Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Dla mnie każdy oprócz Wrathchild, Ides, Another czy Prodigal Son może wygrać i w sumie tutaj akurat nie mam co się spinać. Najlepiej Drifter albo Purgatory. W sumie bardziej lubie Purgatory, jest ogień jak uuucchhh
Drifter chyba będzie symbolem zabawy, tylu głosujących od pierwszej rundy i doszedł tak daleko
Ciekawe jak teraz się ułożą głosy, skoro część osób nie miała jeszcze okazji oddać głosu na coś innego
Czy moja teoria się sprawdzi, że tytułowy wygra, czy będzie miła niespodzianka 
Ciekawe jak teraz się ułożą głosy, skoro część osób nie miała jeszcze okazji oddać głosu na coś innego
-
Deleted User 6661
Drifter zawsze mi się podobał - już w latach 80-tych, ale nie sądzę, żeby wygrał. Bez przesady...
Wydaje mi się, że znajdzie się płyta, na której oddam w pierwszej kolejności strzał na jakiegoś nobliwego faworyta. Zabawa jest przecież subiektywna - a niektóre wiekopomne dzieła mogą - z biegiem lat - dać słuchaczowi w kość... Nadchodzi czas zemsty!
Wydaje mi się, że znajdzie się płyta, na której oddam w pierwszej kolejności strzał na jakiegoś nobliwego faworyta. Zabawa jest przecież subiektywna - a niektóre wiekopomne dzieła mogą - z biegiem lat - dać słuchaczowi w kość... Nadchodzi czas zemsty!
-
Deleted User 2259
Kolejna dogrywka, Drifter ucieka spod ostrza cały czas, prawdziwy gigant.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Wydaje mi się, że kolejny raz się urwie ze stryczka 
-
Deleted User 2259
Jak będzie remis to odpadaja juz oba.
No i ładne pudło jest. Chociaż jednak dla mnie zamiast tytułowego mógłby być Genghis albo Innocent, ale... bez przesady!
Z tych trzech głos na Killers, potem jednak Drifter, a wygra dla mnie Purgatory.
Z tych trzech głos na Killers, potem jednak Drifter, a wygra dla mnie Purgatory.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Tak się zapowiada, chociaż ja wolę tytułowy 
Teraz to już w sumie obojętne, chociaż może jednak Drifter wygra? Kto wie?:)
-
Deleted User 6661
Drifter to jeden z najciekawszych, najlepszych "niemaidenowskich" utworów Maiden. "Niemaidenowski" - czyli pozbawiony niemalże w całości cech Iron Maiden. Jest to utwór jakby z innej rzeczywistości muzycznej. Kilka takich "dzieł" jest np. na FOTD, ale to raczej gnioty. Drifter broni się znakomicie.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Podejrzewam, że Drifter teraz wyleci, ale tak czy owak myślę, ze zasługuje na złoty medal całego survivoru za to, że pomimo tylu głosów się utrzymał i dotarł do TOP 3 albumu.
Dokładnie! 
Jestem bardzo zdziwiony, że finał to nie Killers vs Murders in the Rue Morgue
ten drugi utwór to jak dla mnie był faworyt do zwycięstwa
ale Killers to jak dla mnie najrówniejszy album i żaden utwór nie odstaje znacząco w jedną lub w drugą stronę
ten drugi utwór to jak dla mnie był faworyt do zwycięstwa
ale Killers to jak dla mnie najrówniejszy album i żaden utwór nie odstaje znacząco w jedną lub w drugą stronę
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Super, że wygrało Purgatory, myślę że mało kto obstawiał takiego zwycięzcę.
Ale w przypadku Numbera niespodzianki nie przewiduję
Ale w przypadku Numbera niespodzianki nie przewiduję
Na Purgatory mnie wiem czy były wcześniej jakieś głosy. Ale bohaterem jest Drifter. W przypadku Numbera mamy zdecydowanego faworyta. Jak dla mnie to chyba najłatwiejsza płyta do ustalenia rankingu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Dla mnie chyba z Number najlepszy jest 22 Acacia Avenue. Naprawdę.
Taka dla mnie kolejność (remaster 98):
1. Total Eclipse (bo bonus chociaz kawalek dobry)
2. Run to the hills
3. Children of the damned
4. The Number of The Beast
5. Gangland
6. Invaders
7. Prisoner
8. Hallowed
9. 22 AA
Taka dla mnie kolejność (remaster 98):
1. Total Eclipse (bo bonus chociaz kawalek dobry)
2. Run to the hills
3. Children of the damned
4. The Number of The Beast
5. Gangland
6. Invaders
7. Prisoner
8. Hallowed
9. 22 AA
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Szok z tym Purgatory.
Wygrana Halloweed więcej niż pewna, mam nadzieje, ze Run to the Hills trochę się utrzyma, bo na forum niechęć do klasycznego Heavy :/ .
Wygrana Halloweed więcej niż pewna, mam nadzieje, ze Run to the Hills trochę się utrzyma, bo na forum niechęć do klasycznego Heavy :/ .
Ale Run to the hills jest najsłabszym utworem na tej płycie.