01 i 02/12/2009 - Paradise Lost & Samael - Warszawa/Krak
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Re: 01 i 02/12/2009 - Paradise Lost & Samael - Warszawa/Krak
Jest całkiem możliwe, że do końca roku na trasie nie będzie grał Greg Mackintosh. Wrócił do Anglii, bo jest ojciec jest w ciężkim stanie i póki co odwołał swój udział w trasie. Ale najprawdopodobniej jego ojciec umarł już dzisiaj i być może wróci do chłopaków. No lipa, nie wyobrażam sobie koncertu bez niego...
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
-
Deleted User 804
ktoś się piszę na jakiś browarek przed koncertem w Wawie? 
Trzeba tutaj wspomnieć, że decyzja Grega o odpuszczeniu pozostałej części trasy jest ostateczna, także na polskich koncertach Mackintosha nie zobaczymy. I tak trza się cieszyć - przypadające zaraz po polskich koncerty musieli przełożyć ze względu na zobowiązania macierzystego zespołu zastępującego Grega muzyka - notabene technicznego Paradajsów.
Tak czy siak jednak pójdę, muszę tylko na dniach się po bilet udać.
Tak czy siak jednak pójdę, muszę tylko na dniach się po bilet udać.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Artur i inni którzy będą w Krakowie- jakieś bro przed?
Ja Samaela chyba sobie w ogóle daruję 
Tak jest, Greg nie wróci i wcale nie cieszy mnie ta sytuacja. Powiem więcej- uważam, że dobrze by się stało gdyby odwołali również i polskie koncerty a najlepiej całą trasę. PL od conajmniej 5 lat nie jest w dobrej formie kocnertowej- panowie trochę się zestarzeli i nie dają rady jak niegdyś szczególnie Holmes. Dlatego robienie koncertu na pół gwizdka, bez filaru czyli Grega nie ejst dobrym wcale rozwiązaniem
Ja Grega rozumiem i skoro taka jest decyzja to OK ale jeśliby odwołali to wróciliby za pół roku, już z Gregiem- ja mógłbym poczekać
Inna sprawa- obecnie to techniczny zastępuje Grega i setlista nie dość, że została skrócona (póki co) to jeszcze wyleciały z niej najlepsze utwory- Eternal, Gothic, Pity the Sadness, True Belief, Embers Fire. Także ja się nie napalam na nadzwyczajne widowisko. A te koncerty które zostały odwołane, padły przez to, że techniczny ma wtedy koncerty ze swoim zespołem (sic!) i nie może grać- odwoływanie koncertów przez technicznego to parodia, daliby sobie spokój, poczekali jeszcze i potem ruszyli, ale lajf. Zresztą odwoływanie tras to dla nich nic nowego- w 2005 mieli grać trasę z Judas Priest, ale Gregowi pękł wyrostek i odwołali, nie jest to nic niewykonalnego więc.
Tak jest, Greg nie wróci i wcale nie cieszy mnie ta sytuacja. Powiem więcej- uważam, że dobrze by się stało gdyby odwołali również i polskie koncerty a najlepiej całą trasę. PL od conajmniej 5 lat nie jest w dobrej formie kocnertowej- panowie trochę się zestarzeli i nie dają rady jak niegdyś szczególnie Holmes. Dlatego robienie koncertu na pół gwizdka, bez filaru czyli Grega nie ejst dobrym wcale rozwiązaniem
naturlichpanzerschreck pisze:Artur i inni którzy będą w Krakowie- jakieś bro przed?Ja Samaela chyba sobie w ogóle daruję
![]()
fuck.........panzerschreck pisze:Pity the Sadness, True Belief, Embers Fire
-
Deleted User 804
ej no jaja sobie robią z tym setem? To co teraz grają? 
No właśnie.... żeby wypieprzyć 2 kawałki z "Icon" i 1 z "SoG" to trza niezły tupet mieć. Swoją drogą na tym secie co Panzer wkleiłeś na poprzedniej stronie nie było "True Belief" a to jeszcze z Mackintoshem było. To grali ten kawałek na tej trasie w ogóle ? Bo 1 utwór z "Icon" to megabieda, zwłaszcza że np. 3 z "Draconian Times"..
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Powiem więcej- z Icony ostatnio nie grali nicArtur pisze:No właśnie.... żeby wypieprzyć 2 kawałki z "Icon" i 1 z "SoG" to trza niezły tupet mieć. Swoją drogą na tym secie co Panzer wkleiłeś na poprzedniej stronie nie było "True Belief" a to jeszcze z Mackintoshem było. To grali ten kawałek na tej trasie w ogóle ? Bo 1 utwór z "Icon" to megabieda, zwłaszcza że np. 3 z "Draconian Times"..
Setlista z 14.11 z Berlina
Rise of Denial
Pity the Sadness
Erased
I Remain
As I Die
The Enemy
First Light
Enchantment
Frailty
One Second
Forever Failure
In Requiem
-----
Faith Divides Us, Death Unites Us
The Last Time
Say Just Words
Akurat Pity jest, na wcześniejszym gigu nie było. To ejst najgorsza setlista w historii tego zespołu, 15 utworów jak na headlinera to jakaś żenada, wychodzi niecała godzina. Wcześniej, z Gregiem grali 18 utworów, co też mistrzostwem świata nie jest... I te gówna- Forever Failure, The Last Time, Say just Words, One Second- grają to na każdym koncercie od kolejno 14 i 12 lat nie rozumiem jak im się to nie nudzi, tym bardziej teraz kiedy zrobili swój niby powrót do korzeni. I powtórzę się- NIC Z ICON! Po co aż dwa utwory z In Requiem który promowali ejszcze w zeszłym roku? Żenada, inaczej nie da się tego nazwać
Ostatnio zmieniony wt lis 17, 2009 9:19 pm przez panzerschreck, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 804
i jeszcze As horizons end .Wywalać kawałki z nowej płyty na trasie ją promującą
Może techniczny się douczy je grać do grudnia
Oby się coś zmieniło i to na plus
Też wkrótce bilet kupię, choć po informacji o braku Grega i zobaczeniu setlisty - średnio mam ochotę na ten koncert. Żeby niczego z Icon nie grać
No ale co poradzić...mimo wszystko liczę na fajny występ, wydanych pieniędzy raczej nie będę żałował nawet jak wypadną średnio na żywo, w końcu jest też Samael, który nie powinien zawieść 
A propos Samaela - wie ktoś może jakie kawałki grają jako support PL? Bo nie mogę znaleźć żadnej setlisty z ostatnich koncertów.
Browar jak najbardziej
A propos Samaela - wie ktoś może jakie kawałki grają jako support PL? Bo nie mogę znaleźć żadnej setlisty z ostatnich koncertów.
Browar jak najbardziej
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

E tam, ten utwór i tak jest słabiutki, więc mi go nie brakujeDeleted User 804 pisze:i jeszcze As horizons end .Wywalać kawałki z nowej płyty na trasie ją promującąMoże techniczny się douczy je grać do grudnia
Oby się coś zmieniło i to na plus
Tak, ja też poproszę, chociaż nie wiem czy coś to zmieni- dzisiaj odpaliłem sobie takie "Passage" po kilku latach niesłuchania i o borze- jak to śmiesznie brzmiWrath pisze: A propos Samaela - wie ktoś może jakie kawałki grają jako support PL? Bo nie mogę znaleźć żadnej setlisty z ostatnich koncertów.
A ejszcze co do PL to teraz nadchodzi okazja żeby poczytać sobie jakie to kiedyś potężne koncerty dawali, ale nikt z Was nie chciał więc pozostaje to co mamy teraz
Bo Passage jest trochę śmieszny
Reigna sobie przypomnisz, to same kolana Ci się ugną.
Znowu mam fazę na tą płytę.
Reigna sobie przypomnisz, to same kolana Ci się ugną.
-
Deleted User 804
zmienili może coś set?
mam bilet. Ale średnio jestem napalony na ten koncert, biorąc pod uwagę brak Mackintosha jak i set...
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Tak, wywalili Forever Failure i wsadzili No Celebration. RZARD!Deleted User 804 pisze:zmienili może coś set?
Ja w sumie to nie wiem po co tam jadę. Jeszcze dzień później mam mega ważne kolokwium i jakoś odbiera mi to resztki zapału na ten koncert, no ale trudno, najwyżej więcej nie pojadę.Artur pisze:mam bilet. Ale średnio jestem napalony na ten koncert, biorąc pod uwagę brak Mackintosha jak i set...
Ostatnio zmieniony pt lis 27, 2009 10:25 pm przez panzerschreck, łącznie zmieniany 1 raz.
panzerschreck pisze:Tak, wyjebali Forever Failure i wsadzili No Celebration. RZARD!
możesz się pocieszyć tym, że przynajmniej mnie zobaczysz
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No tak, przecież po to głównie tam jadęArtur pisze: możesz się pocieszyć tym, że przynajmniej mnie zobaczysz![]()
![]()
-
Deleted User 804
w sumie set paradise lost w wersjach studyjnych zajmuje 64 minuty
A i jeszcze Carnal gra przed nimi
Teraz mam dylemat o której jutro tam się zjawić by nie przegapić nic z krótkiego setu PL, a zobaczyć jak najmniej supportów
A i jeszcze Carnal gra przed nimi
Teraz mam dylemat o której jutro tam się zjawić by nie przegapić nic z krótkiego setu PL, a zobaczyć jak najmniej supportów
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

W Hannoverze ich łączny występ, ze wszystkimi przerwami, w tym z przerwą przed bisami wyszedł 72 minuty. Totalna kpina, ale to już mówiłem
Gdyby chociaż ta żałosna godzinka była wypełniona porządnym setem... No i też najchętnie wszystkie supporty bym odpuścił, przeprosiłem się z dyskografią Samael i stwierdzam, że to nie jest już zespół dla mnie
Dodatkowo mnie martwi to, że Kraków jest w zasadzie ostatnim ich koncertem w tegorocznej części trasy (późniejsze zostały odwołane) i się zastanawiam czy przypadkiem nie położą i nie zleją zupełnie tego występu bo im się nie będzie chciało. Jeśli tak to najwyżej po koncercie będę szukał kupca na swoje 15 ich płyt które mam
Dodatkowo mnie martwi to, że Kraków jest w zasadzie ostatnim ich koncertem w tegorocznej części trasy (późniejsze zostały odwołane) i się zastanawiam czy przypadkiem nie położą i nie zleją zupełnie tego występu bo im się nie będzie chciało. Jeśli tak to najwyżej po koncercie będę szukał kupca na swoje 15 ich płyt które mam