jak można własną opinię wyrobić na podstawie zdania innych?Pablo1919 pisze:Chyba nie będę kasy w ciemno wydawał, poczekam na opinie, jak będą ok to wtedy kupię.
13/07/2010 premiera video Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 13/07/2010 premiera video Final Frontier
Co do Ac/Dc Black Ice jest bardzo fajny ale w swojej dyskografii maja tez płyty które jakoś moim zdaniem nie są najwyższych lotówPablo1919 pisze:Jak se pomyślę że AC/DC mimo tak podeszłego wieku może wydać tak zajebisty album Black Ice, a Iron Maiden od Brave New Word z płyty na płytę zniża poziom to aż mnie skręca.
Ja Ac/Dc wogóle nie lubię (jakos wokal mi nie podchodzi). Co do Ironów to powiedziałbym że podnoszą poziom coraz wyżej. Brave new world wymiata, a Dance of death jest jeszcze lepszy. Niestety AMOLAD rzeczywiście najlepszy nie jest, nie ma energii( nie można znowu powiedzieć że jest do dupy bo widać że chłopaki się starali i każda piosenka jest jakiś dziełem) ale ten album... po prostu przynudza i jest znacznie gorszy niż The X Factor ( należę do nielicznej grupy ludzi, która ocenia x factor jako jedno z najlepszych dokonań IM). Jeśli chodzi o TFF to może to być najlepszy ich album. Wiem, że niektórzy woleliby kolejne piosenki w stylu troopera czy number of the beast ale trzeba iść do przodu. Nie można ciągle grać tego samego. TFF jest czyms zupełnie nowym, daje kopa i aż chce się żyć. A teledysk jest zajebisty juz kilka razy go oglądam i wogóle mi sie nie nudzi. Grafika i animacje są na wysokim poziomie.
Wreszcie mądra wypowiedzShoNy pisze:Ja Ac/Dc wogóle nie lubię (jakos wokal mi nie podchodzi). Co do Ironów to powiedziałbym że podnoszą poziom coraz wyżej. Brave new world wymiata, a Dance of death jest jeszcze lepszy. Niestety AMOLAD rzeczywiście najlepszy nie jest, nie ma energii( nie można znowu powiedzieć że jest do dupy bo widać że chłopaki się starali i każda piosenka jest jakiś dziełem) ale ten album... po prostu przynudza i jest znacznie gorszy niż The X Factor ( należę do nielicznej grupy ludzi, która ocenia x factor jako jedno z najlepszych dokonań IM). Jeśli chodzi o TFF to może to być najlepszy ich album. Wiem, że niektórzy woleliby kolejne piosenki w stylu troopera czy number of the beast ale trzeba iść do przodu. Nie można ciągle grać tego samego. TFF jest czyms zupełnie nowym, daje kopa i aż chce się żyć. A teledysk jest zajebisty juz kilka razy go oglądam i wogóle mi sie nie nudzi. Grafika i animacje są na wysokim poziomie.
To tylko i wyłącznie Twoja opinia. Ja na przykład tak nie uważam.Pablo1919 pisze:a Iron Maiden od Brave New Word z płyty na płytę zniża poziom
Pablo1919 pisze:Chyba nie będę kasy w ciemno wydawał, poczekam na opinie, jak będą ok to wtedy kupię.
Rozumiem, że znasz wszystkich fanów Maiden i ich opinie na temat nowych utworów?Pablo1919 pisze:szału nie zrobiły nie tylko na mnie ale i wszystkich fanach maiden
A co można powiedzieć po tym jak tytułowego kawałka zna się ledwo część, w dodatku teledyskowe efekty specjalne sporo zagłuszają? Ja na przykład nowe utwory przesłuchałem ze 3 razy i spokojnie czekam na CD. Nie będę sobie psuł słuchania tym co jest na razie udostępnione...Pablo1919 pisze: A jak ktoś się entuzjastycznie wypowiada, to raczej bez przekonania typu "ok, przyzwoite, fajne, niezłe".
Piosenki?Pablo1919 pisze:Piosenki Maiden muszą być bombowe, wy**rwiste.
Są przeciętni, bo nie podoba się Tobie nowy materiał? Nieźle... Byli najlepsi? Zajęli pierwsze miejsce? Najszybciej grali? Czy najdalej skakali na koncertach? Proszę Cię...Pablo1919 pisze:zrobili się przeciętnym metalowym zespołem takim jakich teraz pełno, a do cholery kiedyś byli najlepsi!
Najlepiej to ochłonąć i spokojnie poczekać na 16 sierpnia. Po co stękać na forum, że będzie źle, jak i tak oczekuje się dobrej płyty? Takie udawanie dla udawania? Czy marudzenie starej baby?Pablo1919 pisze:Lepiej pesymistycznie nastawić sie do nowej płytki, niż w skowronkach z niecierpliwością i podnieceniem na nią oczekiwać, bo będzie można się bardzo rozczarować.
www.MetalSide.pl
Nie wiem co jest, ale jakoś nie mogę się wkręcić w ten kawałek, tak jak by mnie nie chciał
Jest jakiś taki bardzo bardzo bardzo preciętny, zwykły, niczym się nie wybija. Strasznie męczy, nie tylko refren, ale ogólnie całość. Jedynym plusem są solówki. W przeciwieństwie do El Dorado z każdym przesłuchaniem jest coraz gorzej, dlatego nie przesłucham 58 razy, gdyż nie mam na to siły.
El Dorado +
Final Frontier -
Gdyby jakiś młody zespół, grający koncerty za 5zł napisał taki kawałek nie miał by żadnych szans na wybicie się.
El Dorado +
Final Frontier -
Gdyby jakiś młody zespół, grający koncerty za 5zł napisał taki kawałek nie miał by żadnych szans na wybicie się.
-
Deleted User 626
A ja jestem w szoku
Odgłosy z wideo psują rzeczywiście odsłuchiwanie ale na Boga siedzę w fotelu i bujam się jak opętany...
Nie mogę przestać słuchać tego utworu. Mam nadzieję, że pozostała część nowej płyty będzie w podobnym klimacie. Wszystko mi się tu podoba - melodia, riffy, SOLÓWKI (Dave Murray!!!). Autentycznie nie mogę sobie wyobrazić słuchania niczego innego w tym momencie - kawałek leci na okrągło i jeszcze się mi się nie znudził.
Próbuję słuchać czegoś innego ale po prostu nie mogę. Próbowałem odsłuchać TNOTB, POM, BNW albo DOD ale cały czas wracam do tego cudownych, pięknych 4 minut i 14 sekund.
Nie mogę przestać słuchać tego utworu. Mam nadzieję, że pozostała część nowej płyty będzie w podobnym klimacie. Wszystko mi się tu podoba - melodia, riffy, SOLÓWKI (Dave Murray!!!). Autentycznie nie mogę sobie wyobrazić słuchania niczego innego w tym momencie - kawałek leci na okrągło i jeszcze się mi się nie znudził.
Próbuję słuchać czegoś innego ale po prostu nie mogę. Próbowałem odsłuchać TNOTB, POM, BNW albo DOD ale cały czas wracam do tego cudownych, pięknych 4 minut i 14 sekund.
Dokładnie! Też tak mam. Niestety nie można wszystkim dogodzić. Każdy ma inny gust i nie wszystkim się TFF spodoba. Faktem jest, że brzmi on nowocześnie i prędzej przypadnie do gustu nowym fanom niż taki AMOLAN, a przeciez Ironom chodzi też aby miec też młodych fanów.
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

A ja niestety nie mogę go słuchać... 3 razy go przesłuchałem i nie dotrwałem do jego końca.Clanowy pisze:Nie mogę przestać słuchać tego utworu.
-
Deleted User 626
Ja już 36 raz z rzędu... od około 10 rano. Cóż mogę powiedzieć współczuję Ci, że się nie podoba.Nocny Jastrząb pisze:A ja niestety nie mogę go słuchać... 3 razy go przesłuchałem i nie dotrwałem do jego końca.Clanowy pisze:Nie mogę przestać słuchać tego utworu.
Jak dla mnie to utwór bardzo dobry 
mi też i basta
-
Eddie_T.H.
- -#Prodigal son

Panowie z Dziewicy chyba sugerują, że chcą stworzyć muzykę do kolejnej części Gwiezdnych Wojen.
Czy w każdym poście trzeba pisać "IMO", żeby niektórzy zakumali że to wciąż li tylko opinia piszącego ?gumbyy pisze:To tylko i wyłącznie Twoja opinia. Ja na przykład tak nie uważam.
Ach... utworygumbyy pisze:Piosenki?![]()
Sorry, ale trochę czepianie dla samego czepiania. I nie jest tak, że bronię Pablo, on już i tak dał w innym temacie czadu
gumbyy, podziwiam że podjemujesz dyskusję, mnie się nawet nie chciało 
Nie podejmujęBudziol pisze:gumbyy, podziwiam że podjemujesz dyskusję, mnie się nawet nie chciało
www.MetalSide.pl
Utworek - podoba mi się, leci u mnie w pracy z MP 4 i jest O.K. Niemniej - dla mnie miarodajna jest wersja "pełna" z CD. Oj, coś czuję że polubię ten album!!! 
-
Deleted User 626
Wysłuchałem FF dzisiaj 58 razy (teraz leci 59-ty raz). Jeszcze nigdy odkąd słucham Maiden nie zdarzyło mi się żebym tak się uzależnił od jakiegoś ich kawałka. Jak wyszedłem z domu to nie mogłem się doczekać powrotu żeby w końcu znowu go posłuchać. Można nawet powiedzieć że tęsknie za FF jak go nie słucham... Wiem trochę dziwne, sam się sobie dziwię.
Brawo dla kompozytorów, brawo dla duetu Smith / Harris!!!
Brawo dla kompozytorów, brawo dla duetu Smith / Harris!!!
z tego co mi wiadomo Dave, kolokwialnie mówiąc, dał dupy, słychać, że Adrian zaczął komponować i stąd taka zmiana stylistyki, w przeciwieństwie do lat '80 kiedy to Dave w większości tworzyłClanowy pisze: (Dave Murray!!!).
do startrekaEddie_T.H. pisze:Panowie z Dziewicy chyba sugerują, że chcą stworzyć muzykę do kolejnej części Gwiezdnych Wojen.
jak Iron Maiden to -> NUMERYArtur pisze:gumbyy napisał/a:
Piosenki?
Ach... utwory
-
Deleted User 626
Chodziło mi o solo Dave'a w tym kawałku a reszty nie skomentuję bo robisz sobie chyba jaja.Moonrise pisze:z tego co mi wiadomo Dave, kolokwialnie mówiąc, dał dupy, słychać, że Adrian zaczął komponować i stąd taka zmiana stylistyki, w przeciwieństwie do lat '80 kiedy to Dave w większości tworzyłClanowy pisze: (Dave Murray!!!).![]()
...