Pink Floyd
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 8479
Re: Pink Floyd
Spokojnie poczekam na 2025 liczę na PL, albo Czechy/Niemcy - widziałem go na dwóch różnych trasach, top 10 wykonawców live jak nic, apetyt rośnie wiadomo, ale nie za każdą cenę. Szkoda, że nie ma co liczyc na nic z Animals.
-
Deleted User 8263
To niech nie touruje ale po prostu ogłosi koncerty jednoczesnie. Ilu jankesów kupiło bilety do RAH? Jestem pewien, ze sa tacy. Tak samo ile osob z Europy wzielo gorsze miejsca w RAH zamiast jebnac sie do Rzymu?Kurde facet ma 78 lat, nie każdy jest jak Stonsi...może nie ma ochoty na tour
Ładne cyrki są z tą sprzedażą. Senior sobie liczy pierońsko dużo za te koncerty, a jednak robiąc tyle koncertów pod rząd na tych samych arenach, postanowił jakoś obciąć koszty tych eventów.
Po przedsprzedaży RAH był sold out - zero info na sprzedaży ogólnej, że tixów już tak naprawdę nie ma z pierwszej ręki. Na Rzym to jakoś sprawniej z tym kodem z radia wyszło, włoski Eventim też lepszy do nawigowania od obszczanego ticketmastera, ale no 20€ serwisowej i po 10€ jakoś za "bilet kupiony w przedsprzedaży". No trzymajcie mnie XD
RAH drogie, Rzym dość drogi - a już definitywnie pod sceną. Ceny na USA to już totalny kosmos. Polska minimalna netto za dwie godzinki solówek. Podziękował, nie leciał bym tam nawet siedząc na kasie.
No i tak jak wyżej. To ogłaszanie na raty dat. Nędzne posunięcie, ktoś zgaduje poza DG sobie zarobił na tym. W zasadzie nadal może ogłosić jakąś Kanadę czy Australię, co by było żenująco śmieszne XD
Też coś czuję, że na wiosnę 2025 trochę więcej tego będzie (może z dwie daty na Tauron, ewentualnie Dolina Charlotty w PL). Jeśli tak będzie, to ceny na te koncerty tez raczej zmiotą z planszy.
Po przedsprzedaży RAH był sold out - zero info na sprzedaży ogólnej, że tixów już tak naprawdę nie ma z pierwszej ręki. Na Rzym to jakoś sprawniej z tym kodem z radia wyszło, włoski Eventim też lepszy do nawigowania od obszczanego ticketmastera, ale no 20€ serwisowej i po 10€ jakoś za "bilet kupiony w przedsprzedaży". No trzymajcie mnie XD
RAH drogie, Rzym dość drogi - a już definitywnie pod sceną. Ceny na USA to już totalny kosmos. Polska minimalna netto za dwie godzinki solówek. Podziękował, nie leciał bym tam nawet siedząc na kasie.
No i tak jak wyżej. To ogłaszanie na raty dat. Nędzne posunięcie, ktoś zgaduje poza DG sobie zarobił na tym. W zasadzie nadal może ogłosić jakąś Kanadę czy Australię, co by było żenująco śmieszne XD
Też coś czuję, że na wiosnę 2025 trochę więcej tego będzie (może z dwie daty na Tauron, ewentualnie Dolina Charlotty w PL). Jeśli tak będzie, to ceny na te koncerty tez raczej zmiotą z planszy.
No słabe to wszystko w chuj, współczuję uczestnikom tego cyrku bo sam grzecznie czekam na ewentualny koncert w PL. David jest o wiele za duży na Dolinę Charlotty, musiałby być Stadion bo Tauron też za małe. Ceny wiadomo że będą kosmiczne, przeboleję a i tak pewnie pozostanie mi polowanie na jakieś resztki.
Zależy. RAH ma 6 koncertów na całe UK z pojemnością na chyba 8,000. Na Circus Maximus ludzie pisali, że na koncerty siedzące układają tam coś koło 16,000 miejc siedzących (na DG będzie tam do 70 rzędów na płycie samej bodajże). Madison Square Garden jest do tych 20 k prawie, ale jak na 3 koncerty w takiej metropolii to bardzo mało. Tauron na 2-3 koncerty spełnił by u nas jako tako swoją rolę. No chyba, że na 2025 DG planuje już robić po jednym wielkim koncercie na kraj. Na razie się nie zapowiada na taki rozwój wydarzeń, patrząc po tegorocznych opcjach.
W przypadku 2-3 koncertów w Tauronie chciałbym zrobić wszystkie i takich osób byłoby sporo, ale jeśli już ta lokalizacja to obstawiałbym tylko jedną sztukę która wyprzeda się całkowicie w ciągu kilku godzin. Gdańsk i Wrocław to były spore miejscówki jednak i głód Davida w PL jest olbrzymi. Do UK i US nie ma co za bardzo porównywać bo to dwa zupełnie inne rynki, przesyt i ceny biletów też robią swoje.
-
Deleted User 8263
Dorzucil daty w Madison XDDD ja pierdole jaka januszerka. Jak można robić sold out w presale i nie ogłaszać wszystkiego na raz?
Drugi singiel, cover. Meh.
https://m.youtube.com/watch?v=A9qdvkx9E3o
https://m.youtube.com/watch?v=A9qdvkx9E3o
Nijaki i przeszedłby zupełnie bez echa gdyby nie nazwisko. Zmęczył mnie, ale może po prostu mam dosyć tych smętów.
Koncerty rzymskie DG zbliżają się ku końcowi, także z mojej strony zapodam w sobotę relkę z dwóch, których mogłem tutaj "doświadczyć" 
Może się takowa przysłuży dla tych, którzy wybierają się do RAH lub dla tych, którzy będą zastanawiali się nad kupnem biletów, gdyby scenariusz koncertów w 2025 ziścił się.
Może się takowa przysłuży dla tych, którzy wybierają się do RAH lub dla tych, którzy będą zastanawiali się nad kupnem biletów, gdyby scenariusz koncertów w 2025 ziścił się.
Coś tam ludzie w internatach spekulują, że trasa Davida będzie rozszerzona na 2025. Oby.
https://www.last.fm/user/kamooo
Pink Floyd Italia? 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Bez filmówek i faceta na łódce
The Piper at the Gates of Dawn - B
A Saucerful of Secrets - B
Ummagumma - D
Atom Heart Mother - A-
Meddle - A
The DarK Side of the Moon - A++
Wish You Were Here - A+++
Animals - A++
The Wall - B--
The Final Cut - B
A Momentary Lapse of Reason - B-
The Division Bell - B+++
The Piper at the Gates of Dawn - B
A Saucerful of Secrets - B
Ummagumma - D
Atom Heart Mother - A-
Meddle - A
The DarK Side of the Moon - A++
Wish You Were Here - A+++
Animals - A++
The Wall - B--
The Final Cut - B
A Momentary Lapse of Reason - B-
The Division Bell - B+++
I don't belong here, we gotta move on, dear
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here
Zajzajer on the Road 2026:
Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Dużo fanów tego giganta tutaj, to oceny z wkładki Tereaz Rock - październik 2020 (oceny z nr specjalnego i wkładki 2005 też będą w przyszłości)
Mają 7 płyt pięciogwiazdkowych, jak na razie najwięcej na równi z DT
jedziemy:
Debiut - 5
Secrets - 4
More - 3
Ummagumma - 3
Krowa - 4,5
Relics - 3
Meddle - 5
Obscured - 3
Ciemna strona - 5
Wish - 5
Animals - 5
Wall - 5
Final Cut - 3,5
Momentary - 4
Delicate - 4
Division - 4,5
Pulse - 4
Is there anybody out there? the wall live - 5
Endless River - 4
Mają 7 płyt pięciogwiazdkowych, jak na razie najwięcej na równi z DT
jedziemy:
Debiut - 5
Secrets - 4
More - 3
Ummagumma - 3
Krowa - 4,5
Relics - 3
Meddle - 5
Obscured - 3
Ciemna strona - 5
Wish - 5
Animals - 5
Wall - 5
Final Cut - 3,5
Momentary - 4
Delicate - 4
Division - 4,5
Pulse - 4
Is there anybody out there? the wall live - 5
Endless River - 4
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Oceny całkiem spoko poza - jak dla mnie - aż 4 gwiazdkami dla niepotrzebnego Endless River i tylko 3 dla Ummagummy (4 to raczej powinno być). Nie lubię Final Cut, ale się nie wypowiadam.
A masz może dostęp do ocen ze starego "Tylko Rocka"? Coś mi się majaczy, że tam Krowa miała elegancko 5 gwiazdek, a More tylko 2. I chyba Wish lub Ściana zaledwie 4, ale to majak mniej pewny.
A ja właśnie jestem parę godzin po odsłuchu jednego pięciogwiazdkowca. Którego? Takiego, który może się ostatnio z... Dodą kojarzyć. Ale spoko, bez obrazy, niemuzycznie
A masz może dostęp do ocen ze starego "Tylko Rocka"? Coś mi się majaczy, że tam Krowa miała elegancko 5 gwiazdek, a More tylko 2. I chyba Wish lub Ściana zaledwie 4, ale to majak mniej pewny.
A ja właśnie jestem parę godzin po odsłuchu jednego pięciogwiazdkowca. Którego? Takiego, który może się ostatnio z... Dodą kojarzyć. Ale spoko, bez obrazy, niemuzycznie
Mam stare tylko rocki, ale od lat są w piwnicy, może kiedyś będę coś grzebać tam to je powyciągam, w domu mam teraz tylko teraz rocki, ale te powoli też odkładam do piwnicy, tylko sobie czytam niektóre numery w całośći, też pójdą do piwnicy, bo nie mam miejsca już, wolę coś innego trzymać w tych półkach niż stare gazetyMadback pisze: ↑pn lut 09, 2026 5:37 am Oceny całkiem spoko poza - jak dla mnie - aż 4 gwiazdkami dla niepotrzebnego Endless River i tylko 3 dla Ummagummy (4 to raczej powinno być). Nie lubię Final Cut, ale się nie wypowiadam.
A ja właśnie jestem parę godzin po odsłuchu jednego pięciogwiazdkowca. Którego? Takiego, który może się ostatnio z... Dodą kojarzyć. Ale spoko, bez obrazy, niemuzycznie![]()
A co to za płytę słuchałeś co się z Dodą kojarzy? czyżby Behemoth?
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Nie, nie, chodzi o płytę Floydów mogącą kojarzyć się z... niedawną (i chyba ciągle aktualną) aktywnością Dody 
Co do miesięcznika Teraz Rock i innych możliwych czasopism - zdecydowanie polecam wersje elektroniczne - zmieszczą się wszędzie
Co do miesięcznika Teraz Rock i innych możliwych czasopism - zdecydowanie polecam wersje elektroniczne - zmieszczą się wszędzie
Animals? 
Również polecam wydania elektro!
Również polecam wydania elektro!