Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Metallica

Post autor: Bon Dzosef »

To granie coverow jest jakas wartością? Jak idę na Maiden to interesuje mnie Maiden.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Tak, no ja też, niemniej urozmaicenie by się przydało. Gdyby tak Bruce wyskoczył w Krk z "Kolorowych Jarmarków" - nie cieszył byś się? Chyba dla niektórych byłoby to cenniejsze od takiego Alexandra :)
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

I już robienie beki ;-) Cover jeden na gig w klimacie metalowym WHY NOT?? To akurat zacne, że Meta pamięta o swoich inspiracjach. Co do Jozina i Falco, ok tego nie musiało być to taki lokalny bonus.. Z drugiej strony ciekawe czy jakby Maiden wydało album zz coverami swoich inspiracji to byłoby to nazywane jako "skok na kasę" czy raczej "poszerzanie horyzontów muzycznych". Oczywiście to takie SF. Ja w każdym razie takiego numeru jak LoverMan nie słyszałem wcześniej ( przed 1998) bo Cavem tak dokłądniej zainteresowałem się później. Więc też takie "je..nie" Mety dla zasady to spore nadużycie, choćby właśnie tą płytą z coverami mogli zainteresować kolejne pokolenia innymi zespołami. W każdym razie ja się robię OFF z tej dyskusji, bo jak ktoś nie lubi Mety to żaden argument go nie przekona. A można i Metę i Maiden :P i Stonsów i milion innych rzeczy też :P
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

No to rzeczywiście temat na czasie... jakieś ćwierć wieku temu... Wiadomo, że mowa o obecnych czasach.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Na koncercie Deep Purple, Don Airey zagrał podczas solówki fragment czegoś od Chopina (nie pamiętam już czego) i poszła Karolinka.
Miła to była wstawka, fajnie się śpiewało więc nie wątpię, że i Jozin z Bazin fajnie wypadł.
Takie Covery, wstawki nawiązujące do kultury, historii muzyki miejsca w którym jest koncert są spoko, ale takich zwykłych fanem nie jestem.
Szczególnie mi się to nie podobało u huntera który co jakiś czas cover do setu wtrąci.
Jak ide na koncert jakiegoś zespołu to chce słuchać ich utworów a nie od kogoś innego :P
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zespół na dorobku, czy jakaś lokalna kapela - cover jak najbardziej. Ktoś większy, to już niekoniecznie. No chyba, że tak, który zrósł się z zespołem. Jak na przykład "Whiskey in the Jar", czy "Am I Evil" :)

Albo coś zagrane w hołdzie jak na przykład Alice Cooper i "As pik" :)
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Gunsi w 93 nagrali The Spagheti Incident w hołdzie swoim inspiracjom, i prawdę powiedziawszy sporo tych utworów nigdy nie usłyszałbym w oryginale gdyby nie ta płyta. No i Duff na gigach GNR wykonuje te numery i super, dlatego covery Mety z Garage zawsze jak to się teraz mówi "na propsie". Marzy mi się trafić na ich gig gdzie zagrają "Mercyful Fate" :P
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Schizoid pisze: wt kwie 03, 2018 4:46 pmGłupoty. Maiden to nie teatr, to po prostu heavy metal. Eddiego nie ma w każdym utworze, scenografię i resztę tego całego tałatajstwa (które niektórym chyba przysłania muzykę) można spokojnie dostosować do zmiennej setlisty. Pozostaje wtedy tylko i wyłącznie kwestia nauczenia się materiału, a ta już jest zależna od lenistwa.
Nie wiem, jak można nie widzieć, że Maiden to TEŻ teatr. I m.in. za to Ich cenię. :)

Zaś co do ew. coveru do zagrania przez Metę w Krakowie, to może coś jest na rzeczy z tym spotkaniem z Borysewiczem, ale przecież są i mroczniejsze alternatywy... ;)
www.sanktuariumfc.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=13185
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

"Szła dzieweczka..."
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Też to obstawiam :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Zakkahletz pisze: śr kwie 04, 2018 11:16 am
Schizoid pisze: wt kwie 03, 2018 4:46 pmGłupoty. Maiden to nie teatr, to po prostu heavy metal. Eddiego nie ma w każdym utworze, scenografię i resztę tego całego tałatajstwa (które niektórym chyba przysłania muzykę) można spokojnie dostosować do zmiennej setlisty. Pozostaje wtedy tylko i wyłącznie kwestia nauczenia się materiału, a ta już jest zależna od lenistwa.
Nie wiem, jak można nie widzieć, że Maiden to TEŻ teatr. I m.in. za to Ich cenię. :)

Zaś co do ew. coveru do zagrania przez Metę w Krakowie, to może coś jest na rzeczy z tym spotkaniem z Borysewiczem, ale przecież są i mroczniejsze alternatywy... ;)
www.sanktuariumfc.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=13185
Teatr w metalu to dla mnie King Diamond, przy którym Maiden wygląda pod względem teatralności, jak uliczny artysta.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Alice Cooper?

Ale trzeba przyznać, że IM też ma elementy teatralne w swoim występie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Oczywiście, ale nie na takim poziomie, który uniemożliwia zmiany utworów w secie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

gumbyy pisze: śr kwie 04, 2018 11:56 am "Szła dzieweczka..."
Oo wlasnie to grał Don Airey jak wspomniałem a nie, Poszła Karolinka :facepalm:

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: śr kwie 04, 2018 1:23 pm Oczywiście, ale nie na takim poziomie, który uniemożliwia zmiany utworów w secie.
Dokładnie. Maiden ma kilka rekwizytów które używa w określonych numerach i tyle. Ich koncert nie jest "przedstawieniem" jak np. Alice Cooper, który w jednym utworze jest zabity, a później powraca ;) U IM to jest flaga w Trooper, dmuchany diabeł w 666, wyłażący Edward na scenę (ale tutaj jest dowolność, bo może wychodzić obojętnie w jakim kawałku. Co jeszcze? Płachty przypisane do niektórych utworów... a to można rozwiązać jakaś uniwersalną w miejscu gdzie by chcieli coś zmienić w secie. Są też przebieranki Bronka, ale to też dowolność w zasadzie. Tak po prawdzie tego teatru to wcale tak dużo nie ma...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

gumbyy pisze: śr kwie 04, 2018 11:56 am "Szła dzieweczka..."
Bodajże Deep Purple to ostatnio na Festiwalu Legend Rocka grali....
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Zobaczymy co zagraja w Budapeszcie juz jutro, moze Omege albo LokomotivGT
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

Dwaj aktualnie najwięksi raperzy polscy nagrali coś. Co o tym sądzicie? Ja osobiście lubię obu i chciałbym znać Waszą opinię.
https://www.youtube.com/watch?v=LI328pQ ... e=youtu.be
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Co za gówno. Dobrze, że kiedy millenialsi wyrosną już z tej muzyki, ten numer najprawdopodobniej trafi na śmietnik historii.

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Schizoid pisze: śr kwie 04, 2018 7:29 pm Co za gówno. Dobrze, że kiedy millenialsi wyrosną już z tej muzyki, ten numer najprawdopodobniej trafi na śmietnik historii.
+1
Ludzie z mojej klasy się tym dzisiaj jarali a jak dla mnie nie da się tego słuchać.
Nie mówię, że każdy rap, ale obecny jest badziewny.

ODPOWIEDZ