Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Judas Priest

Post autor: Schizoid »

Spokojnie, pewnie w lutym wpadnie kolejny singiel ;) Tymczasem znamy już długości utworów i okazuje się, że płyta będzie dość krótka. Co więcej, Guardians trwa jedynie coś koło minuty, więc to chyba intro. Ale nie powiem, hajp jest.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: pt sty 19, 2018 7:59 pm Spokojnie, pewnie w lutym wpadnie kolejny singiel ;) Tymczasem znamy już długości utworów i okazuje się, że płyta będzie dość krótka. Co więcej, Guardians trwa jedynie coś koło minuty, więc to chyba intro. Ale nie powiem, hajp jest.
Mógłbyś wrzucić te czasówki? Na Metal Archives na razie tylko podają, że będzie 14 numerów.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wystarczy wpisać "Firepower utwory" w Google ;)

Firepower - 3:27
Lightning Strike 3:30
Evil Never Dies 4:23
Never The Heroes 4:23
Necromancer 3:33
Children Of The Sun 4:00
Guardians 1:06
Rising From The Ruins 5:23
Flame Thrower 4:34
Spectre 4:25
Traitors Gate 5:43
No Surrender 2:54
Lone Wolf 5:09
Sea Of Red 5:51

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Dla mnie może trwać nawet 30 minut, byleby była dobra. ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: sob sty 20, 2018 12:01 am Wystarczy wpisać "Firepower utwory" w Google ;)

Firepower - 3:27
Lightning Strike 3:30
Evil Never Dies 4:23
Never The Heroes 4:23
Necromancer 3:33
Children Of The Sun 4:00
Guardians 1:06
Rising From The Ruins 5:23
Flame Thrower 4:34
Spectre 4:25
Traitors Gate 5:43
No Surrender 2:54
Lone Wolf 5:09
Sea Of Red 5:51
Nie ufam wiki ;)

Podają, że 50 minut - akuratna długość :) To nie Maiden ;)
www.MetalSide.pl
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Te utwory powyżej 5 minut szczególnie mnie ciekawią :-) a najbardziej dwa ostatnie na liście. Oby to nie były tzw. ballady :-) Niech to będzie lepszy album od ostatniego studyjnego, należy się im :-) Pierwszy opublikowany utwór z nowego wydawnictwa budzi nadzieję, że otrzymamy materiał na dobrym poziomie. Oby! Podobnie obawiałem się o "The book of souls" w przypadku IM - na szczęście nowy materiał się obronił. Przynajmniej taki jest mój odbiór.
Co do JP to boję się jeszcze o wokal Halforda, ale może jakoś w studio wyciągnie - technologia mu pomoże :-)
"Still my heart calculate and pray"
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Halford na ostatniej trasie śpiewał najlepiej od lat, z jego kryzysu formy, z jakim borykał się gdzieś dekadę temu nie ma nawet śladu.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja się bardziej martwię o Tiptona. Halford na szczęście wziął się za siebie i chociaż czasy Ram It Down nie powrócą, to facet daje z siebie 100% i śpiewa na naprawdę wysokim poziomie. Ale cóż, Glenn...Od jakiegoś czasu mówi się o jego problemach z palcami, wiek robi swoje. Forumowy Sardi zastanawia się, czy w Lightning Strike nie gra tylko Faulkner, bo partie w prawym kanale (w którym zawsze słychać było Glenna), nie brzmią jak Tipton. Ja szczerze mówiąc wolę na ten temat się nie wypowiadać, nie mam aż tak dobrego słuchu, jeśli chodzi o takie sprawy. Natomiast co da się zauważyć, to zupełne usunięcie się Glenna w cień. Priest co parę dni wypuszcza nowy filmik z wypowiedziami muzyków na temat nowej płyty, ale w żadnym z nich nie występuje Tipton. Jest to nieco niepokojące, ale wolę nie rzucać pustymi hasłami, które mogą okazać się fałszywe. Na plakatach trasy jest Glenn Tipton i Glenna Tiptona zamierzam zobaczyć w Katowicach 13 czerwca :)

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Będzie Tipton, bez obaw. Może po prostu nie ma czasu na nagrywanie filmików, albo mu się nie chce tego robić ;) A co do rozkmin co kto gra, to nie ma co wnikać. Będzie ogień na płycie = to doskonale :D
www.MetalSide.pl
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

No Glenn już od pewnego czasu usuwa się w cień, siódemka z przodu robi swoje. Już na poprzedniej płycie oddał główne pole do popisu młodemu, co wcale nie wyszło jej na gorsze, ale na żywo dalej potrafi pokazać pazury.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Co ma być, to będzie, a tymczasem Lightning Strike ma już ponad milion wyświetleń na YT, czym jestem miło zaskoczony.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

PanPrezes pisze: sob sty 20, 2018 11:46 pmNo Glenn już od pewnego czasu usuwa się w cień, siódemka z przodu robi swoje.
:shock: :shock: :shock:
Trzy razy sprawdzałem i rzeczywiście, w październiku stuknęło mu 70. Nie spodziewałem się, że to już tyle, więc w takim wieku nagrywać takie ładne strzały jak Lightning Strike to "no nieźle" :B
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Mr. M pisze: ndz sty 21, 2018 1:51 am
PanPrezes pisze: sob sty 20, 2018 11:46 pmNo Glenn już od pewnego czasu usuwa się w cień, siódemka z przodu robi swoje.
:shock: :shock: :shock:
Trzy razy sprawdzałem i rzeczywiście, w październiku stuknęło mu 70. Nie spodziewałem się, że to już tyle, więc w takim wieku nagrywać takie ładne strzały jak Lightning Strike to "no nieźle" :B
A w tym roku 50 lat działalności muzycznej :shock: SZACUN!!
www.MetalSide.pl
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Słyszałem przedpremierowo album.
Kapitalne Spectre i No Surrender.
Praktycznie brak klawiszy. Nowocześnie, aczkolwiek czasem jak na SWoD czy RNR.
Dwa ostatnie utwory zbędne: Lone Wolf i ballada Sea of Red.
Na koncercie będzie ta plyta brzmiała kapitalnie!!!
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jak z produkcją? A forma Roba?

Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Produkcja mi się mniej podobała, Halford schowany za instrumentami i sporo przerw na odsapnięcie ;)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Mr. M pisze: pn sty 22, 2018 3:27 pm Płytą płytą, a tu taki news :?

http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... -zyje.html

Z jednej strony grał na moich ulubionych płytach, z drugiej jego gra mi nigdy nie odpowiadała. Pomińmy sprawę z XXI w, RIP Dave
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Kusy - wymieniłeś właściwie dwa utwory godne uwagi, a reszta - obok dwóch ostatnich które określiłeś jako zbędne? Żaden inny już się nie wyróżnia?
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Singiel Firepower wyjdzie 14 lutego.

ODPOWIEDZ