Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Metallica
To granie coverow jest jakas wartością? Jak idę na Maiden to interesuje mnie Maiden.
Tak, no ja też, niemniej urozmaicenie by się przydało. Gdyby tak Bruce wyskoczył w Krk z "Kolorowych Jarmarków" - nie cieszył byś się? Chyba dla niektórych byłoby to cenniejsze od takiego Alexandra 
-
Deleted User 4876
I już robienie beki
Cover jeden na gig w klimacie metalowym WHY NOT?? To akurat zacne, że Meta pamięta o swoich inspiracjach. Co do Jozina i Falco, ok tego nie musiało być to taki lokalny bonus.. Z drugiej strony ciekawe czy jakby Maiden wydało album zz coverami swoich inspiracji to byłoby to nazywane jako "skok na kasę" czy raczej "poszerzanie horyzontów muzycznych". Oczywiście to takie SF. Ja w każdym razie takiego numeru jak LoverMan nie słyszałem wcześniej ( przed 1998) bo Cavem tak dokłądniej zainteresowałem się później. Więc też takie "je..nie" Mety dla zasady to spore nadużycie, choćby właśnie tą płytą z coverami mogli zainteresować kolejne pokolenia innymi zespołami. W każdym razie ja się robię OFF z tej dyskusji, bo jak ktoś nie lubi Mety to żaden argument go nie przekona. A można i Metę i Maiden
i Stonsów i milion innych rzeczy też 
No to rzeczywiście temat na czasie... jakieś ćwierć wieku temu... Wiadomo, że mowa o obecnych czasach.
www.MetalSide.pl
Na koncercie Deep Purple, Don Airey zagrał podczas solówki fragment czegoś od Chopina (nie pamiętam już czego) i poszła Karolinka.
Miła to była wstawka, fajnie się śpiewało więc nie wątpię, że i Jozin z Bazin fajnie wypadł.
Takie Covery, wstawki nawiązujące do kultury, historii muzyki miejsca w którym jest koncert są spoko, ale takich zwykłych fanem nie jestem.
Szczególnie mi się to nie podobało u huntera który co jakiś czas cover do setu wtrąci.
Jak ide na koncert jakiegoś zespołu to chce słuchać ich utworów a nie od kogoś innego
Miła to była wstawka, fajnie się śpiewało więc nie wątpię, że i Jozin z Bazin fajnie wypadł.
Takie Covery, wstawki nawiązujące do kultury, historii muzyki miejsca w którym jest koncert są spoko, ale takich zwykłych fanem nie jestem.
Szczególnie mi się to nie podobało u huntera który co jakiś czas cover do setu wtrąci.
Jak ide na koncert jakiegoś zespołu to chce słuchać ich utworów a nie od kogoś innego
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Zespół na dorobku, czy jakaś lokalna kapela - cover jak najbardziej. Ktoś większy, to już niekoniecznie. No chyba, że tak, który zrósł się z zespołem. Jak na przykład "Whiskey in the Jar", czy "Am I Evil"
Albo coś zagrane w hołdzie jak na przykład Alice Cooper i "As pik"
Albo coś zagrane w hołdzie jak na przykład Alice Cooper i "As pik"
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 4876
Gunsi w 93 nagrali The Spagheti Incident w hołdzie swoim inspiracjom, i prawdę powiedziawszy sporo tych utworów nigdy nie usłyszałbym w oryginale gdyby nie ta płyta. No i Duff na gigach GNR wykonuje te numery i super, dlatego covery Mety z Garage zawsze jak to się teraz mówi "na propsie". Marzy mi się trafić na ich gig gdzie zagrają "Mercyful Fate" 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nie wiem, jak można nie widzieć, że Maiden to TEŻ teatr. I m.in. za to Ich cenię.Schizoid pisze: ↑wt kwie 03, 2018 4:46 pmGłupoty. Maiden to nie teatr, to po prostu heavy metal. Eddiego nie ma w każdym utworze, scenografię i resztę tego całego tałatajstwa (które niektórym chyba przysłania muzykę) można spokojnie dostosować do zmiennej setlisty. Pozostaje wtedy tylko i wyłącznie kwestia nauczenia się materiału, a ta już jest zależna od lenistwa.
Zaś co do ew. coveru do zagrania przez Metę w Krakowie, to może coś jest na rzeczy z tym spotkaniem z Borysewiczem, ale przecież są i mroczniejsze alternatywy...
www.sanktuariumfc.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=13185
Teatr w metalu to dla mnie King Diamond, przy którym Maiden wygląda pod względem teatralności, jak uliczny artysta.Zakkahletz pisze: ↑śr kwie 04, 2018 11:16 amNie wiem, jak można nie widzieć, że Maiden to TEŻ teatr. I m.in. za to Ich cenię.Schizoid pisze: ↑wt kwie 03, 2018 4:46 pmGłupoty. Maiden to nie teatr, to po prostu heavy metal. Eddiego nie ma w każdym utworze, scenografię i resztę tego całego tałatajstwa (które niektórym chyba przysłania muzykę) można spokojnie dostosować do zmiennej setlisty. Pozostaje wtedy tylko i wyłącznie kwestia nauczenia się materiału, a ta już jest zależna od lenistwa.
Zaś co do ew. coveru do zagrania przez Metę w Krakowie, to może coś jest na rzeczy z tym spotkaniem z Borysewiczem, ale przecież są i mroczniejsze alternatywy...
www.sanktuariumfc.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=13185
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Alice Cooper?
Ale trzeba przyznać, że IM też ma elementy teatralne w swoim występie.
Ale trzeba przyznać, że IM też ma elementy teatralne w swoim występie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Oczywiście, ale nie na takim poziomie, który uniemożliwia zmiany utworów w secie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dokładnie. Maiden ma kilka rekwizytów które używa w określonych numerach i tyle. Ich koncert nie jest "przedstawieniem" jak np. Alice Cooper, który w jednym utworze jest zabity, a później powraca
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 2259
Zobaczymy co zagraja w Budapeszcie juz jutro, moze Omege albo LokomotivGT
Dwaj aktualnie najwięksi raperzy polscy nagrali coś. Co o tym sądzicie? Ja osobiście lubię obu i chciałbym znać Waszą opinię.
https://www.youtube.com/watch?v=LI328pQ ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=LI328pQ ... e=youtu.be
Co za gówno. Dobrze, że kiedy millenialsi wyrosną już z tej muzyki, ten numer najprawdopodobniej trafi na śmietnik historii.
+1
Ludzie z mojej klasy się tym dzisiaj jarali a jak dla mnie nie da się tego słuchać.
Nie mówię, że każdy rap, ale obecny jest badziewny.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM