Nowy album w 2015
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album w 2015
Miałem na myśli taki dopieszczony, nie zaś ostatni.
Bardzo mnie ciekawi nowy album. Jak przedmówcy pisali - to jest wyjątkowa sytuacja, że album tak długo będzie oczekiwał na wydanie, ciekaw jestem czy mocno będą przy nim dłubać, czy raczej nie. Jeśli zaczną, to przypuszczam, że trochę go dopieszczą, będzie ciężko powstrzymać się od pokusy poprawiania. Ja liczę na bardzo dopracowany, jeszcze bardziej progresywny i świetnie brzmiący album.
spokojnie, album już pewnie leży gotowy, tak se tylko czekają.
A jak już wydadzą, to pięć dni po premierze zrobią remixy, remastery, rebajery.
A jak już wydadzą, to pięć dni po premierze zrobią remixy, remastery, rebajery.
-
Deleted User 2259
Coś czuję w kościach, że będzie to wielki powrót Maiden (wiecie wielka akcja, Bruce pokonał raka itp) coś na miarę BNW jako szczenie czekałem na premkę i pamiętam jak wszyscy trąbili o wielkim Reunion 
No tak, można to połączyć z trasą z okazji 40lecia kariery estradowej. Ufam, że Smallwood wykorzysta okazję do niezłego PRu!
Wydaje mi się, że jednak tak nie będzie. W sumie jaki sens ma wywlekanie tych osobistych problemów? Maiden nie potrzebuje wykorzystywać choroby Dickinsona do "promocji". 40 lat i nowa płyta w zupełności wystarczą. Jakoś nie widzę trasy nazwanej "Bruce pokonał raka"Invader pisze:Coś czuję w kościach, że będzie to wielki powrót Maiden (wiecie wielka akcja, Bruce pokonał raka itp)
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 2259
Bardziej w stylu ''nowy świeższy w doskonałej formie BD wraz z kolegami zapowiada nowy album i spektakularną trasę koncertową
, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :dork:.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Lepiej niech nie poprawiają dobrze nagranego materiału. Później każdy zacznie ciągnąć w swoją stronę i ostatecznie wypuszczą coś z czego nie będą zadowoleni. Mam tylko nadzieję, że skoro chcą wydawać jeszcze jeden album to zostawią część najlepszego materiału na koniec. Ostatecznie tyle czasu od wydania TFF wystarczyło na wyskrobanie więcej niż 8-10 kawałków. Cierpliwie czekam na album jak i trasę.
Jeżeli mieliby tylko doszlifować, nie ma problemu. TFF -owi brakowało właśnie takiego szlifu, i byłby naprawde zajebisty album, bo pomysłów na krążku bylo sporo. Niech tylko za bardzo teraz nie ingerują, bo wtedy przekombinują i żeby kicha nie wyszła 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
Deleted User 1499
Dokładnie , jeszcze się wezmą za przeróbki i wyjdzie coś całkiem innego 
Myślę, że ta przerwa może głównie wpłynąć na dłubanie przy ostatecznym brzmieniu płyty, a jakieś dodatkowe dogrywki i zmiany w utworach wydają mi się wątpliwe, chociaż kto wie... Ja generalnie pozytywnie na to patrzę, bo nie przeceniam spontaniczności przy robieniu muzyki, jeśli będą mieli więcej czasu to bardzo dobrze.
Tak czy inaczej, raczej nigdy się nie przekonamy czy, ile i jak pozmieniali ten album od czasu jego nagrania do wydania.
Tak czy inaczej, raczej nigdy się nie przekonamy czy, ile i jak pozmieniali ten album od czasu jego nagrania do wydania.
-
Deleted User 1499
Zawsze mogą dorzucić do singla utwór w pierwotnej wersji. Ja mam nadzieję że popracują nad brzmieniem płyty bo to chyba jest największą ich bolączką i co dziwne dvd i live cd lepiej brzmią niż ze studia
o co kaman 
Ja jednak sądzę, że obróbka będzie dotyczyła wyłącznie kwestii brzmieniowych. Pamiętajmy, iż zespół + management rozumieją termin "praca nad albumem" troszkę szerzej niż odbiorcy. W tym momencie przygotowywane będą plany press tour, PR, promocji, okładka, booklet, oczywiście - scenografia i inne bajery, merchandising itd.
Przez kilka miesięcy zdołają wszystko dopracować do perfekcji. Album wyjdzie prawdopodobnie na jesieni, Bruce i zespół zaczną próby i w 2016 roku pojadą w dwuletnią trasę - to bardzo prawdopodobne i zawsze w przypadku nowej płyty tak układali plany. Już od ponad roku krążą plotki o powrocie Iron Maiden do Australii, jako headlinerów "Soundwave Festival". Być może tak się stanie w lutym 2016.
Mogliby zrobić tak:
2016:
luty - kwiecień: Oceania, Azja, Am. Południowa (26 sztuk)
maj - lipiec: US/Kanada (32 sztuki)
lipiec/sierpień: festy w Europie (10 - 12 sztuk)
2017:
maj - sierpień: wielka trasa po Starym Kontynencie (34 sztuki)
W sumie 100 - 103 koncerty. Standard
Sądzę, że jeszcze w sierpniu można będzie spodziewać się ogłoszeń koncertowych, wcześniej dowiemy się pewnie czegoś o płycie i ogólnych planach. Nie mam wątpliwości, co do tego, iż kolejny rok będzie niezwykle pracowity w obozie Iron Maiden.
Przez kilka miesięcy zdołają wszystko dopracować do perfekcji. Album wyjdzie prawdopodobnie na jesieni, Bruce i zespół zaczną próby i w 2016 roku pojadą w dwuletnią trasę - to bardzo prawdopodobne i zawsze w przypadku nowej płyty tak układali plany. Już od ponad roku krążą plotki o powrocie Iron Maiden do Australii, jako headlinerów "Soundwave Festival". Być może tak się stanie w lutym 2016.
Mogliby zrobić tak:
2016:
luty - kwiecień: Oceania, Azja, Am. Południowa (26 sztuk)
maj - lipiec: US/Kanada (32 sztuki)
lipiec/sierpień: festy w Europie (10 - 12 sztuk)
2017:
maj - sierpień: wielka trasa po Starym Kontynencie (34 sztuki)
W sumie 100 - 103 koncerty. Standard
Sądzę, że jeszcze w sierpniu można będzie spodziewać się ogłoszeń koncertowych, wcześniej dowiemy się pewnie czegoś o płycie i ogólnych planach. Nie mam wątpliwości, co do tego, iż kolejny rok będzie niezwykle pracowity w obozie Iron Maiden.
Niech szczególnie nad Edkiem pracują bo ostatnie wersje były słabe.RALF pisze:Ja jednak sądzę, że obróbka będzie dotyczyła wyłącznie kwestii brzmieniowych. Pamiętajmy, iż zespół + management rozumieją termin "praca nad albumem" troszkę szerzej niż odbiorcy. W tym momencie przygotowywane będą plany press tour, PR, promocji, okładka, booklet, oczywiście - scenografia i inne bajery, merchandising itd.
A trasy planować chyba nie muszą bo zrobiłeś to za nich
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Ja tylko obstawiam, ale bardzo prawdopodobne, że tak to będzie wyglądało. Zawsze po dłuższej przerwie w kolejnym roku dawali dobrych kilkadziesiąt sztuk. Co do EDDA - właśnie chodzi o to co by wobec pierwotnej jego wersji nie stosowali za dużo "udoskonaleń". Ta z "TFF" byłaby świetna, gdyby nie fakt, że to za żadne skarby EDDA nie przypomina a raczej Xenomorfa Gingera...
-
Deleted User 1499
Dla mnie ostatnie odsłony Edka były ciekawie zrobione , jedynie Eddie w kaloszach był kiepski. Ale Eddie z Seventh Sona , TFF czy czołg na A matter tour - rewelacja.Michał pisze: Niech szczególnie nad Edkiem pracują bo ostatnie wersje były słabe.
A trasy planować chyba nie muszą bo zrobiłeś to za nich
Ten w kaloszach - sami Ajroni śmiali się z niego do rozpuku, no ale czy nie o to chodzi w rocku, o spontan i jajca?
Mnie się tam podobał Eddie na trasie TFF i chodząca i duża wersja.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 1499
Duża wersja w połączeniu ze scenografią , naprawdę robiła wrażenie.
No fakt a te światła - bajer i w tle kotara z widokiem kosmosu z setkami diod LED zamiast gwiazd. Gdyby jeszcze dołożyli pirotechnikę, byłby bajerek! Liczę, że i tym razem wykombinują coś godnego ceny biletu(...)