Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
a swoja droga w tytule tematu jest blad, czynikt tego nie zauwazl przez 16 stron?
ale to niewazne
dobra ide juz serio 3mka :beer
Trochę się spóźniłem...
Mógłbym prosić tego linka na prv??
Z góry dzięki... :rocx
Mógłbym prosić tego linka na prv??
Z góry dzięki... :rocx
Wiele zależy od tego, czego oczekiwaliście po tym utworze. Ja chciałem, żeby był dobrym openerem i żeby bił na głowę Benjamina. I taki jest, z czego należy się cieszyć. Jednak patrząc przekrojowo, to jak już napisało kilka co bardziej zmyślnych osób - nie jest to absolutnie nic odkrywczego. BB nie jest w stylu Maiden - co jest zarówno minusem jak i plusem. WD to kolejny argument dla zwolenników tezy, że IM od 30 lat gra to samo. Owszem, jest kilka smaczków jak bas, chórek i ciekawa solówka, ale to za mało, żeby nazwać tę piosenkę 'nowatorską'. Oczywiście dla większości fanów (w tym mnie) to starczy - "stare dobre Maiden". No ale nie oszukujmy się - do klasycznych openerów w stylu 2 Minutes to Midnight, Be Quick, niedocenionego Moonchilda, czy Where Eagles Dare nie ma go co porównywać - ja porównałbym go może z równie przeciętnym Wildest Dreams (który mi osobiście bardziej wpadał w ucho). Tak więc trochę śmiać mi się chce z osób, które już wieszczą genialność nowego albumu - ochłońcie, posłuchajcie nowego kawałka w zestawieniu z klasykami i sami stwierdźcie, że Ironi powinni powoli szykować się na emeryturę (a już Nicko szczególnie) :)
(no dobra, to była prowokacja, ale coś w tym jest, szczególnie z McBrainem)
*edit*
Rainmaker vs Different World? Najlepszy utwór po reunion i przeciętny opener w jednym zestawieniu? To woła o pomstę do nieba.
(no dobra, to była prowokacja, ale coś w tym jest, szczególnie z McBrainem)
*edit*
Rainmaker vs Different World? Najlepszy utwór po reunion i przeciętny opener w jednym zestawieniu? To woła o pomstę do nieba.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dokładnie, było solo w wersji live.Hallowed pisze:Jest w wersji akustycznej solo. Na akustyku. Wystarczy zobaczyć choćby na Death On The Road. Adrian je gra.
Co do Different World to jest to znakomity materiał na singla - na pewno zawojuje listy przebojów w Skandynawii czy na Wyspach.
Podsumowując - bardzo fajny otwieracz choć daleko mu do takiego WICKER MAN'a.
Dzięki panowie za linki.. :beer
Jak dla mnie to "Different Worlds" nie jest niczym odkrywczym... Bardzo lubię takie chwytliwe i wpadające w ucho kawałki. Refren bardzo mi się podoba. Solo jest również ciekawe. Zdecydowanie wolę Benjamina, ale są to dwa zupełnie inne utwory i nie należy ich porównywać.
Nie jestem zachwycony i liczę na to, że pozostałe kompozycje mnie czymś zaskoczą... Jak na razie jest dobrze, ale dla Maidenów to za mało...
...tyle ode mnie...
Jak dla mnie to "Different Worlds" nie jest niczym odkrywczym... Bardzo lubię takie chwytliwe i wpadające w ucho kawałki. Refren bardzo mi się podoba. Solo jest również ciekawe. Zdecydowanie wolę Benjamina, ale są to dwa zupełnie inne utwory i nie należy ich porównywać.
Nie jestem zachwycony i liczę na to, że pozostałe kompozycje mnie czymś zaskoczą... Jak na razie jest dobrze, ale dla Maidenów to za mało...
...tyle ode mnie...
No i się stało...
Im dłużej słucham tym bardziej mi się podoba...

Im dłużej słucham tym bardziej mi się podoba...
Wyjdę na fanatyka ale nie mogę inaczej powiedzieć o tym utworze niż cudo!
Owszem, nie wiem czy pobije Wicker Man'a na mojej liście ulubionych utworów, ale właśnie czegoś takiego się spodziewałem - nieco bardziej skomplikowany muzycznie rocker, ze świetnym refrenem i solówką H! Wymiata! :solo
[edit]
Ma ktoś linka do tego w mp3 np?
[edit]
Ma ktoś linka do tego w mp3 np?
Ja też tak uważam. To znaczy, ze nie jestem trv?likipiki pisze:Elevatorman pisze:benek jest fajniejszy niz DW....O_o
widzisz co piszesz?
Ja nie widze zadnego bledu.Bonzo pisze:a swoja droga w tytule tematu jest blad, czynikt tego nie zauwazl przez 16 stron?ale to niewazne
dobra ide juz serio 3mka :beer
Nie martw sięBonzo pisze:chlopie, pilnuj sie, nie reklamuj sie bo tutaj tez sa pederasci
Hallowed pisze:Solo jest grane przez Adriana Evil or Very Mad MNIE NIE WIERZYSZ ??? Mnie ???
W tej kwestii bym się nie pomylił
Wierzę Ci
OK, Wreszcie przesłuchałem nowy kawałek. Jest naprawdę dobry, lepszy od Wildest Dreams a już za trzecim przesłuchaniem m0żna powiedzieć ,że jest naprawdę dobry
. Tylko początek jest taki zbyt... dowcipny ze strony Nicko 
Mam link do duzo lepszej mp3 jesli chodzi o jakosc, jezeli ktos jest zainteresowany - PM.
Według mnie to Nicko tam krzyczy "hail"WICKER MAN pisze:Znów mamy nietypowy początek w wykonaniu Nicko - tym razem "aiiii"
Wicker - takie pytanie ogólne (nie odnoscnie tego kawałka)- co trzeba brać żeby się wszysktko podobało?WICKER MAN pisze:Dokładnie, było solo w wersji live.Hallowed pisze:Jest w wersji akustycznej solo. Na akustyku. Wystarczy zobaczyć choćby na Death On The Road. Adrian je gra.
Co do Different World to jest to znakomity materiał na singla - na pewno zawojuje listy przebojów w Skandynawii czy na Wyspach.Znów mamy nietypowy początek w wykonaniu Nicko - tym razem "aiiii". IMHO Panowie powinni to sobie darować, bo brzmi to niezbyt poważnie. Choć śmiesznie.
Riff jest bardzo fajny - przypomina nieco Lord Of The Flies, ale jest szybszy. Wpada w ucho. Linia wokalna jest bardzo ciekawa - Bruce najpierw śpiewa w dolnych rejestrach, by potem przejść do wyższych. Bardzo ładnie się to komponuje. Chórki z Adrianem są bardzo popowe, ale co w tym złego? Can I Play With Madness też takie było, a teraz jest to jeden z klasyków. Maideni znów udowodnili, że można grać melodyjny i bardzo łatwo wpadający w ucho metal. Solo i harmonia gitarowa, mimo że proste, robią wrażenie. Po prostu mają power'a i są melodyjne.
Podsumowując - bardzo fajny otwieracz choć daleko mu do takiego WICKER MAN'a.![]()
Ale Wildest Dreams bije wg. mnie o głowę! Po prostu ma to "coś", że chce się go nucić już po kilku przesłuchaniach! Choć chórki nie są łatwe do zapamiętania tak jak w przypadku WD. Ogólnie bardzo dobrze, wreszcie szykuje nam się przebojowy singiel (wyjdzie pewnie jakoś w październiku - przed trasą po Europie). :rocx
a wracając do tematu. .. "przespałem się" z tym utworem i pewno wnioski mam
Zgadzam się z kolegą MatekMatek pisze:no ale dobrze że dopiero teraz zaczynają te eksperymenty bo jakby zaczęli to robić 20 lat temu to byc może dziś mało kto by o nich pamiętał
Nie, to święta prawda, brzmi trochę jak mdłe kapelki pseudo-punkowe (a rzeczywiście bardziej pop-rockowe)Szajba pisze:HERETYK!!!! :gunsM@ti pisze:Refren trochęjak z amerykańskich kapel punk rockowych.
Co nie znaczy, że spisałem całkiem ów utwór na straty, oprócz tego refrenu są dobre momenty
Ale RoBB IMO było dużo lepsze, tyle że to niełatwy utwór, tym bardziej jak na singiel.
Nie ma co porównywać tych dwóch piosenek do siebie bo się różnią klimatem (jak to ujął petersen)
Chyba akurat nie ja ale kijfreeforce pisze:Nie ma co porównywać tych dwóch piosenek do siebie bo się różnią klimatem (jak to ujął petersen)
oj ..;D
To mają inny stopień skomplikowania umysłowego
To mają inny stopień skomplikowania umysłowego
kurde Wy tak gadacie jakby porónywanie było grzechem. tego nie można, tamtego nie mozna... ble. tylk że to by było cholernie nudne takie gadanie o muzyce jakby nie można było niczego do siebie porónywać. wiadomo że nie porównujemy mandaryny z vaderem, tylko dwa kawałki jednej kapeli