Najlepszy utwór z lp. The Number Of The Beast
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Re: Najlepszy utwór z lp. The Number Of The Beast
Hallowed Be thy Name to wspaniały utwór, ale np.mnie ostatnio niebywale miażdży 22 Acacia Avenue oraz Children of the Damned.
Każdy kto zna koncert Maiden England wie jak niesamowicie wypadł wtedy The Prisoner co jest cechą tego rzadko granego utworu.
Także też wcale nie jest taki prosty wybór,jak to wynika ze statystyk
Przecież ten album to jedna z największych rzeczy w historii muzyki ,ale co ważniejsze w historii Iron Maiden
Każdy kto zna koncert Maiden England wie jak niesamowicie wypadł wtedy The Prisoner co jest cechą tego rzadko granego utworu.
Także też wcale nie jest taki prosty wybór,jak to wynika ze statystyk
Przecież ten album to jedna z największych rzeczy w historii muzyki ,ale co ważniejsze w historii Iron Maiden
Głos na Tytułowy... jakoś mam największy sentyment 
Night Mistress Fan Club Łódź
Children Of The Damned za wokal, solo, refren i "to coś"
oooooooo
Hallowed Be thy Name gdyż jest to mój ulubiony utwór. Choć ostatnimi czasy bardzo jaram się 22 Akacjową aleją
czy Pisoner
UP THE IRONS!!!
- maciekk26xt
- -#Charlotte

Bez dwóch zdań zdecydowanie Hallowed Be Thy Name.
Jeśli mówimy wyłącznie o wersjach studyjnych (bo jeśli by brać pod uwagę również live, to Hallowed By Thy Name wygrywa) to 22 Aciacia Avenue. Płyta jest bardzo dobra, więc ciężko wybrać najlepszy kawałek, nic nie wygrywa zdecyodwanie i to raczej kwestia mojego nastroju. Dzisiaj wskazałbym Akacjową aleję która moim zdaniem nie ma słabych momentów, a solo Dave'a jest po prostu kapitalne.
- Daniel Wu.
- -#Charlotte

"Hallowed Be Thy Name". To jeden z najlepszych utworów metalowych wszech czasów. Chociaż od dłuższego czasu jestem zachwycony również "Children Of The Damned"
Hallowed Be Thy Name!!!!! 
-
Deleted User 6661
Dla mnie najlepszy jest Hallowed o włos przed Aleją. Napiszę nie na temat, że zdecydowanie najgorszy to Run To The Hills. Oprócz kapitalnej progresji basu nie ma tam nic ciekawego, a kiczowaty refren zawsze przyprawiał mnie o mdłości. Gdy ten utwór grają na koncertach, zapalam papierosa.
-
Poszukiwacz
- -#Prodigal son

Na ten moment The Prisoner, wahałbym się jeszcze między Hellowed ale chodzi o wersje studyjną, a nie koncertową 
"Hallowed Be Thy Name". Genialny utwór w każdym calu. Wszystko jest genialne: muzyka, głos, tekst. Mistrzostwo świata.
- Saimon1995
- -#Moderator

Wahałem się między Children of the Damned a Hallowed Be Thy Name. Oba wspaniałe (potwierdził to koncert we Wrocławiu), ale jednak wybieram HBTN. No co można o nim powiedzieć? Geniusz, arcydzieło, numer który wywołuje ciarki za każdym razem. Wersja płytowa miodzio, koncertowa jeszcze lepsza (to już w ogóle kosmos!).
-
Deleted User 2259
Ja nigdy nie lubiłem Hallowed w wersji z płyty, nawet do top 50 wałków bym wtedy nie dał, co innego live to imo top 3 wtedy obok Tame i Infinite albo Rime, tak się ma grać a nie.Jak to możliwe, ze Hills ma 3 miejsce pod względem ilości głosów, hmm ciekawe kto na to głosował.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Album bez słabych utworów, ale moim ulubionym kawałkiem zawsze był, i nadal jest, Children of the Damned. Głównie za solówkę i wspaniały wokal Bruce'a.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chciałbym poznać dwóch wyborców Gangland i czterech Total Eclipse 
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
-
Deleted User 5155
Cóż - najlepszy jest Hallowed. Wyjątkowy dla mnie - 22AA. I ten zaznaczyłem.
- Frank Drebin
- -#Lord of the flies

666 - pierwszy numer IM, który świadomie uslyszałem w życiu. Evergreen.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Children of the Damned oczywiście.
Pierwszym utworem jaki usłyszałem z tej płyty był Run to the hills i to o dziwo... przez teleturniej :p (chyba wszyscy wiedzą jaki....), potem cała płyta poleciała, a jakbym miał wybrać ulubiony z tej płyty to HBTN