El Dorado - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: El Dorado - opinie
Ja wiem co to znaczy, ale jeśli to miał być ironiczny żart, to nieśmieszny.
Our time will come! Oooo...
Nie wiedziałem, że miał śmieszyć... Na idiotyczne pytanie padła idiotyczna odpowiedź.Wiwern pisze:Ja wiem co to znaczy, ale jeśli to miał być ironiczny żart, to nieśmieszny.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

jak dla mnie to El Dorado jest wydłużone o jakies 30s. Mogli sobie bisowanie refrenu na koncu
Moim zdaniem refren jest najfajniejszą częścią tego numeru, więc ma to sens 
Odnoszę takie wrażenie jak by Bruce wziął do siebie co ludzie mówili i zaśpiewał nisko, (ale przecież z 'górkami' cały czas daje radę), w każdym razie ciekawe urozmaicenie.
Intro strasznie przypomina mi Hit The Lights więc mam nadzieję, że płyta będzie świetna, bo nie chciałbym mówić o nich "skończyli się na Kill'em All'u" ;P
Myślę że niepochlebne opinie są spowodowane pierwszym wrażeniem, gdyż kawałek wchodzi dopiero po którymś przesuchaniu...
Odnoszę takie wrażenie jak by Bruce wziął do siebie co ludzie mówili i zaśpiewał nisko, (ale przecież z 'górkami' cały czas daje radę), w każdym razie ciekawe urozmaicenie.
Intro strasznie przypomina mi Hit The Lights więc mam nadzieję, że płyta będzie świetna, bo nie chciałbym mówić o nich "skończyli się na Kill'em All'u" ;P
Myślę że niepochlebne opinie są spowodowane pierwszym wrażeniem, gdyż kawałek wchodzi dopiero po którymś przesuchaniu...
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Coś w tym jest. O ile na początku uważałem ElDorado za totalne dno i porażkę, tak teraz wydaje mi się, że to jedynie bardzo słaby i nudny numer.Moonrise pisze:Myślę że niepochlebne opinie są spowodowane pierwszym wrażeniem, gdyż kawałek wchodzi dopiero po którymś przesuchaniu...
- nudne!
- chaotyczne!
- za długie!
- przewidywalne!
- bez pomysłu!
- zagrane na siłe!
Widzę, że Panowie zaczynają zjadać własny ogon.
Na poważnie, wybieram 430 odcinków gejowskiego serialu Bonanza, przynajmniej tam jest wielowątkowość i zaskakujące zwroty w akcji!
- chaotyczne!
- za długie!
- przewidywalne!
- bez pomysłu!
- zagrane na siłe!
Widzę, że Panowie zaczynają zjadać własny ogon.
Na poważnie, wybieram 430 odcinków gejowskiego serialu Bonanza, przynajmniej tam jest wielowątkowość i zaskakujące zwroty w akcji!
Abstrahując od tego, jaki numer jest i co o nim sądzi, Maiden wspomagać trzeba, w związku z tym:
www.radiosar.pl/lista
Kawałek jest w tej chwili w poczekalni, pod numerem 39. Głosować można raz w tygodniu, na maks. 10 utworów.
I jakby któraś z dobry duszyczek administrujących stronę głowną zechciała info wrzucić na www Sanktuarium - stokrotne dzięki! (I w razie czego służę logotypem SAR)
www.radiosar.pl/lista
Kawałek jest w tej chwili w poczekalni, pod numerem 39. Głosować można raz w tygodniu, na maks. 10 utworów.
I jakby któraś z dobry duszyczek administrujących stronę głowną zechciała info wrzucić na www Sanktuarium - stokrotne dzięki! (I w razie czego służę logotypem SAR)
Ostatnio zmieniony ndz cze 27, 2010 2:05 pm przez Gutol, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

dzisiaj sluchalem Prisoner i dostrzeglem podobienstwo do El Dorado. W koncu kompozycja Smitha 
Nie no nie popadajmy w absurd. Utwór nie jest jakiś maga fajny, wpadający w ucho. Ale nie jest też jakimś totalnym dziadostwem. Dla mnie jest średni i czasami lubię sobie go puścić i przesłuchaćNa poważnie, wybieram 430 odcinków gejowskiego serialu Bonanza, przynajmniej tam jest wielowątkowość i zaskakujące zwroty w akcji!
-
Deleted User 804
http://www.cgm.pl/aktualnosci,9657,lide ... ,news.html
Lider Iron Maiden atakuje własną piosenkę
Bruce Dickinson skrytykował jakość pliku mp3, w jakim ukazał się najnowszy singiel Iron Maiden.
Promujący płytę "The Final Frontier" utwór "El Dorado" zdaniem Dickinsona nie jest wart słuchania w udostępnionym formacie mp3. Jak twierdzi, lepiej brzmi on na koncercie lub na CD.
- Gdy słuchasz tego na maleńkich słuchawkach ładowanych na baterię lub na sprzęcie zrobionym przez Steve'a Jobsa [Apple - przyp. red.] i Google, nic dziwnego, że brzmi to jak gówno - powiedział muzyk podczas koncertu w Kalifornii. - Jeżeli jednak odpalisz ten kawałek w studio albo na CD, wtedy wypadnie zajebiście.
- Będziemy więc grali to dla Was i zobaczycie, jaki to świetny numer - dodał Bruce.
no to ładne jajka 
No faktycznie nieźle
Ale faktycznie ta piosenka brzmi lepiej na koncertach niż w orginale(jeśli tak można nazwać tą spartoloną mp3)
na pewno na koncertach wypada agresywniej szybciej, po prostu lepiej 
O tak! Myśle, że będzie podobnie jak Fear of the Dark. Na płycie dobry kawałek, ale koncertowo po prostu miazga. 
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Co ja co, ale jak przynajmniej raz dziennie nie posłucham ElDorado, to jestem chory i mi czegoś brakuje 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Na płycie raczej nie będą grali szybciej, więc ElDorado nadal będzie nudny i rozwleczony tyle, że w lepszej (podobno) jakości. Wiele to nie zmienia 
... w takim razie dlaczego pierdoły Albionu nie wydali "El Dorado" jako singla CD tylko taki SHITDeleted User 804 pisze:http://www.cgm.pl/aktualnosci,9657,lide ... ,news.html
Bruce Dickinson skrytykował jakość pliku mp3, w jakim ukazał się najnowszy singiel Iron Maiden.
Promujący płytę "The Final Frontier" utwór "El Dorado" zdaniem Dickinsona nie jest wart słuchania w udostępnionym formacie mp3. Jak twierdzi, lepiej brzmi on na koncercie lub na CD.
- Gdy słuchasz tego na maleńkich słuchawkach ładowanych na baterię lub na sprzęcie zrobionym przez Steve'a Jobsa [Apple - przyp. red.] i Google, nic dziwnego, że brzmi to jak gówno - powiedział muzyk podczas koncertu w Kalifornii. - Jeżeli jednak odpalisz ten kawałek w studio albo na CD, wtedy wypadnie zajebiście.
- Będziemy więc grali to dla Was i zobaczycie, jaki to świetny numer - dodał Bruce.
-
MurderousTrooper
- -#Wrathchild

To już wiadomo, dlaczego dali do ściągnięcia za darmo.Deleted User 804 pisze:http://www.cgm.pl/aktualnosci,9657,lide ... ,news.html
No, fakt. Gdy przesłuchałem, pierwszy raz tego utworu - wydawał mi się nijaki. Wydaję mi się,że trzeba go przesłuchać po kilka razy - by się do niego przekonać. Tak było w moim przypadku. Druga sprawa,że na żywo - wypada o wiele lepiej.
"Czy zwyciężasz, czy nie,
ja i tak kocham cię"
- soulburner
- -#Invader

Jeśli słuchamy muzyki na maleńkich słuchawkach, to czy to będzie mp3, flac, cdaudio, sacd, dvdaudio czy oryginalny premaster, wciąż będzie to brzmieć dziadowsko z powodu słuchawek i/lub odtwarzacza, a nie przez jakość pliku mp3. Zatem Dickinson nie skrytykował jakości empetrójki, tylko sposób, w jaki jest odsłuchiwana. Nic to nie mówi na temat lepszości brzmienia CD 
You must gather your party before venturing forth.