Najlepszy utwór z lp. Brave New World
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z lp. Brave New World
The Thin Line Between Love & Hate
:rocx
...Fallen souls die behind my steps
By following the freezing moon...
Moj glos poszedl na The wicker man. Chociaz sie wachalem jeszcze czy by nie postawic na Ghost of navigator. Postawilem na Wicker mana poniewaz ma swietne solo, znakomity wstep i zajefajny refren (you time will come).
-
Filik10
- -#Clairvoyant

A ja się kurcze zgadzammike_sc pisze:Moj glos poszedl na The wicker man. Chociaz sie wachalem jeszcze czy by nie postawic na Ghost of navigator. Postawilem na Wicker mana poniewaz ma swietne solo, znakomity wstep i zajefajny refren (you time will come).
O przyspamuje sobie
Blood Brothers- za tekst i to jak wychodzi na koncertach
Ja głosuje na utwór "Brave New World". :solo
The Nomad. Miażdży rozmachem, i "tym czymś". Świetny numer!
Bardzo trudny wybór. Cały album jest The Best ale na tą chwilę daję głos na "Dream Of Mirrors". W tym utworze jest poprostu wszystko co stanowi o pięknie Maiden. Począwszy od wspaniałej typowo maidenowej łagodności do szaleńczego galopu. Miodzio 
trudny wybór, dałem na Ghost of the Navigator, bo to był pierwszy utwór jaki mi się na prawde spodobał na BNW, i do dziś mi się podoba 
Uuuuch... Wybrać najlepszy utwór z najlepszej płyty to naprawdę musi być trudne wyzwanie!
"Brave New World" to wspaniała, genialna płyta i zawiera prawie same "perełki".
Tytułowy "Wicker Man" - energetyczny, dynamiczny ;"Ghost Of The Navigator" - melodyjny aczkolwiek równie porywający; "Brave New World" - wspaniałe przesłanie, wspaniała melodia, wspaniały wokal; "Dream Of Mirrors" - świetne brzmienia, cudowny refren, zmieniające się tempo; "The Nomad" - niesamowita solówka w środku utworu; "Out Of The Silent Planet" - wspaniałe brzmienie i melodyjność; "The Thin Line Between Love And Hate" - piękne riffy i głos Bruce'a oczywiście
. Jak widać, bardzo cenię płytę "Brave New World" i jej utwory mogę chwalić bez konca
A zagłosowałam na... "Blood Brothers"
za jego cudowne, spokojne, melodyjne riffy. To moja ulubiona piosenka z całego albumu.
Tytułowy "Wicker Man" - energetyczny, dynamiczny ;"Ghost Of The Navigator" - melodyjny aczkolwiek równie porywający; "Brave New World" - wspaniałe przesłanie, wspaniała melodia, wspaniały wokal; "Dream Of Mirrors" - świetne brzmienia, cudowny refren, zmieniające się tempo; "The Nomad" - niesamowita solówka w środku utworu; "Out Of The Silent Planet" - wspaniałe brzmienie i melodyjność; "The Thin Line Between Love And Hate" - piękne riffy i głos Bruce'a oczywiście
A zagłosowałam na... "Blood Brothers"
Ghost of the Navigator. Za wstep, fajne wokale i gitary w środku utworu, które są niczym walec. :rocx
Cała płyta jest świetna, ale wymiata The Wicker Man (choć całej reszcie niewiele do niego brakuje).
Strasznie ciężko jest wybrać najlepszy utwór z tej płyty (cała płyta uttrzymuje równy, wysoki poziom) ALE uważam, że jest to The ghost of... za super fajny tekst, genialne intro, o wokalu nawet nie wspomnę (jak zwykle jest znakomity) a ta szybka partia gitarowa gdzieś "w połowie" utworu daje niezłego kopa 
Bezkonkurencyjnie THE NOMAD :solo
The Thin Line Between Love & Hate
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Zdecydowanie The Wicker Man 
Dream of Mirrors - w sumie za wersje z RiR
-
Severius777
- -#Wrathchild

The Nomad - za klimat
choć przy tak naprawdę dobrym albumie ciężko wybrać ten najlepszy xd
choć przy tak naprawdę dobrym albumie ciężko wybrać ten najlepszy xd
-
Deleted User 2868
Naprawdę ciężki wybór, postawiłem na tytułowy.
- Szymon.Echaust
- -#Charlotte

"The Thin Line Between Love & Hate"
Absolutny progresyw, fantastyczne solówki, genialna wolniejsza część, same piekne dźwięki, mnie ten kawałek po prostu wzrusza.
Absolutny progresyw, fantastyczne solówki, genialna wolniejsza część, same piekne dźwięki, mnie ten kawałek po prostu wzrusza.