Setlista Maiden England World Tour 2014

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saul
-#Invader
-#Invader

Re: Setlista Maiden England World Tour 2014

Post autor: Saul »

Emilio pisze:Pytanie do tych co jeżdżą na kilka koncertów na każdej trasie: Macie jeszcze jakieś emocje przed koncertami skoro jest świadomość, że w kółko słuchacie tego samego, nawet teksty Bronka są praktycznie takie same, zero spontaniczności etc? Ja mam jechać dopiero na drugi koncert w ramach tej trasy i emocje jak na grzybach ;) Pamiętam swój pierwszy czy drugi koncert Maiden to ciarki mnie przechodziły przed koncertem bo kolejna trasa, inna oprawa, setlista... Teraz tego kompletnie nie ma.
Problemem nie jest do końca to, że zagrają podobny set, szkopuł tkwi w dostępie do informacji, a raczej nazwijmy to nadużywaniu ich przez ludzi. Sami sobie psujemy zabawę śledząc na bieżąco setlistę z koncertu, który właśnie trwa. Pierwszy raz zdarzyło mi się sprawdzić co grali bodajże w Budapeszcie pare dni temu i sam jestem na siebie zły, że to zrobiłem ;)
Nawet jeśli nie zagrają tego co chcesz, to moment oczekiwania na każdy kolejny utwór podczas koncertu podnosi lekko adrenalinę. Jak znasz całą setlistę to koncert staję się rutyną. A jeśli okaże się, że nawet nie zagrali tego co byś chciał to i tak można powiedzieć, że były emocję. A to one chyba są najważniejsze. Jeżdzę na koncerty kilkanaście lat, były momenty gorsze i lepsze - wiadomo, i nie chodzi tylko o IM. Dlatego zamiast analizować i rozkminiać na forach, setlisty, frekwencje itd lepiej po prostu wyczekiwać koncertu słuchając swojej ulubionej muzyki :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Saul pisze: Sami sobie psujemy zabawę śledząc na bieżąco setlistę z koncertu,
To jest problem tylko z zespołami typu IM, czyli takimi którzy przez 2 lata wałkują te same kawałki :ziew: Na szczęście są jeszcze artyści, którzy co koncert zmieniają set czasami diametralnie :)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Saul pisze:Sami sobie psujemy zabawę śledząc na bieżąco setlistę z koncertu, który właśnie trwa.
Dlatego ja nie analizuję setlisty i specjalnie się nią nie interesuję. Oczywiście zerknę co jest grane, ale to tak pobieżnie i jednorazowo. Na koncercie zazwyczaj nie pamiętam kolejności numerów, a i czasami zapomnę co byłe w secie. Z tego samego powodu nie oglądam i nie słucham bootlegów IM przed danym koncertem ;)

I to generalnie dotyczy wszystkich zespołów.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

Dzisiaj na Nova Rock pominęli Wrathchild, podobno...
Po Siódmym Synu od razu zagrali Feara
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

przynajmniej jakaś zmiana w końcu.
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

Ciekawe czy długo ćwiczyli niegranie Wrathchild....
ale jedno trzeba przyznać, tak spontanicznego występu na całej trasie Maiden England chyba jeszcze nie było :lol:
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Dziś mecz Anglików może Steve chciał zdążyć,choć podejrzewam,że koncerty skończył się jakoś o 23 a mecz zaczął godzinę później.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Dziś mecz Anglików może Steve chciał zdążyć,choć podejrzewam,że koncerty skończył się jakoś o 23 a mecz zaczął godzinę później.
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Chamskie, mam nadzieję, że to tylko pomyłka. Oby zagrali Wrathchilda na następnym gigu. Nie było trzeba robić trasy w trakcie Mundialu.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Nie chce nic mówić ale w dniu koncertu w Poznaniu będzie koło północy mecz Anglia - Kostaryka i wszysto wskazuje, że będzie to dla Anglików mecz o wszystko :razz: Pewnie bisów nie będzie :lol:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Też o tym pomyslałem i sprawdziłem terminarz - mecz jest o godz. 18 więc na spokojnie Maiden nie bedzie sie wygłupiać:D
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

No to angole dostaną baty bo Kostaryka jest w gazie i Steve będzie załamany grał na pół gwizdka :P
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Coś tak myślę, że Steve nie doczeka się innego tryumfu Anglii na MŚ niż tego, który wspomina, jak oglądał w czarnobiałym TV, na którym stało akwarium ze złotą rybką :)
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

nie pamietam ktory to byl koncert w Katowicach czy Warszawie ale podczas trasy Metal 2000 Anglia odpadla z mistrzostw europy przegrywajac z Rumunami ;) z tego co pamietam set jakios okrojony nie byl ;)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Też mi się wydaje, że brak wrathchilda nie ma nic wspólnego z mundialem ;) Co by dało im te 3 minuty, to najkrótszy kawałek w secie. Albo wywalili go na stałe albo o nim zapomnieli :P
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Ja myślę, że zapomnieli ;) Gdyby wywalili to raczej by go zastąpili innym o podobnej długości.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

qracoss pisze:nie pamietam ktory to byl koncert w Katowicach czy Warszawie ale podczas trasy Metal 2000 Anglia odpadla z mistrzostw europy przegrywajac z Rumunami ;) z tego co pamietam set jakios okrojony nie byl ;)
Pamiętam coś ze Spodka, że koncert był w czasie meczu i była o tym mowa ze sceny.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Tak w ogóle to dobrze kojarzę, że na którymś koncercie Bruce mówił, że jest to ostatnia historyczna trasa, czy coś mi się pomyliło?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Tak!
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

No, historyczna... Trooper, Fear of the Dark to kawał historii :D Szkoda tylko że powtarzanej co koncert...
ODPOWIEDZ