https://www.youtube.com/watch?feature=p ... fvx9qqLYCU#!
Ghost
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Ghost
Tematu chyba brak a po swietneym albumie Opus Eponymous w kwietniu premiera nowego krazka na ktorego czekam niecierpliwie
Debiut Ghost jest rewelacyjny,pelna fajnych riffow , melodii i swietnego wokalu plyta wpada w ucho bardzo szybko.Po nowym krazku spodziewam sie zblizonej stylistyki sugerujac sie nowym kawalkiem
Bardzo zaluje ze nie bedzie mnie na Impact...ale czekam na klubowy gig Ghost w PL 
Re: Ghost
Zwykła antyreligijna błazenada dla pryszczatych gimnazjalistów
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Ta zwykla antyreligijna blazebada dla pryszczatych gimnazialistow zebrala mase swietnych recenzji za debiutancki krazek.....a Ghost bardzo sobie ceni Janek Schaffer czy nawet J.Hetfield...dla mnie kapela ktora tkenala mase swiezosci w muzyke....swietne polaczenie starych klimatow z nowymi pomyslami.
Chłopaki doszli do wniosku, że bardziej opłacalne od łojenia siermiężnego death metalu jest heavy metal w klimatach retro. Do tego aura tajemniczości, intrygujące przebrania + reklama od Jamesa Hetfielda i sukces, przynajmniej ten komercyjny, jest. 
P.S. Świetna okładka debiutanckiej płyty
P.S. Świetna okładka debiutanckiej płyty
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Też nie rozumiem takiego zachwytu muzyką.
Pomysł mają fajny - stroje, otoczka, ale muzyka jakoś nie powala jak dla mnie.
Pomysł mają fajny - stroje, otoczka, ale muzyka jakoś nie powala jak dla mnie.
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
nowa plyta wymiata,dawno nie slyszalem takiej swiezosci w klimatach ciezkiego grania...Boody&Blood,Year Zero,Secular Haze.... ekipa brzmi dosyc oryginalnie i nie kazdemu podchodzi takie granie ale mysle ze warto posluchac nowej plyty moze akurat komus wpadnie
Dla mnie rewelka.
Zgadzam się. Rewelacja. Pierwsze przesłuchanie mnie nie powaliło, ale z każdym kolejnym wczuwanie się w atmosferę tego albumu przychodzi coraz łatwiej.
Szkoda, że w Polsce zadebiutują na Bemowie w środku dnia. Widziałem ich na Wacken w namiocie, w środku nocy i klimat był niesamowity.
Szkoda, że w Polsce zadebiutują na Bemowie w środku dnia. Widziałem ich na Wacken w namiocie, w środku nocy i klimat był niesamowity.
Ja zaluje ze ni ebedzie mnie na Bemowie ale mam wyjazd za Odre do sasiadow,licze na jakis klubowy koncert Ghost w PL.Po ameryce pld. Ghost supportuje Maiden na paru koncertach...drugi krazek a ekipa ma naprawde spore powazanie w swiecie muzyki.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Myślę, że support przed Maiden jest poniekąd zasługą Bruce'a Dickinsona - jeszcze w 2011 roku (gdy grali przed In Flames i Trivium) był nimi zachwycony i mówił, że dawno żaden młody zespół (poza Rise To Remain
) nie zrobił na nim takiego wrażenia. 
- Emilio
- -#Lord of the flies

Muzycznie to są popłuczyny po Mercyful Fate i paru innych klasykach. A scenicznie straszna wioska, wokalista przerobił u krawcowej wdzianka księdza proboszcza i pomyka po scenie z kadzidłem, kicz w słabym stylu.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Do jedynki się nie przekonałem. "Year Zero" powalił mnie na kolana, ale całość mi już nie weszła, nadal brakuje mi w tym mocy. Trochę hipsterski ten ich szatan
Za mało siarki i smoły, za dużo cynamonowego latte, hehe.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Image Kinga Diamonda to b klasowy horror, w miarę strawny. Image Coopera czy iron maiden to przyjemny kicz horrorowo/komiksowy. Kicz kiczowi nierówny, ghost to dla mnie kicz i tandeta w słabym stylu.Kuki91 pisze:Dokładnie tak samo można sklasyfikować scenicznie Iron Maiden, Kinga Diamonda, Alice Coopera
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."