Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Re: Ghost

Post autor: MaidenFan »

Załączniki
CO.png
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Dobra ja to widzę tak...
Cardinal jest panem śmierci a papie 0 bardzo nie podoba się jego nominacja.
Copia jest jednym z jeźdźców apokalipsy i niesie śmierć i zniszczenie (okładka -> trójgłowy smok, piekło, śmierć, krew etc...)

Zdobędzie sławę i swoje poparcie po czym załatwi papę 0 i stanie się nowym papą :D
Widzimy go na okładce jako nowego lidera, wyniszczonego ale wygranego.

Papa padnie na koniec trasy promującej ten krążek. :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja myślę, że Copia jeszcze długo nie będzie Papą ;)

Tobias udzielił wywiadu Bandit Rock. Dowiadujemy się między innymi, że przyszłość kardynała wcale nie jest tak pewna i zależy od jego zachowań. Wcześniej mówił, że przed Copią jest jeszcze długa droga, więc myślę, że zarówno trasa Rats! On The Road, jak i pełnoprawna albumowa, odbędą się bez Papy na wokalu. Postać z okładki jest zniszczona, ale dżumą - widać bąble na lewej stronie jej twarzy. Zresztą ona mi w ogóle nie przypomina kardynała. Jeśli to prequel (tytuł zobowiązuje), to ten Papa już miał swój czas na długo przed Copią i jest to inna osoba. Zresztą, jeśli określa się "nowego" mianem go protegowanego Papy Nila, to kosy ze staruszkiem raczej nie będzie miał.

Z tego wywiadu w ogóle wynika kilka ciekawych rzeczy, jak na przykład to, że zmiana na kardynała pokazuje wg. Forge'a, że nikt nie jest nie do zastąpienia :lol: Aluzji chyba nie trzeba tłumaczyć. Chce też uczynić z Ghosta coś na kształt rock opery. Z innego wywiadu wynika, że tym razem na scenie ma być 9 osób. Krótko mówiąc, to tak dziwnie w tej kapeli jeszcze nie było.
Ostatnio zmieniony pn sie 27, 2018 2:51 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

MaidenFan pisze: pt kwie 13, 2018 3:01 pm A patrząc na teledysk możesz stwierdzić, że to perkusista, który grał na poprzedniej trasie? :P
Bardzo prawdopodobne, że to ten sam, ale muszę jeszcze obadać
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Schizoid pisze: pt kwie 13, 2018 8:04 pm Ja myślę, że Copia jeszcze długo nie będzie Papą ;)

Tobias udzielił wywiadu Bandit Rock. Dowiadujemy się między innymi, że przyszłość kardynała wcale nie jest tak pewna i zależy od jego zachowań. Wcześniej mówił, że przed Copią jest jeszcze długa droga, więc myślę, że zarówno trasa Rats! On The Road, jak i pełnoprawna albumowa, odbędą się bez Papy na wokalu. Postać z okładki jest zniszczona, ale dżumą - widać bąble na lewej stronie jej twarzy. Zresztą ona mi w ogóle nie przypomina kardynała. Jeśli to prequel (tytuł zobowiązuje), to ten Papa już miał swój czas na długo przed Copią i jest to inna osoba. Zresztą, jeśli określa się "nowego" mianem go protegowanego Papy Nila, to kosy ze staruszkiem raczej nie będzie miał.

Z tego wywiadu w ogóle wynika kilka ciekawych rzeczy, jak na przykład to, że zmiana na kardynała pokazuje wg. Forge'a, że nikt nie jest do zastąpienia :lol: Aluzji chyba nie trzeba tłumaczyć. Chce też uczynić z Ghosta coś na kształt rock opery. Z innego wywiadu wynika, że tym razem na scenie ma być 9 osób. Krótko mówiąc, to tak dziwnie w tej kapeli jeszcze nie było.
Chyba, że Copia to będzie pierwszy pełnomocny papa, tzn. mianują go Papa I i będzie powrót do opusa...
W końcu to preqel :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Myślałem o takiej opcji, bo nosi takie same rękawiczki, jakie ma I na okładce koncertówki, ale to by było strasznie pogmatwane ;) Chociaż myślę, że on jednak jest członkiem tej rodzinki, w końcu jedno oko ma białe i rysy twarzy też trochę znajome.

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Schizoid pisze: sob kwie 14, 2018 1:12 pm Myślałem o takiej opcji, bo nosi takie same rękawiczki, jakie ma I na okładce koncertówki, ale to by było strasznie pogmatwane ;) Chociaż myślę, że on jednak jest członkiem tej rodzinki, w końcu jedno oko ma białe i rysy twarzy też trochę znajome.
Czyli coś jest na rzeczy ;)
Ja mówię, że starego wygryzie i będzie po nim :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Całe zamieszanie z Papą niewiele mnie interesuje, chociaz motyw dżumy i mrocznej płyty bardzo by mnie pociagal. Przesłuchalem Rats i mam wrazenie, że taki bezpieczny ten numer. Forge użył sprawdzonych patentów. Solowka fajna, ale nie zapada w pamięć. W zasadzie tylko przejścia miedzy zwrotkami sa dobre, Ghostowe i budują klimat numeru. Koncertowo na pewno uaua bedzie hitem, ale mam wrazenie że mało pracy wlozyl w ten kawałek. Intro, outro i przejscia super, ale zabraklo miesa.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Z tego co czytałem mamy na płycie 2 utwory instrumentalne. Przerwa w koncercie dla TF żeby mógł zmienić spokojnie stroje? :p
BTW początkowy riff z Rats jest zbliżony do Fates Warning.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja to z tymi strojami widzę tak, że pierwsza połowa koncertu z "religijnymi" kawałkami pokroju Con Clavi Con Dio będzie w stroju kardynała, a druga w tym z teledysku. A ten biały strój ze zdjęcia promocyjnego, to pewnie jest na letnie festiwale :P

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

nie potrafię się połapać a wkręciłem się mocno.
Jest gdzieś spisana cała historia ghost tak żebym ogarniał to co sie teraz dzieje?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Chodzi o historię Papajów, czy zespołu? Anglojęzyczna Wikipedia powinna mieć niezłe artykuły.

Tymczasem prawdziwa bomba:
"The biggest difference is that we will no longer use "backtracks"... Now we will have a choir, and more instruments. People will be able to see that everything is being sung and played live, with the exception of intros, outros and symphonic parts. In addition, there are some elements we have not had before. Video and such."

Czyli prawdopodobnie będą smyczki na scenie. Nie ma co, chłop szaleje.

Btw, ile osób wyłapało, że outro Rats to przearanżowane Spoksonat? :)

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Ciekawe czy już na Rats! On the Road będzie 9 osób :P Skoro całkowicie zrezygnuje z podkładów, to szykują się takie smaczki jak intro do Year Zero na żywo śpiewane przez chór. Ma pomysł na zespół, mam jednak nadzieję, że nie przesadzi i nie zrobi z Ghosta cyrku.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mam takie same obawy, byleby tylko to nie poszło za daleko. Ale ten chór w Year Zero nie może być za duży, bo zakładając, że jednak nie zmniejszył liczby Ghouli, to nam daje 3 dodatkowe osoby. Rozumiem, że to ludzie od smyczków. I kto ma śpiewać w chórze? Ghoule? Wątpię, by dały radę z takim powerem, jaki powinien być. Ciekawi mnie, jak to rozwiąże. Ale fajnie, że w końcu się ogarnął z tymi wokalami z taśmy.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

"Now we will have a choir, and more instruments."
Może jednak zatrudnił nowe Ghoule, które dadzą radę bawić się w chór.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

"The cardinal has not fully deserved this position for so long. Then we will see if he can do it over the next 2 years and become Papa IV! "

Czyli do tronu jeszcze daleka droga.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

MaidenFan pisze: ndz kwie 15, 2018 1:58 pm Ma pomysł na zespół, mam jednak nadzieję, że nie przesadzi i nie zrobi z Ghosta cyrku.
Tak czytając ten wątek to odnoszę wrażenie, że to już się dzieje ;)
www.MetalSide.pl
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Jednak podziwiać trzeba tak umiejętne kreowanie wizerunku i hype wokół swojego produktu, że stulejarze z całego świata mlaskają i cmokają nad każdym pierdnięciem, a po każdym chrząknięciu gotowi są egzegezę jego tworzyć :P Ja chylę czoła. A "Rats" bardzo mi się podoba i czuję, że będzie pierwsza płyta Ghost przesłuchana w całości heh.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

gumbyy pisze: ndz kwie 15, 2018 3:23 pm
MaidenFan pisze: ndz kwie 15, 2018 1:58 pm Ma pomysł na zespół, mam jednak nadzieję, że nie przesadzi i nie zrobi z Ghosta cyrku.
Tak czytając ten wątek to odnoszę wrażenie, że to już się dzieje ;)
Z drugiej strony fajnie, że każda plyta nawiązuje do poprzedniej i tworzy "uniwersum". Najważniejsza jest muzyka, ta się broni. Smyczki chorki na scenie to fajne pomysły. Intro do Year Zero Tobias moglby po prostu pozostawić publice ;) .
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
ODPOWIEDZ