Wolę wcześniej wiedzieć na czym stoję . W sumie to chyba się czeka niespełna miesiąc na wyrobienie, ale różnie to bywa w PL urzędachlikipiki pisze:tak myślę, myślę... po co przyspieszać? przecież jak jutro pójdziesz starać się o nowy, to do końca lipca zdążysz..
Wyjazd do Dortmundu - FAQ
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wyjazd do Dortmundu - FAQ
- likipiki
- -#Lord of the flies

może i różnie bywa, ale dłużej niż 5 tyg nie powinieneś czekać. nawet w sezonie wakacyjnym.Fear pisze:Wolę wcześniej wiedzieć na czym stoję . W sumie to chyba się czeka niespełna miesiąc na wyrobienie, ale różnie to bywa w PL urzędach Razz
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
obserwator
- -#Long distance runner

różnie, różnie-moja mama miała jechać w sobotę (tą co była) do grecji, załatwiała wszystko miesiąc wcześniej, pytała się tej klientki czy będzie ten paszport przed jej wyjazdem, zapewniła ją że tak, oczywiście a tu gówno paszportu nie dostała na czas i musiała pożegnać się z wyjazdemFear pisze:Wolę wcześniej wiedzieć na czym stoję . W sumie to chyba się czeka niespełna miesiąc na wyrobienie, ale różnie to bywa w PL urzędach
jeszcze mojej mamy brat próbował to ponaglić bo ma tam znajomości, ale gówno to dało...
mtszły
Może, ale :likipiki pisze:może i różnie bywa, ale dłużej niż 5 tyg nie powinieneś czekać. nawet w sezonie wakacyjnym.
Już jutro bądź dziś trzeba się tym zająć. A można sobie wyrobić drugi paszport podczas gdy termin ważności tego 1 jeszcze nie upłynął? Orientuje się ktoś?obserwator pisze:różnie, różnie-moja mama miała jechać w sobotę (tą co była) do grecji, załatwiała wszystko miesiąc wcześniej, pytała się tej klientki czy będzie ten paszport przed jej wyjazdem, zapewniła ją że tak, oczywiście a tu gówno paszportu nie dostała na czas i musiała pożegnać się z wyjazdem
jeszcze mojej mamy brat próbował to ponaglić bo ma tam znajomości, ale gówno to dało...
Paszport nie będzie Ci raczej potrzebny jak masz 18 lat (na dowód wiedziesz do Niemiec)
Mirdaroh dobrze mowi przeciez i my i Niemcy jestesmy w UE wiec bez prblemu czlowiek na dowod sie przemieszcza!Fear pisze:Ale dzisiaj niezłego zonka zaliczyłemKoncert jest 8 grudnia a mi się ważność paszportu kończy 4 grudnia
Muszę zacząć już sobie załatwiać wszystko...
Jeżeli będzie leciał samolotem to nie wiadomo. Mojej koleżanki nie chcieli wpuścić do Niemiec właśnie tylko z dowodem, więc niech lepiej sobie wyrobi, nic nie traci a będzie pewniejszy.
mnie też do szwecji nie bardzo chcieli bez paszportu wpuścić
tzn w końcu puścili ale trochę to trwalo.
tyle, że on nie ma 18 latMirdaroh pisze:Paszport nie będzie Ci raczej potrzebny jak masz 18 lat (na dowód wiedziesz do Niemiec)
A mnie w tamte wakacje nie chcieli do Austrii wpuścić
WłasnieWrath pisze:tyle, że on nie ma 18 lat Razz
Ja wjezdzalem z zona na dowod i do Wiednia i do Pragi i do Paryza i nawet slowa nikt nie powiedzial. Przeciez paszporty nie sa juz wymygane jak jestesmy w UE!
No nie wiem jak sie sprawy maja jak nie jest sie pelnoletnim, bo to juz mnie nie dotyczy od jakiegos czasu
No nie wiem jak sie sprawy maja jak nie jest sie pelnoletnim, bo to juz mnie nie dotyczy od jakiegos czasu
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Dobrze, że nietrzeba mieć paszportu. 100zł piechotą nie chodzi 
Można, ja tak robiłem.Fear pisze:Może, ale :likipiki pisze:może i różnie bywa, ale dłużej niż 5 tyg nie powinieneś czekać. nawet w sezonie wakacyjnym.
Już jutro bądź dziś trzeba się tym zająć. A można sobie wyrobić drugi paszport podczas gdy termin ważności tego 1 jeszcze nie upłynął? Orientuje się ktoś?obserwator pisze:różnie, różnie-moja mama miała jechać w sobotę (tą co była) do grecji, załatwiała wszystko miesiąc wcześniej, pytała się tej klientki czy będzie ten paszport przed jej wyjazdem, zapewniła ją że tak, oczywiście a tu gówno paszportu nie dostała na czas i musiała pożegnać się z wyjazdem
Huh, widze, że Cię jednak przekonałem. :beer
Heh, trasy IM nie ma w PL, chcę usłyszeć nowe utwory na żywo, zawsze chciałem być za granicą na gigu IM z świetną ekipą no i klamka zapadlaDa5id pisze:Huh, widze, że Cię jednak przekonałem.
No i być może zagrają całą nową płyte. Więc naprawde zapowiada się ciekawie 
Właśnie dopiero teraz zobaczyłemto info w odpowiednim temacie
Supa !
Zwłaszcza, że niby taka świetna jest 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Ja tam jednak wolę najpierw usłyszeć nową płytę a nie już osądzać czy to dobrze czy źle, że będą grać cały mowy album... DOD też miało być takie super 
O nie, o DoD się tak optymistycznie nie wypwiadali. Jeżeli ktoś planuje zagranie całego albumu na trasie to musi być pewny swego.
Ile czekaliscie na potwierdzenie , że kasa doszła do shortcut i już mają Wam wysłac bilety? Kasę przelałem juz jakiś czas temu a tu nic sie spacjalnie nie rusza 
Napisz maila albo zadzwoń. Ja płaciłem na miejscu, więc nie pomogę, a jak sam się dowiesz u źródła, to przynajmniej się nie będziesz denerwował...