05-08/03/2026 - Godspeed You! Black Emperor - Warszawa/Poznań/Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Caracalized
- -#Clairvoyant

Re: 05-08/03/2026 - Godspeed You! Black Emperor - Warszawa/Poznań/Wrocław
Gdybym sam tych setlist nie znał, a znam, bo nie chce mi się ani GY!BE słuchać ani jechać do tego Wrocławia to przywołałbym Sardiego za to spoilerowanie, ale nie przywołam, bo zwisa mi w sumie jak bardzo tutaj dryfujecie z odsłanianiem utworów, ale na przyszłość, w innych tematach używajcie stosownej funkcji.
- Shedao Shai
- -#Nomad

Cholibka, przepraszam. Pojęcie spoilerowania setlisty jest mi obce, więc zapominam że dla innych może być inaczej. Już powrzucałem w spoilery.
Co tu dużo mówić - doskonały koncert. Równe 2h na scenie chociaż ostatnie 10 min to powolne wyłączanie wzmacniaczy i wyciszanie kakofonii dźwiękow… zamiast tego wolałbym żeby zagrali The Sad Mafioso, którego zabrakło dziś w secie. Szkoda, bo bardzo liczyłem na ten utwór. Poważnie się zastanawiam czy nie wybrać się do Breslau na drugi gig.
Zaliczyłem też support czyli One Man One Jar, znaczy Eye. Ciekawe, ale bez większej rewelacji. Przyszedłem na nich tylko dlatego żeby zająć dobrą miejscówkę blisko sceny.
Zaliczyłem też support czyli One Man One Jar, znaczy Eye. Ciekawe, ale bez większej rewelacji. Przyszedłem na nich tylko dlatego żeby zająć dobrą miejscówkę blisko sceny.
https://www.last.fm/user/kamooo
Wczoraj w Poznaniu zagrali The Sad Mafioso więc we Wro nie będzie tego w secie. Smutek.
- Shedao Shai
- -#Nomad

No tak patrzę na te setlisty i nie ma bata, jutro musi polecieć
Spoiler
Moya, Mladic albo BBF3.
- Shedao Shai
- -#Nomad

Jednak nie jedziesz?Caracalized pisze: ↑wt mar 03, 2026 8:16 pm Ja się cieszę, że tym razem o 00:55 mam powrót, a nie tak jak ostatnio, to długo czekał nie będę xD W Krakowie dwa lata temu grali dwie godziny to podejrzewam, że teraz będzie podobnie i o 22:00 lub lekko po będzie po wszystkim. Ale niewykluczone, że będzie obsuwa jakaś i zaczną później i tym samym później skończą, no ale zobaczymy.
- Caracalized
- -#Clairvoyant

No niestety nie jadę, rozchorowałem się 
- Shedao Shai
- -#Nomad

Zdrówka Caracal, wracaj szybko do formy!
Kolega Caracal nie jedzie, ale ja będę godnie go reprezentować na jego bilecie. A może jak się uda to zbije piątkę z SS, obywatelem Breslau.
Zdrówka! Mnie też coś wczoraj męczyło gardło, początki wiosny są zdradliwe.
- Shedao Shai
- -#Nomad

- Caracalized
- -#Clairvoyant

Dzięki panowie! Oby mi przeszło jak najszybciej. I udanego koncertu każdemu kto na nim będzie życzę!
Obawiałem się grubej kolejki, ale czwarty rząd na środku po przybyciu na otwarcie o 18 to niezły deal. Dawać starego fryca.
- Shedao Shai
- -#Nomad

Solidny gig, dużo zmian w secie względem Warszawy. Również wizualizacje były częściowo inne niż w czwartek. Bardzo mi się podobało, więc mogę dać okejke. Oczywiście brak The Sad Mafioso na koniec mnie zasmucił, ale było to wiadome skoro polecial ten numer w Posen.
Dlaczego w tym Wrocławiu jest ciemno jak w dupie na niektórych ulicach prowadzących do A2!?
Dlaczego w tym Wrocławiu jest ciemno jak w dupie na niektórych ulicach prowadzących do A2!?
Koncert przesolidny. Nareszcie udało mi się ich nadrobić, a wrażenia w pełni spełniły moje oczekiwania. Setlista elegancka. Wiadomo, że cisną teraz nową i na więcej staroci nie ma miejsca, ale Monheim i cale Slow Riots na pierwszy koncert z nimi to naprawdę elegancki zestaw powitalny. Te wizualizacje puszczane z taśmowych projektorów robią niesamowitą robotę. Świetnie się to oglądało i słuchało. Może trzeba i było tą Warszawą otworzyć… No oby szybko wrócili.
Kończę właśnie frytki i za 40 min ruszam w nocą tułaczkę do Krak-stadt. Narzekałem przy ogłoszeniu na te terminy, ale warto się było wybrać na TAKIE widowisko, nawet jak jutro będzie się wieszało w myślach raz po raz z niewyspania.
Kończę właśnie frytki i za 40 min ruszam w nocą tułaczkę do Krak-stadt. Narzekałem przy ogłoszeniu na te terminy, ale warto się było wybrać na TAKIE widowisko, nawet jak jutro będzie się wieszało w myślach raz po raz z niewyspania.
- Shedao Shai
- -#Nomad

Na miejsce dotarłem sporo przed czasem, jeszcze zanim zaczął support. Było wówczas na sali bardzo luźno, spokojnie można było podejść blisko sceny. Tu wybiegnę trochę do przodu: wychodząc po GY!BE widziałem że ludzi było sporo, klapy nie było. No, w każdym razie: stanąłem sobie blisko i z przyjemnością odsłuchałem prawie 45-minutowego setu Kristofa Hahna. Bardzo dobra rzecz. No a najlepszy był kawałek, który śpiewał po niemiecku. Niemiec śpiewający po niemiecku w Breslau. SS-man kiwał głową z uznaniem
Potem 20 minut przerwy i równo o old-people-friendly godzinie 20 na scenę wyszli członkowie GY!BE. Zaczęło się standardowo, czyli piętnastominutowym "Hope Drone" a potem trzema kawałkami z nowej płyty. Nadzwyczaj udanej, moim zdaniem, i na żywo też wypadły świetnie. Potem bęben maszyny losującej wylosował nam "Monheim" - bdb, ostatni kawałek z nowej płyty i przeszliśmy do finalnej części koncertu, tej dla mnie najbardziej interesującej, bo zagadkowej. No i muszę powiedzieć, że jak poleciały pierwsze dźwięki "Moyi" to mogłem na chwilę zapomnieć jak się oddycha. Fenomenalny utwór. Bardzo się cieszę, że wpadł. A potem na deser, choć to taki deser który równie dobrze jest głównym daniem - blisko 20-minutowa wersja "BBF3" - nigdy jeszcze tego nie słyszałem na żywo, odlot totalny. Lepszego setu tam nie mogli dać. Przepiękny koncert, marzenia spełnione. I pięknie się rozłożyły te setlisty, bo akurat we Wro poleciało to, czego chciałem i nie muszę mieć bólu dupy, że nie pojechałem do Wawy ani Poznania. Choć raz coś się udało.
Pozdro dla @kama, no i gratuluję dobrej decyzji udania się też do Wrocławia
Potem 20 minut przerwy i równo o old-people-friendly godzinie 20 na scenę wyszli członkowie GY!BE. Zaczęło się standardowo, czyli piętnastominutowym "Hope Drone" a potem trzema kawałkami z nowej płyty. Nadzwyczaj udanej, moim zdaniem, i na żywo też wypadły świetnie. Potem bęben maszyny losującej wylosował nam "Monheim" - bdb, ostatni kawałek z nowej płyty i przeszliśmy do finalnej części koncertu, tej dla mnie najbardziej interesującej, bo zagadkowej. No i muszę powiedzieć, że jak poleciały pierwsze dźwięki "Moyi" to mogłem na chwilę zapomnieć jak się oddycha. Fenomenalny utwór. Bardzo się cieszę, że wpadł. A potem na deser, choć to taki deser który równie dobrze jest głównym daniem - blisko 20-minutowa wersja "BBF3" - nigdy jeszcze tego nie słyszałem na żywo, odlot totalny. Lepszego setu tam nie mogli dać. Przepiękny koncert, marzenia spełnione. I pięknie się rozłożyły te setlisty, bo akurat we Wro poleciało to, czego chciałem i nie muszę mieć bólu dupy, że nie pojechałem do Wawy ani Poznania. Choć raz coś się udało.
Pozdro dla @kama, no i gratuluję dobrej decyzji udania się też do Wrocławia
- Shedao Shai
- -#Nomad

Ciekawostka: w Budapeszcie zmienili pierwszą część seta. Tzn. dotychczas było tak, że grali "RAINDROPS CAST IN LEAD", a potem "Monheim" albo "Fire at Static Valley", a tam - wyleciało to pierwsze i zagrali i "Monheim" i "Fire at Static Valley".
No i na koniec poleciał "Mladic"
No i na koniec poleciał "Mladic"