Przetrwają najsilniejsi - JUDAS PRIEST

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Przetrwają najsilniejsi - JUDAS PRIEST

Post autor: Schizoid »

No to w pierwszym zdaniu odpowiedziałeś na swoje własne zarzuty we wcześniejszym poście.

Myślę, że Lightning Strike może spokojnie załapać się na kolejną trasę. W 2008 nie mieli problemu z graniem utworu z Angel Of Retribution. Ale ogólnie zabawne jest to, co mówisz, bo znam trochę fanów Judasów (w tym obecnych na tym forum), tak samo jak bardziej "letnich" słuchaczy i zdecydowanie uważają, że nowy materiał jest naprawdę dobry i dorównuje klasykom. Nie wiem, kogo Ty znasz, że stwierdasz, iż za niedługo odstawią Firepower i wrócą do staroci, ale jedynie współczuję.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Ram it down
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Schizoid pisze: śr paź 31, 2018 7:45 pm No to w pierwszym zdaniu odpowiedziałeś na swoje własne zarzuty we wcześniejszym poście.

Myślę, że Lightning Strike może spokojnie załapać się na kolejną trasę. W 2008 nie mieli problemu z graniem utworu z Angel Of Retribution. Ale ogólnie zabawne jest to, co mówisz, bo znam trochę fanów Judasów (w tym obecnych na tym forum), tak samo jak bardziej "letnich" słuchaczy i zdecydowanie uważają, że nowy materiał jest naprawdę dobry i dorównuje klasykom. Nie wiem, kogo Ty znasz, że stwierdasz, iż za niedługo odstawią Firepower i wrócą do staroci, ale jedynie współczuję.
To jest po prostu stwierdzenie faktu, że są klasyki i one nie wzięły się z powietrza. To że nowsze utwory nie stają się klasykami powinno dać do zrozumienia Tobie, ale i samemu zespołowi. Może nie warto już nagrywać płyt? Ale powiem Ci dlaczego nagrywają. Bo to jest tanie. Kiedyś żeby nagrać album trzeba wydać konkretny szmal. Teraz nie trzeba, dlatego trzecioligowe bandy mają produkcję jak Judas Priest.

PS. Ja znam realia, 30 lat w tym siedzę. I masz dowód, koncerty. Gdyby fani chcieli słuchać nowszych rzeczy to miałbyś więcej nowych rzeczy, a tak, programowo parę nowych utworów i dalej sama klasyka.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nowe utwory są klasykami, bo są nowe. Klasyk z założenia jest dość wiekowy w rozumieniu muzycznym. Ale spoko, dzwonię do Halforda, żeby już kończyli karierę, bo zostali dobitnie wyjaśnieni na Sanktuarium.

Fani to jest jakiś % ludzi na koncercie, szaraczki to jednak większość i ona idzie dla hitów, które muszą być zagrane. Akurat ten temat użytkownikom tego forum powienien być doskonale znany.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Nie stają się klasykami, bo nie zasługują na to. Po prostu. Od wydania Angel of Retribution mięło 13 lat. Miej więcej tyle, ile od klasycznych albumów Priest z lat 70 do Painkiller. I mimo, iż Painkiller sam w sobie jest klasyką, klasyką są też utwory Hell Bent for Leather, The Ripper czy Sinner. Rozumiesz teraz?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Strasznie naspamowaliście (zgadzam się ze Schizoidem), więc niech ktoś podliczy, bo na telefonie nie będę się przebijał z leczeniem :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ja podliczę przed 23. Niech boldują typy, przynajmniej jakaś dyskusja się zrobiła, po to też służy survivor, a najwazniejsze to to, ze mozna sobie przypomnieć wszystkie dokonania danego zespołu.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Od wydania Angel Of Retribution minęło 13 lat i przez to 13 lat Angel stało się całkiem popularnym numerem. Jeśli siedzisz w temacie 30 lat, to swoje już masz na karku i może nie masz do czynienia z młodszymi słuchaczami metalu, ale ja mam i wśród nich Hellrider czy Angel to są naprawdę popularne utwory i uznają je za bardzo dobre. I tak, dla nich, dla ludzi którzy nie wysyłają Roba na emeryturę, to są klasyki. To, że Ty sam tego nie widzisz, to już jest Twój problem.

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Vorgel pisze: śr paź 31, 2018 9:55 pm Nie stają się klasykami, bo nie zasługują na to. Po prostu. Od wydania Angel of Retribution mięło 13 lat. Miej więcej tyle, ile od klasycznych albumów Priest z lat 70 do Painkiller. I mimo, iż Painkiller sam w sobie jest klasyką, klasyką są też utwory Hell Bent for Leather, The Ripper czy Sinner. Rozumiesz teraz?
Proszę, ten ranking polega na wybraniu najlepszej płyty, a nie kminieniu, czy Firepower będzie za x lat klasykiem. Dla mnie jako fana to znakomity materiał i zdecydowanie powinien być wyżej

Edit. Spotkałem ostatnio normikow którzy kompletnie nie siedzą w metalu a wspominali mi o rzeczach typu Angel czy Surrender. To chyba jednak znaczy że te zespoły są kojarzone również że wspolczesnym materiałem mimo że sam zespol nie gra tych numerów za dużo. A zgaduje że powodów jest wiele
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Schizoid pisze: śr paź 31, 2018 10:02 pm Od wydania Angel Of Retribution minęło 13 lat i przez to 13 lat Angel stało się całkiem popularnym numerem. Jeśli siedzisz w temacie 30 lat, to swoje już masz na karku i może nie masz do czynienia z młodszymi słuchaczami metalu, ale ja mam i wśród nich Hellrider czy Angel to są naprawdę popularne utwory i uznają je za bardzo dobre. I tak, dla nich, dla ludzi którzy nie wysyłają Roba na emeryturę, to są klasyki. To, że Ty sam tego nie widzisz, to już jest Twój problem.
Rob już nie daje rady śpiewać jak śpiewał kiedyś. Nie mam mu tego za złe. Jeśli się dobrze bawią nagrywając nowe utwory, to ok. Jeśli są dzięki temu nowi fani to podwójne ok. Ja na to jestem za stary. Dla mnie Judasi kończą się na Painkiller. Period
pz
-#Administrator
-#Administrator

Podobno po 30 ludzie zamykają się na nową muzykę :mryellow:

@Invader dzięki. Pewnie, że dyskusja jest dobra. Temat żyje. Chętnie się dołączę po powrocie. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Rob śpiewa obecnie najlepiej jakoś od czasów solowego Zmartwychwstania. Że nie uciągnie Painkillera tak, jak dawniej - wiadomo (i choćby dlatego należy przestać go grać), ale na koncertach spisuje się znakomicie, a na płytach (szczególnie na FP) jego wieku nie słychać.

Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Odpada album Ram It Down (12 głosów) typowało 21 użytkowników.

Sad Wings of Destiny (1976)
Sin After Sin (1977)
Stained Class (1978)
Killing Machine (1978)
British Steel (1980)
Screaming for Vengeance (1982)
Defenders of the Faith (1984)
Turbo (1986)
Painkiller (1990)

To głos na Sin After Sin
pz
-#Administrator
-#Administrator

sin after sin

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Turbo
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Turbo

Awatar użytkownika
ladyevil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: ladyevil »

Turbo
Devil woman won't let go.
Deleted User 7649

Post autor: Deleted User 7649 »

Sin After Sin