The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: Budziol »

trzeba spokojnie czekać :)

oby nie Bemowo, tylko stadion :!:
na jesień halówka po Niemczech byłaby SUPER! :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dużo zależy od pozostałych grup zaproszonych na Sonisphere. Słychać o Linkin Park, może Avanged Sevenfold, Rammstein... Taka paczka + Maiden jako headliner i na te 45,000 można liczyć. ;-)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:Myliłem się www.eventim.de - tam była informacja.
Dokładnie tu: http://www.eventim.de/iron-maiden-ticke ... w&kuid=293

Ale żadnych informacji o halówkach nie ma - równie dobrze mogą zagrać ze dwa koncerty stadionowe lub, co jest bardziej prawdopodobne, Rock am Ring/im Park.
RALF pisze:Sonisphere w Polsce to tylko kwestia czasu, ostatnio krąży plotka o koncercie na jakimś ogromnym stadionie, może Śląski - na 45,000 wystarczy i jeszcze będzie luz!
Skąd masz te plotki o Sonisphere na jakimś polskim stadionie? ;) Śląski nie bardzo wchodzi w grę, bo w czerwcu będzie chyba nadal w remoncie...
remi pisze:Jak na razie najlepszy wybór to Oslo, wizzair leci w środe rano, wieczorem koncert i powrót piątek, więc mozna w czwartek coś pozwiedzać:P . Koszt około 150zł, ale najbardziej podoba mi się że to hala Telenor, no cóż trzeba czekać na resztę ciekawe czy hala w Dortmundzie ma jakieś szanse
Tylko, że Telenor to dosyć duża hala... W zasadzie kryty stadion mieszczący do 25 tys. ludzi na koncertach. :P
RALF pisze:Dużo zależy od pozostałych grup zaproszonych na Sonisphere. Słychać o Linkin Park, może Avanged Sevenfold, Rammstein... Taka paczka + Maiden jako headliner i na te 45,000 można liczyć. ;-)
Jakby Sonisphere trwało u nas 2 dni to takie Linkin Park (ew. Rammstein) jako drugi headliner byłoby optymalne. Avenged Sevenfold, Trivium, Bullet For My Valentine czy Stone Sour to tylko niektóre z możliwych supportów.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Chciałbym Maiden na Stadionie przy Bułgarskiej w Poznaniu.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Niech już będzie to Soni, byle nie z jakimś gównem w stawce :roll: :roll: :mad: Jednak jeśli miałoby się to odbyć na warszawskim klepisku, to dziękuje, bardziej nastawialbym sie na coś za granicami.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

w sumie na supporty tak bardzo nie liczę bo jesli ma to być coś pokroju
WICKER MAN pisze:Avenged Sevenfold, Trivium, Bullet For My Valentine czy Stone Sour to tylko niektóre z możliwych supportów
to i tak mi to obojętne tylko szkoda że aż 400zł trzeba na to wywalić i to jest właśnie bzdura festivali, zamiast własnego konertu :/

co innego był BIG FOUR :)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

no i stania 10h pod sceną, czasami w błocie :roll:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Budziol pisze:co innego był BIG FOUR :)
Big Four to też żadna wielka rewelacja... Oglądanie rudzielca przez godzinę potrafi wymęczyć jak cholera... :roll: :razz:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

ale SLAYER i METALLICA dały radę, a Rudy choć w kiepskiej formie wokalnej to jednak legenda którą warto zobaczyć, a co jest legendarnego w :

Avenged Sevenfold, Trivium, Bullet For My Valentine czy Stone Sour ;)

ale dobra o gustach się nie dyskutuje, nie ten temat :razz:
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Na razie możemy snuć tylko domysły :) Ja osobiście chciałbym posłuchać jako support IM Saxon'a ale to raczej niespełnione marzenie :) Bo podejrzewam że jeśli IM pojawi się u nas to na tym nieszczęsnym Soni, to i cena będzie pewnie ponad przeciętną, wiec mam nadzieje że będziemy płacić za coś fajnego :) Oczywiście nawet jak support był by ciulowy to gdy na scenę weszli by chłopaki z IM by mi się podobało. Dlatego teraz staram się na sucho wypowiadać xD Poza tym to że Metallica i Slayer sprawdziły się na Bemowie nie znaczy że musi sprawdzić się IM, to zupełnie różne zespoły. Zawszę będę twierdził że IM to zespół do hal koncertowych :)
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Budziol pisze:w sumie na supporty tak bardzo nie liczę bo jesli ma to być coś pokroju
WICKER MAN pisze:Avenged Sevenfold, Trivium, Bullet For My Valentine czy Stone Sour to tylko niektóre z możliwych supportów
to i tak mi to obojętne tylko szkoda że aż 400zł trzeba na to wywalić i to jest właśnie bzdura festivali, zamiast własnego konertu :/

co innego był BIG FOUR :)
Dlatego fajnie jakby ta halówka po Niemczech (co jej na pewno nie będzie) była. Coprawda bilety w Niemczech są dość drogie (bilet na AC/DC w Dreźnie kosztował chyba tyle, co czeska soni, pozatym mieszkam na granicy i swoje wiem), ale wolę wywalić nawet z 200zł na samo maiden w hali, niż więcej na błoto, nudne supporty i trzymanie miejsca, przez 10h.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Tu się zgadzam koncert w hali to 100% kultura, czysto, pogoda na zewnątrz nie ma nic do gadania, dźwięk jest lepiej rozprowadzany. festiwali nie lubię z tego samego powodu jaki podał przedmówca. Stanie kilkanaście godzin w sumie od samego rana w jednym miejscu i trzymanie dobrej miejscówki.. trochę nie za bardzo mi się to widzi. A co do supportów no to jednak lepiej jak jest coś ciekawego można wtedy przed główną gwiazda posłuchać coś, trochę się pobawić (oczywiście oszczędzając siły na finał xD) a jak mam słuchać jakiegoś badziewia to trochę mi się to nie widzi. Fakt jadąc na IM jadę na IM ale dobrze jeśli grupy poprzedzające gwiazdę też sobą coś reprezentują.
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Bardziej mnie obchodzi set niż daty, pierwszy raz mam takie nastawienie, zawsze myślałem że najważniejszy jest koncert w Polsce, dziś myślę inaczej, wyjazd zagranicę jeśli jest droższy to o troszkę a przy chciwości polskich organizatorów możę być tańszy.
Zresztą takie wasze spekulacje zabijają tą przyjemnosć czekania i człowiek zaczyna narzekać.

Wolę myśleć o secie o nim nie spekulujecie.
Marzy mi się 22 Acacia Avenue, Infinite Dreams lub ew jak singiel to Clairvoyant,Powerslave ,Still Life ,The Clansman lub co innego z Blazem ,Phantom of the Opera...błagam panowie postarajcie się z setem ...5/6 z najnowszej + IM,Wrath,3 stałe z Bestii, Trooper ,2 Minutes to Mindight , Fear, Brave lub Wicker Man i ew. Can I Play with Madness i coś z DoD/AMOLAD to dla fanów będzie trochę za mało ,albo co gorsza Sanctuary zamiast 2 Minutes lub Can I Play
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Mnie marzy się Killers, Revelations albo Paschendale (w tym roku było blisko :P)...
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ja liczę że zagrają jak najwięcej nowego materiału a resztę koncertu będą stanowiły utwory które są mniej znane ale w niczym nie odstępują swoim wielkim "kolegom". Bo granie ciągle TNOTB FOTD, RTTH czy nawet samego Iron Maiden przestało mi się już podobać. Fakt są to świetne utwory i wypadają bardzo fajnie na żywo ale w swoim dorobku maja bardzo wiele innych świetnych kawałków.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

IM_Power pisze:Zresztą takie wasze spekulacje zabijają tą przyjemnosć czekania i człowiek zaczyna narzekać.
to na jaką cholerę odwiedzasz ten temat? A potem sam zaczynasz spekulować :]
Nie czytasz, nie denerwujesz się - proste!
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Zilian pisze:Ja liczę że zagrają jak najwięcej nowego materiału a resztę koncertu będą stanowiły utwory które są mniej znane ale w niczym nie odstępują swoim wielkim "kolegom". Bo granie ciągle TNOTB FOTD, RTTH czy nawet samego Iron Maiden przestało mi się już podobać. Fakt są to świetne utwory i wypadają bardzo fajnie na żywo ale w swoim dorobku maja bardzo wiele innych świetnych kawałków.
Mam nadzieję, że nie będzie Wrathchild :P Lubię ten kawałek, ale w tym roku w przeciągu miesiąca słyszałem go live 3 razy :P (Bruce w Budapeszcie, Di Anno w Lublinie i Ripper Owens w Warszawie) i mi się przejadł :P ale Prowler czy Phantom Of The Opera byłby okej :D
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Set pewno będzie przewidywalny do bólu... zapowiedziane 5-6 nowych (w tym "El Dorado") i reszta klasyki, z których teraz zrezygnowano.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Lando pisze: Mam nadzieję, że nie będzie Wrathchild :P Lubię ten kawałek, ale w tym roku w przeciągu miesiąca słyszałem go live 3 razy :P (Bruce w Budapeszcie, Di Anno w Lublinie i Ripper Owens w Warszawie) i mi się przejadł :P ale Prowler czy Phantom Of The Opera byłby okej :D
Prowlera na żywo nie słyszałem ale gdy słucham nagrania z Best Over Hammersmith to jak leci Prowler ciary mnie przechodzą mistrzowskie wykonanie :D
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Budziol pisze:
IM_Power pisze:Zresztą takie wasze spekulacje zabijają tą przyjemnosć czekania i człowiek zaczyna narzekać.
to na jaką cholerę odwiedzasz ten temat? A potem sam zaczynasz spekulować :]
Nie czytasz, nie denerwujesz się - proste!
masz rację w ogóle, straciłem jakiś czas temu ochotę by pisać na tym forum ,nie tylko na tym zresztą
ODPOWIEDZ