U Pepików 3 koncerty, a u nas Dylan był ostatni raz w 2014... Dramat, że nikt nie chcą ściągnąć do PL.Shedao Shai pisze: ↑czw lip 18, 2024 12:34 pm https://facebook.com/events/s/bob-dylan ... 933198722/
Bon Dylan na 3 koncertach w Pradze
Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koncertowe przewidywania
https://www.last.fm/user/kamooo
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Podobna, choć nie aż tak skrajna, sytuacja jak ze Springsteenem. Słabe strasznie. Dylana widziałem w Stodole i ciśnienia prawie żadnego, ale sam fakt.
-
Deleted User 8514
Chciałbym zobaczyć Blue Oyster Cult w Polsce. Niestety nie ma na to szans, nawet nikt nie jest w stanie stwierdzić ilu jest w Polsce fanów tego zespołu.
8 łącznie ze mną. A z tego co wiem, to 2024 wygląda na ostatni rok aktywności koncertowej BOC.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

To jestem jednym z tych 8 
-
Deleted User 8263
- johnny_o
#metoo Też bardzo chciałbym ich zobaczyć, ale pogodziłem się już dawno temu z tym że nie będzie mi dane.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

W sumie, ciekawe czemu nikt ich do Polski nie ściąga. Tak samo z innymi dinozarłami których mam na oku od lat - Canned Heat.
Bo oni ogólnie mało grywają w Europie. W Niemczech zagrali 40 razy mniej koncertów niż w USA. Rok temu z jakiegoś powodu wystąpili w Słowenii, a potem tylko UK było. Bardzo dziwna polityka koncertowa.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 8514
Po prostu to są chyba ostatnie koncerty. Tak przynajmniej jakiś czas temu sugerował Bloom.
Nie mam zdania na temat obecnego perkusisty, za mało nagrań z nim słyszałem. Zresztą sam nie jestem biegły w temacie i o ile nie bębniarz nie psuje utworów, to jest dla mnie okej. Jakoś niedługo wychodzi nowy koncert BOC, to podczas odsłuchu postaram się zwrócić uwagę na partie bębnów.
Nie mam zdania na temat obecnego perkusisty, za mało nagrań z nim słyszałem. Zresztą sam nie jestem biegły w temacie i o ile nie bębniarz nie psuje utworów, to jest dla mnie okej. Jakoś niedługo wychodzi nowy koncert BOC, to podczas odsłuchu postaram się zwrócić uwagę na partie bębnów.
-
Deleted User 8514
Jako fajny odnośnik możesz użyć jakis koncert z lat 2000-2003 z Bobbym Rondeli na perkusji.Schizoid pisze: ↑pn lip 29, 2024 12:42 pm Po prostu to są chyba ostatnie koncerty. Tak przynajmniej jakiś czas temu sugerował Bloom.
- KingCrimson95
- -#Invader

Też mnie taka refleksja wzięła ostatnio, ale jak doszedłem do wniosku, że jest taki festiwal, który mógłby ich ściągać, ale skończył się w kiepski sposób to może lepiej, że nikt nie wpadł na taki pomysł.Shedao Shai pisze: ↑sob lip 27, 2024 2:29 pm W sumie, ciekawe czemu nikt ich do Polski nie ściąga. Tak samo z innymi dinozarłami których mam na oku od lat - Canned Heat.
Koncertowo 2025:
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków
Aerosmith właśnie oglosili ,ze nie wrocą juz do koncertowania z powodu chorych strun głosowych S.Tylera...szkoda..nie mialem przyjemnosci ich zobaczenia.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Wrócą jak się zacznie kończyć kesz albo przyjdzie chęć, że mam dużo keszu, ale chce jeszcze więcej na starość. Ile oni już mieli tych "pożegnalnych" tras...
https://www.last.fm/user/kamooo
No tylko że tutaj niestety nie o kesz chodzi, tylko o wokal Tylera. Mieli na ten i przyszły rok zaplanowane 40 koncertów w Stanach, więc skoro je ostatecznie odwołali to sprawa musi być poważna.
- johnny_o
Ja nie i nie żałuję, bo to dla mnie jeden z bardziej wkurwiających i przereklamowanych zespołów w rockowym światku. Ale mimo wszystko zawsze przykro czytać o tego typu rzeczach. Właśnie dowiedziałem się przypadkiem że klawiszowiec The Zombies miał udar i wycofał się z koncertowania, stąd odwołanie m.in. u nas koncertu.
Gojira w przyszłym roku na Wacken i Brutalu. Ciekawe, czy i kiedy w takim razie wpadną do nas. Poza Pol'and'Rockiem nie ma za bardzo festiwali pasujących do nich w tym okresie nad Wisłą. Może jakiś solowy koncert wpadnie.
Bylem na nich ostatnio w B90, jakoś w 2017, i nadal jestem nasycony 
W Mystica wątpię, a Owsiak tak szybko ponownie ich chyba nie zaprosi. SDL to raczej za mała impreza na taką nazwę, więc albo LN odpali kolejną edycję wspaniałego "festiwalu" Impact, albo trzeba liczyć na solowy.