Najlepszy utwór z lp. Brave New World
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
VladTepes
Najlepszy utwór z lp. Brave New World
Uff.... znów mały kłopot bogactwa
........troszkę ciężko wybrać jednak po krótkiej analizie - The Ghost Of The Navigator.Za wyjątkową dynamiczność,doskonały wstęp,wyjątkowo mocny głos Bruce`a,miażdżącą partię bębnów i ..... za wszystko.
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 5:52 pm przez VladTepes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Re: Najlepszy utwór z lp. Brave New World
Tu byłem zdecydowany i zagłosowałem bez wachania na tytuowy numer czyli "Brave New World"
Ja dałem na nomada, bo jak to Mayer napisał w recenzji: "Jak się słucha tej piosenki to czuć gorący piasek pod ngami" i tu się z nim zgadzam w 100% to jest jedyna tak piosenka idrugiej takiej niebyło i niebedzie
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
ciezki wybor.. nie moglem sie zdecydowac czy The Nomad czy The Thin Line Between Love & Hate..ostatecznie stawiam na TTLBLAH.. ostatnio ten utwor mi sie najbardziej podoba.. ten glos Brucea spiewajacy tytulowe slowa powala mnie na kolana..
The Wicker Man - najlepszy kawałek na otwarcie koncertu jaki Maideni kiedykolwiek stworzyli, poza tym te kultowe "you time will come"...
Ghost Of The Navigator, za to co Vlad...
The thin line....-Dave przechodzi tu samego siebie, nie mowiac juz o Dickinsonie- wlozyl bardzo duzo uczucia w ten utwor. Ciarki przechodza jak sie slucha.
-
Jeden z Nich
- -#Charlotte

Głos na Wickermana w szczególnosci za solo .
Ta płyta jest wspaniała w całości i każda piosenka zachwyca i pozostaje długo w pamięci. Wicker Man jest jednak moim skromnym zdaniem najlepszy a to ze względu na niesamowitą energie tego utworu, riffy i perkusje.
-
Haile Selassie
- -#Wrathchild

nomad za zwolnienie w drugiej czesci utworu 
Bardzo trudny wybór ale chyba Ghosts Of The Navigator prawdziwy majstersztyk trójki:gers dickinson i harris
-
ndbmn
The Fallen Angel. Po prostu jekoś leży mi ten utwór. Chyba ze względu na tematykę (upadły anioł itd.).
trudny wybór... jednak padło na tytułową tylko dlatego, że nie mogłam się zdecydować i zrobiłam sobie prywatne losowanie w formie wyliczanki 
-
Laurana Kanan
- Raskolnikow
ech...trudny wybor to malo powiedziane.. ale po dlugich przemysleniach i zmianach decyzji ( Wickerman?? BNW? Nomad?) wypadlo na The Fallen Angel... mam dotej piosenki jakis tajemniczy sentyment... od pierwszego przesluchania wpadla mi w ucho... no i za wers "you and only God will known that I am the chosen one"...("Follow the white rabbit, Neo"
)
-
Odziom_666
- -#Prodigal son

PO długich rozmyśleniach postanowilem zaglosowac na Dream Of Mirrors przepieny utwór.
dla mnie najlepsza piosenka na plycie jest Blood Brothers. Tekst moze i jestem dziwny ale mnie przekonuje, rusza i czasami wzrusza. Wydaje mi sie bardzo osobisty i gleboki a i warstwa muzyczna utworu wydaje mi sie swietna
"Thin line between love and hate" - za to, że prawdę mówi...
btw, Laurana kłamie, głosowała na "WickerMan'a"
jestem tego pewna!!

btw, Laurana kłamie, głosowała na "WickerMan'a"
- The LasT Child
- -#Charlotte

Blood Brothers, czemu?
po pierwsze tekst, mozna go interpretowac na wiele sposobow, dla Steve'a bylo to "coś" co łączyło go ze swoim ojcem. dla mnie jest to utwor o przyjazni a nawet miłości. Istnieje taka chemia miedzy dwoma osobami, ze oboje maja czesto to samo na mysli, chca i daza do tego samego nawzajem sie wspierajac, walcza o dobro na swiecie
"There are times when I feel afraid for the world"
razem czuja to samo...
no moze dokonalem nadinterpretacji tekstu (nawet na pewno) ale do tego zmusza mnie muzyka - swietny podniosly ton, wzbogacony orkiestra symfoniczna, siwente gitarki, gra rozkreca sie z czasem od lekkiego nastroju do tego podnioslego tonu i genialny, a zarazem banalny refren!
a czemu lepsza od innych?
ja bralem jeszcze pod uwage:
Wicker Man, The Fallen Angel, Thin Line Beetween Love And Hate, Out Of The Silent Planet i The Nomad
ale mimo ze sa to swietne piosenki to jednak tylko BB porusza mnie w takim stopniu!
po pierwsze tekst, mozna go interpretowac na wiele sposobow, dla Steve'a bylo to "coś" co łączyło go ze swoim ojcem. dla mnie jest to utwor o przyjazni a nawet miłości. Istnieje taka chemia miedzy dwoma osobami, ze oboje maja czesto to samo na mysli, chca i daza do tego samego nawzajem sie wspierajac, walcza o dobro na swiecie
"There are times when I feel afraid for the world"
razem czuja to samo...
no moze dokonalem nadinterpretacji tekstu (nawet na pewno) ale do tego zmusza mnie muzyka - swietny podniosly ton, wzbogacony orkiestra symfoniczna, siwente gitarki, gra rozkreca sie z czasem od lekkiego nastroju do tego podnioslego tonu i genialny, a zarazem banalny refren!
a czemu lepsza od innych?
ja bralem jeszcze pod uwage:
Wicker Man, The Fallen Angel, Thin Line Beetween Love And Hate, Out Of The Silent Planet i The Nomad
ale mimo ze sa to swietne piosenki to jednak tylko BB porusza mnie w takim stopniu!
former Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 048