DVD - Live After Death

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: DVD - Live After Death

Post autor: jesper »

... od dzisiaj w Media Markt jest promocja gdzie DVD IRON MAIDEN - Live After Death kosztuje 59,90zł

... patrz 4 strona gazetki : http://www.mediamarkt.pl/lublin/gazetka/
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Teraz opłaca się kupić !!!
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

ZDECYDOWANIE
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... co wy pierdo@#$%& opłacało to się będzie jak cena spadnie poniżej 50zł :mrgreen:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zakupiłem, ale oglądanie będzie jutro :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

płytka dvd z FANa doszła do mnie w dopiero środę (pomimo, że kurierem), na razie nie oglądałem samego LAD, patrzyłem dodatki. "Ello Texas" to w sumie nic ciekawego, History part 2 w sumie krótkie, ale dość treściwe, opowiada o powstawaniu Powerslave'a i World Slavery Tour (faktycznie zamylają tam czasem ostro, jak właśnie przez sekundę widać okładkę RiR), fajny materiał z kłótnią Nicko i Steve'a ;-)

Behind Iron Courtain - super sprawa!! Kożuchowskiej nie zauważyłem, ale muszę to sprawdzić ;-) , a mam pytanie do znawców: czy te utwory pokazywane w BIC są wszystkie z jednego koncertu w Polsce, czy każdy jest z innego (w sensie że jak mamy rozdział o Łodzi, to leciał jakiś tam utwór z koncertu i był on rzeczywiście z Łodzi ??) bo jedynie co do Budapesztu byłem pewny na koniec ;-) bo tam Bruce mowił kilka razy nazwę, natomiast w Polsce to coś w dwóch utworach (chyba np. w 22 Acacia...) wołał "Scream for me....(i tu nie wiem czy Warsaw, czy Sports Hall jakoś nie wyraźnie strasznie)"

nawiasem: FAN śmieszny jest. Zamawiałem dwie przesyłki w odstępie dwóch dni: pierwsza to płytka Dio i dvd Ironów, druga to płytka Saxon'a i Hammerfalla. Po paru dniach dostępne były po jednej płycie z obu zamówień, kiedy tylko pojawiło się dvd Maidenów, FAN wysłał mi (jako całość) pierwszą przesyłkę i wraz z nią płytę Saxona, która już była "w magazynie". W rachunku był dopisek że przesłali mi tak na moją prośbę (LOL) żeby zmniejszyć koszty przesyłki, choć i tak wyjdzie na to samo, bo przyjdzie jeszcze sam Hammerfall w drugiej przesyłce. Ktoś się z czymś takim spotkał ?? :lol:
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

. co wy pierdo@#$%& opłacało to się będzie jak cena spadnie poniżej 50zł

chlopie niw wnikajja za swoje Live.... zaplacilem 29 jurkow i nie narzekam
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

wojteq pisze:płytka dvd z FANa doszła do mnie w dopiero środę (pomimo, że kurierem), na razie nie oglądałem samego LAD, patrzyłem dodatki. "Ello Texas" to w sumie nic ciekawego, History part 2 w sumie krótkie, ale dość treściwe, opowiada o powstawaniu Powerslave'a i World Slavery Tour (faktycznie zamylają tam czasem ostro, jak właśnie przez sekundę widać okładkę RiR), fajny materiał z kłótnią Nicko i Steve'a ;-)

Behind Iron Courtain - super sprawa!! Kożuchowskiej nie zauważyłem, ale muszę to sprawdzić ;-) , a mam pytanie do znawców: czy te utwory pokazywane w BIC są wszystkie z jednego koncertu w Polsce, czy każdy jest z innego (w sensie że jak mamy rozdział o Łodzi, to leciał jakiś tam utwór z koncertu i był on rzeczywiście z Łodzi ??) bo jedynie co do Budapesztu byłem pewny na koniec ;-) bo tam Bruce mowił kilka razy nazwę, natomiast w Polsce to coś w dwóch utworach (chyba np. w 22 Acacia...) wołał "Scream for me....(i tu nie wiem czy Warsaw, czy Sports Hall jakoś nie wyraźnie strasznie)"

nawiasem: FAN śmieszny jest. Zamawiałem dwie przesyłki w odstępie dwóch dni: pierwsza to płytka Dio i dvd Ironów, druga to płytka Saxon'a i Hammerfalla. Po paru dniach dostępne były po jednej płycie z obu zamówień, kiedy tylko pojawiło się dvd Maidenów, FAN wysłał mi (jako całość) pierwszą przesyłkę i wraz z nią płytę Saxona, która już była "w magazynie". W rachunku był dopisek że przesłali mi tak na moją prośbę (LOL) żeby zmniejszyć koszty przesyłki, choć i tak wyjdzie na to samo, bo przyjdzie jeszcze sam Hammerfall w drugiej przesyłce. Ktoś się z czymś takim spotkał ?? :lol:
Co do utworow z Polski, tak procz Wrocka mamy tu wykonania z poszczególnych miast, jakość materialu - znakomita...
Awatar użytkownika
Thor
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Thor »

Jutro kupuje :rocx :solo
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Obejrzałem cały dysk nr 2 :D

History of Iron Maiden part 2 - w sumie nic specjalnego. Cała opowieść jest o trasie. Part 1 była o wiele bardziej interesująca.

Behind Iron Curtain - KULT :!: materiał znany z różnych nieoficjalnych zródeł, ale teraz można zobaczyć całość. Po prostu rewelacja co w tamtych czasach działo się w Polsce. Czyste szaleństwo i odlot. No i oczywiście kilka utworów na żywo z każdego miasta :D

Rock in Rio '85 - jedyny zarzut to czas trwania. Szkoda, że nie ma więcej kawałków. 300 000 ludzi i zespół w świetnej formie. Taki "The Trooper" miażdży :twisted: Rewelacja!

Ello Texas - w sumie nic wielkiego. Próba dźwięku (gdzie błędnie podpisano "Wrathchild" jako "The Trooper" ;)) i trochę pogadanek.

Reszta materiału to różne galerie, programy i tego typu bzdety ;) Do tego jeszcze teledyski "Aces High" i "2 Minutes to Midnight".

Dysk nr 1 (z koncertem) niebawem :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Wypas. Jednym slowem. Szacun dla polskich fanow maiden w 84. Nie to co teraz...
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

widman pisze:Wypas. Jednym slowem. Szacun dla polskich fanow maiden w 84. Nie to co teraz...
Na szczęście nie wszystko stracone, bo jesteś np. Ty.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

No. Na przyklad ja albo Ty hehe... spoko, przeciez ja tam nie chce nikomu nic mowic, tak se piszze...

A co do Malgosi Kozuchowskiej, ma piekny usmiech ! :D no i w ogole reakcje ludzi w sali, czysty orgazm, to musialo byc cos niesamowitego dla tych ludzi, jest git, na 6 z +.
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

Jeszcze dvd nie dotarlo wciąz degustuje sie pierwszą wersja L A D aha chce dodać ze w Winamp na De Gonz Radio od 2 godz. non stop Maiden tera 2 minutes leci
Awatar użytkownika
Sortis
-#Invader
-#Invader

Post autor: Sortis »

Ja wcześniej nie miałem pojęcia o tym że

SPOJLER???

Iron Maiden grali na polskim weselu. BOSKIE :) A Ta para nawet nie była świadoma zaszczytu jakiego dostąpiła.

Płyty świetne, 72 zł w MM i nie żałuję obraz kryształ, dzwięk 5.1 jak dla mnie bomba. Jak bym chciał by takie perełki ukazywały się częściej...

9,5/10
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

No, wykonanie Smoke On The Water ;) A poza tym ciekawe czy dali tantiemy TSA za "Zwierzenia Kontestatora" lecace w tle na dyskotece, gdzie maideni sa goscmi... Ciekawe :) Bo napisali tylko (jak wlaczysz napisy) ze: "Polish heavy metal band plays"

Bo jesli nie jest to jakos ustalone, zespol TSA moglby podac ich do sadu...
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Sortis pisze:Ja wcześniej nie miałem pojęcia o tym że

SPOJLER???

Iron Maiden grali na polskim weselu. BOSKIE :) A Ta para nawet nie była świadoma zaszczytu jakiego dostąpiła.

Płyty świetne, 72 zł w MM i nie żałuję obraz kryształ, dzwięk 5.1 jak dla mnie bomba. Jak bym chciał by takie perełki ukazywały się częściej...

9,5/10
wiedziałem o tej akcji, ale jak to nie byli świadomi? czyli ta para nie wiedziała, że oni tam zagrają?
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Arkadius pisze:wiedziałem o tej akcji, ale jak to nie byli świadomi? czyli ta para nie wiedziała, że oni tam zagrają?
Tak, zespół znalazł się na weselu przypadkowo.
Awatar użytkownika
Sortis
-#Invader
-#Invader

Post autor: Sortis »

mam problem.

chce zgrać sobie płytę na dysk, nie chce mi się za każdym razem jej wkładać i chcę zrobić jej kopię - na co zezwala Ustawa o prawie autorskim i tematach pokrewnych z 4 lutego 1994. Dz.U Nr 24, poz 83.

Wie ktoś jak to zrobić?

szkoda mi też oryginału troszkę, ma być na półce nie w napędzie
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Sortis pisze:chce zgrać sobie płytę na dysk, nie chce mi się za każdym razem jej wkładać i chcę zrobić jej kopię

szkoda mi też oryginału troszkę, ma być na półce nie w napędzie
;) :lol:

Sa programy do zrobienia "kopii bezpieczeństwa" ;) posiadanego DVD
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ