10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mercenary155
-#Invader
-#Invader

Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Mercenary155 »

KISS gościem specjalnym.
Hahaha make my day.
Kiss to raczej headlinerem powinien być jak już.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jeżeli to miałby być Queen z tym chłystkiem ... to jeszcze zaproście FEEL i KOMBII - to dopiero target by był szeroki...

A poważnie, sądzę że zdecydowanie bliżej "metalu" - może SOAD faktycznie :idea: :?:
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Bardzo chętnie usłyszałbym na żywo "Crazy Nights", mój ulubiony kawałek KISS. :mryellow:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Kiss nie będzie grało jako nie-headliner, zapomnijcie :)
Awatar użytkownika
Mercenary155
-#Invader
-#Invader

Post autor: Mercenary155 »

wielkie dyskusje, a na końcu się okaże jak zawsze, że coś innego.
Wg mnie nie ma co liczyć na jakiś mega super band już a te ich super gość specjalny to tylko tak żeby szybciej bilety poszły i mogli się pochwalić sprzedażą.

A tak w ogóle to 94 dni do Sonisphere :D
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Mercenary155 pisze:
yankes pisze:
To wyrzuciłeś w błoto 55zł, ale to Twoja sprawa ;-) chyba, że potrafisz wystać pod barierkami od 15 do 23.30 ;-)
Wiesz możliwość zrobienia zdjęć bez stada ludzi samemu przed sceną = bezcenne
Tym bardziej, że zawsze brałem płytę.To się w tym roku wyżyłem. :D
Może i tak, co nie zmienia faktu że Yankes ma rację. No ale skoro tyle jest dla Ciebie warte zdjęcie przed pustą sceną....wolny kraj ;-)
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

Wuja pisze: Lead, no offence, ale czy jest jakieś miejsce w sieci w którym nie udzielasz się w temacie Sonisphere? :lol:
Magisterka czeka żeby się napisać, to trzeba sobie znaleźć zajęcie zastępcze ;)
(a poza tym płacą mi za rozsiewanie plotek ;) )

Co do tych informacji o Queen że jednak nie będą grać - wygląda to na robienie zamieszania przed oficjalnym ogłoszeniem. Pamiętam jak było przed ogłoszeniem Big4 po raz pierwszy - jeszcze kilka dni przed Dave utrzymywał że nie było w ogóle takiego planu żeby razem zagrać, że nic takiego nie będzie miało miejsca, że sobie tego nie wyobraża, a kilka dni później dołożyli Mega i mieliśmy Big4. Tu podobnie wygląda z Queen. Kilka źródeł ich potwierdziło na angielskim soni, nawet ktoś z Universala, ale wiadomość szybko zdjęto.

Druga opcja, lepsza ale mniej prawdopodobna - Queen z innym wokalistą;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Ja tam się nie dziwię ludziom którzy kupują GC EE, jeśli takowy bilet był by na koncert jakiegoś mojego ukochanego zespołu, to ani bym się chwilę nie wahał: warto? nie warto? tylko brał.
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

@Kali
Tylko po co być pod samą sceną, kiedy scena jest tak wysoka że pod samymi barierkami jest o wiele gorsza widoczność?;) Kilka rzędów dalej, w okolicach piątego widoczność o wiele lepsza, a nie ma żadnych problemów żeby się tam dostać.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

lead pisze:Tylko po co być pod samą sceną, kiedy scena jest tak wysoka że pod samymi barierkami jest o wiele gorsza widoczność?;) Kilka rzędów dalej, w okolicach piątego widoczność o wiele lepsza, a nie ma żadnych problemów żeby się tam dostać.
Dokładnie, pozatym bez EE też można być baaardzo blisko.
Dla mnie nie sztuka wydać pieniądze ;-)
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Shedao Shai pisze:Ja tam się nie dziwię ludziom którzy kupują GC EE, jeśli takowy bilet był by na koncert jakiegoś mojego ukochanego zespołu, to ani bym się chwilę nie wahał: warto? nie warto? tylko brał.
Metallica to mój ukochany zespół, a EE uważam za chamskie wyłudzenie LiveNation :)
vaktor
-#Invader
-#Invader

Post autor: vaktor »

A jak się kupi bilet na płyte to ciężko się dostać do przodu ?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Shedao Shai pisze:Ja tam się nie dziwię ludziom którzy kupują GC EE, jeśli takowy bilet był by na koncert jakiegoś mojego ukochanego zespołu, to ani bym się chwilę nie wahał: warto? nie warto? tylko brał.
No dobrze, ale po co ? Jak masz siłę, to się przepchniesz, jak jej nie masz - to cię wypchną.

Pomijając już fakt, że EE oznacza stratę iluś godzin przed koncertem, jeśli chcesz je zrealizować.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

krusejder pisze:No dobrze, ale po co ? Jak masz siłę, to się przepchniesz, jak jej nie masz - to cię wypchną.
No wiesz - nie jestem chamem, nie uznaję przepychania się na koncercie. Co oznacza dwie rzeczy: nie wpycham się innym ludziom do przodu (w myśl zasady no trudno, zależało ci bardziej to przyszedłeś prędzej, uszanuję to), i nie pozwalam ludziom wepchać się przede mnie (no chyba że to jakiś napakowany kark, ale to rzadkie sytuacje na szczęście :mryellow: ). No i jest jeszcze wyjątek taki, gdy nie zależy mi by być blisko wykonawcy (w sumie dość częsta sytuacja).

Tutaj działa zasada: zależy mi bardziej więc dopłacę te parędziesiąt złotych, bądź nie zależy mi aż tak żeby być pod barierką więc zapłacę mniej. Oczywiście na Soni brałem zawsze 2 sektor, ale gdyby rzucili np. Soundgarden to to kwestia minut nim zamówię GC EE ;-)
krusejder pisze:Pomijając już fakt, że EE oznacza stratę iluś godzin przed koncertem, jeśli chcesz je zrealizować.
Stratę? Tzn? No stoisz pod barierką i czekasz. A co byś robił gdybyś nie miał EE? Stał trochę dalej i pił piwo :razz:
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

To właśnie ciekawe z tym piwem, bo tak w poprzednim roku zaobserwowałem że większość posiadaczy biletów EE wykorzystała je żeby rzucić się do ogródka piwnego i go okupować, kiedy w GC na kilka minut przed Killing Joke spokojnie dalo się bez przepychania dojść do barierek w kilku miejscach... ;) A miałem zwykły bilet GC i do sektora wszedłem właśnie kilka minut przed.
tomak1986
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tomak1986 »

A ja tam nie rozumiem idei kupowania gc, a tym bardziej gc ee. Patrząc na ceny biletów ubiegłej edycji , to lepiej pojechać na austriacki festiwal Nova Rock - wyjdzie niewiele więcej (tani dojazd - polskibus.com) , a można zobaczyć naprawdę dużo, a w dodatku nie ma żadnego gc. ;) Nawet przy cenach obecnej edycji to jest całkiem niezła opcja. :) Następnym razem , gdy IM będzie miała trasę festiwalową, wybiorą raczej Nova Rock.
Awatar użytkownika
michalhusta
-#Invader
-#Invader

Post autor: michalhusta »

Kali pisze:I dobrych zdjęć nie zrobisz
No ludzie proszę was.... czy wy jedziecie na koncerty aby zrobić fotorelacje? Na koncertach po pierwsze trzeba się dobrze bawić! (Btw. niedawno w internecie widziałem obrazek jak zmieniało się podnoszenie rąk w trakcie koncertów, który nieźle obrazuje realia)
Maiden England!
tomak1986
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tomak1986 »

Bardzo dobrych zdjęć i tak nie zrobisz, bo z lustrzankami nie wpuszczają, a kompakty nie mają równie dobrych matryc. ;) Druga sprawa ciężko zrobić zdjęcie , bo barierki są bardzo blisko sceny, która jest dosyć wysoka. No ale każdy zarządza swoimi pieniędzmi jak chce, chociaz czy nie lepiej wydać te 150zł na inny koncert lub festiwal?
Awatar użytkownika
michalhusta
-#Invader
-#Invader

Post autor: michalhusta »

Spoko tylko tak to zabrzmiało jakbyś nic nie miała do roboty na koncercie, tylko ciągłe pstrykanie fotek ;-)
Maiden England!
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

A tak przy okazji tematu robienia zdjęć... Overkill organizuje akcję żeby zabrać na koncert zapalniczki i zapalić je podczas Unforgiven i Nothing else matters, tak dla zrobienia świetnego, starego klimatu na tych balladach. Zamiast ekranów telefonów i aparatów - światło zapalniczek w całym tłumie. Pomysł wg mnie świetny, widok tych wszystkich nagrywających i robiących zdjęcia przez cały koncert naprawdę irytuje. A i tacy którzy tabletami na koncertach focą się ostatnio zdarzają... Paranoja :P A zapalniczki na balladach dodają genialnego klimatu. Więc jeżeli się wybieracie, to najlepiej z zapalniczką ;)

@Kali

/edit
A, widzę że już byłeś i robiłeś. No to spoko ;) Skoro lubisz to twoja sprawa ;) Ale jednak jakość zbyt wysoka nie jest. Tyle zdjęć z koncertów jest robionych profesjonalnie i wstawianych później w różnych serwisach w wysokiej jakości, pooglądać zawsze można. Ale co kto lubi ;)
ODPOWIEDZ