Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Ghost

Post autor: Schizoid »

Zagrali pierwszy koncert (sekretny i akustyczny, ale jednak) z "nowym" wokalistą, Kardynałem Copią. Jutro podobno ma wlecieć wywiad na Loudwire. Singiel bardzo możliwe, że w piątek.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Maski Ghouli pewnie zostaną.
Tak jak Opus - Infestissumam, tak teraz Meliora - nowa płyta.
I tak są zmodyfikowane na tyle, że można śpiewać, więc może Tobias zrezygnuje z podkładów plejbekowych na rzecz wokali wspomagających.
Co do kardynała, nie wierzę w teorie, że Copia = błąd i że będzie ktoś inny. Tym bardziej, że wydali koszulkę z nowym Kardynałem.
Pewnie trasa rozruchowa ze starym materiałem + singiel = Rats! On the Road, a na Europę już czerwone barwy i nowe utwory..
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To z błędem to jest whishful thinking. O ile się orientuję, to w żadnym języku to słowo nie oznacza pomyłki.

Rats! On The Road to prawdopodobnie trasa wprowadzająca, podczas której będzie trochę nowego materiału, ale nie aż tak dużo. Coś na kształt letnich koncertów w 2015, kiedy to z Meliory grano Pinnacle, Cirice, Majesty i Absolution. Nazwę albumowej trasy poznaliśmy już jakiś czas temu: The Pale Tour Named Death. I na niej może już być Papa IV.

Niestety, ale Forge zupełnie popsuł chronologię tymi filmikami. W październiku Papa Nil był już umierający, a w styczniu Protege miał czerwone szaty i przygotowywał się do objęcia stanowiska. W marcu Nil trzyma się całkiem dobrze, a Copia jest ubrany na czarno. Oni te chaptery powinni byli wypuścić jeszcze za czasów III, wtedy by to miało ręce i nogi. Ale same te filmy to i tak plan B, pierwotnie mieli wrzucić jeszcze jeden Summoning, który miał otworzyć drogę IV, ale nie wypaliło z powodów prawnych.

Stroje Ghouli i Kardynała są prawdopodobnie tymczasowe. Te przebrania Bezimiennych zupełnie nie pasują do epoki. O trasie bez podkładów w tle mówiło się już od jakiegoś czasu, teraz chyba faktycznie się ich pozbędą, stąd te wycięcia w maskach.

EDIT
Zagrali Rats, numer jest podobno bardzo energiczny.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Skoro jeszcze nikt nie wstawił, to widocznie ludzie zgodzili się nie nagrywać.
Może to i dobrze, chyba wolę pierwsze usłyszeć wersję zwykłą, nie akustyczną, a pewnie bym nie wytrzymał i włączył.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tam było niewiele osób, nawet jakby ktoś zaczął nagrywać, to pewnie by go wyprosili z sali.
Ja liczę na to, że singiel dostaniemy w piątek, więc już niedługo. A po drodze może kolejny filmik.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Marketing marketingiem, ale mogliby już dać singiel, bo mnie te papazabawy zupełnie nie interesują :P .
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

One są częścią zespołu od początku, więc trzeba się z nimi pogodzić i tyle ;)

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Prawda to, że muzykę którą słyszymy w tych filmikach można będzie usłyszeć na płycie?
Coś czytałem o wykrywaniu jej przez shazam, ale u mnie nic nie wykryło, więc średnio w to wierzę.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Podobno tak. To się zresztą pokrywa z tym, co Forge mówił jakiś czas temu. On chce wprowadzić smyczki do Ghosta, no a w tych filmach je słychać. A muzykę z płyt w filmach wykorzystał już w 2015. Wtedy było Spoksonat, Pinnacle i Mummy Dust.

Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Schizoid pisze: sob kwie 07, 2018 12:06 pm
Niestety, ale Forge zupełnie popsuł chronologię tymi filmikami. W październiku Papa Nil był już umierający, a w styczniu Protege miał czerwone szaty i przygotowywał się do objęcia stanowiska. W marcu Nil trzyma się całkiem dobrze, a Copia jest ubrany na czarno. Oni te chaptery powinni byli wypuścić jeszcze za czasów III, wtedy by to miało ręce i nogi. Ale same te filmy to i tak plan B, pierwotnie mieli wrzucić jeszcze jeden Summoning, który miał otworzyć drogę IV, ale nie wypaliło z powodów prawnych.
Szacun, ktoś to ogarnia :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jakoś daję radę :)

Tymczasem podobno Szczury pojawić się mają już w czwartek...To nic oficjalnego, ale jestem skłonny wierzyć, że to prawda. Zobaczymy, jeden dzień i tak nie robi zbyt dużej różnicy.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Też właśnie zobaczyłem informacje i się podjarałem.
Oby tak było!
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Ja z małym zapytaniem, bo nigdy nie śledziłem zbytnio tej kapeli i tak czytam o tych zmianach/zamianach... może mi to ktoś w skrócie streścić? Oni zmieniają tych wokalistów rzeczywiście, czy to tylko taka otoczka i szopka po części? O co z tym chodzi? :D
www.MetalSide.pl
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

To szopka, cały czas śpiewa Tobias Forge, tylko z każdą płytą zmienia sukienki.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

http://banditrock.radio.pl/

Tu puścili jakieś 15 sekund Rats, może cały utwór też będzie jeszcze dziś. Jeśli chcecie ten fragment, to na piszcie priva. Radio odbiera w PL, więc jak ktoś chce i ma czas, to może sobie posiedzieć ;) Teraz leci We Rock Dio, więc może nie jest to taka zła radiostacja.

@PanPrezes, nie tylko sukienki, ale też kolegów z kapeli :lol:
Ostatnio zmieniony pn kwie 09, 2018 10:31 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Brzmi bardzo pozytywnie!
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

gumbyy pisze: pn kwie 09, 2018 9:53 pm Ja z małym zapytaniem, bo nigdy nie śledziłem zbytnio tej kapeli i tak czytam o tych zmianach/zamianach... może mi to ktoś w skrócie streścić? Oni zmieniają tych wokalistów rzeczywiście, czy to tylko taka otoczka i szopka po części? O co z tym chodzi? :D
Po prostu nowa płyta = nowa era = nowy Papież.
Kiedyś tłumaczyli, że Papa to taki Eddie, tylko że śpiewa :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

MaidenFan pisze: pn kwie 09, 2018 10:30 pm Brzmi bardzo pozytywnie!
Prawda :) Jestem pozytywnie nastawiony, może całość wycieknie przed tym czwartkiem. Zapowiedź narobiła smaka.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Oczekuje, że dostaniemy cięższą wersję Meliory. Jeśli tak będzie, będę bardzo zadowolony.
Póki co biorąc pod uwagę kawałek Rats i te wszystkie melodie z chapterów zapowiada się mega album.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nowy Papa = nowy styl. Ale faktycznie może być tak, jak mówisz. Tobias odkrył kurę, która znosi złote jaja, więc jej tak szybko nie zarżnie. Żeby tylko Grammy mu znowu nie wpadło, bo wtedy się dopiero zacznie xD

ODPOWIEDZ