdzieżbym śmiał nawet pomyśleć ... Ale już wyjaśnić jaki (czy raczej JAKI) kult miałeś na myśli - mógłbyś.
ps. czepianie się słówek to natura tego medium
Ale to chyba wiedza dosc powszechna, ale Mariner jest wielbiony przez Bojowki Maiden? 
Gdyby polecial w Tauronie, to momentalnie zrobiloby sie bardziej... wilgotno, i to niekoneicznie od wodnej tematyki
Gdyby polecial w Tauronie, to momentalnie zrobiloby sie bardziej... wilgotno, i to niekoneicznie od wodnej tematyki
-
Deleted User 5155
... co z całą pewnością nie zaistniałoby na jakimkolwiek kawałku JP. Widziałem na żywo jak łapią nawet ich najlepsze tytuły. Z FB włącznie. Jakoś tak ... spokojnie, niemal jak na koncercie Arki Noego (tyle, że głośniej).
Czyli moje niejednokrotnie poobijane żebra to były jakieś bóle fantomowe, bo w rzeczywistości byłem na pikniku z open barem.
Sekciarstwo
Sekciarstwo
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller