Nowy album w 2015
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Nowy album w 2015
Za 2 miesiące początek ostatniego odcinka pt. Trasa Maiden England, która za 4 miesiące przejdzie do historii. Wiec chyba można powoli zacząć dyskusje na temat nowego albumu i towarzyszącej mu nowej trasy
Ostatnio zmieniony wt sty 27, 2015 1:58 am przez wydra77, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Nowy album w 2015
Co do planów na 2015 rok to obstawiam, że tylko USA i Kanada. Trasa będzie czymś na wzór trasy TFF 2011. Pewnie z 5-6 nowych kawałków plus powrót Wicker Man'a, Blood Brothers z klasykami typu HBTN czy NOBTB.
Album: na pewno nie będzie rewolucji. Myślę, że styl jaki prezentują na ostatnich dwóch albumach uważają dla siebie za najlepszy
i tego mniej więcej (AMOLAD+TFF) możemy się spodziewać.
Album: na pewno nie będzie rewolucji. Myślę, że styl jaki prezentują na ostatnich dwóch albumach uważają dla siebie za najlepszy
Powrotu do grania w stylu lat 80 na pewno nie będzie, dlatego przypuszczam, że pójdą drogą obraną na nowych płytach. Czy będzie to w klimacie AMOLAD czy TFF albo może wymyślą coś jeszcze innego - tego nie wiem. Ja nie miałbym nic przeciwko kontynuacji stylu z TFF.
Ciekawe kiedy zagrają jakiś nowy kawałek. Pamięta ktoś ile przed wydaniem albumu zaczęli grać El Dorado?
Ciekawe kiedy zagrają jakiś nowy kawałek. Pamięta ktoś ile przed wydaniem albumu zaczęli grać El Dorado?
album wydali 13 sierpnia a el dorado zagarli pierwszy raz 9 czerwca w dallas (texas)Dejavu pisze:Pamięta ktoś ile przed wydaniem albumu zaczęli grać El Dorado?
IRON MAIDEN
- Rattlehead
- -#Invader

Na najnowszej płycie jebną kawałki po 15min każdy. A płyta będzie na 100% w stylu TFF czyli nic nowego.
Pospieszyles sie Wydra z tym tematem;-) wiecej watkow spekulacyjnych niz konkretow;-)
Mamy marzec to do 2015 bedzie 100podstron o niczym:-D
Moje zdanie? Plyta w klimacie ostatnich dwoch, plus trasa po Ameryce.
Cholernie bym sie zdziwil jakby Europie nie dali rok odpoczac od siebie;-)
Mamy marzec to do 2015 bedzie 100podstron o niczym:-D
Moje zdanie? Plyta w klimacie ostatnich dwoch, plus trasa po Ameryce.
Cholernie bym sie zdziwil jakby Europie nie dali rok odpoczac od siebie;-)
Jasne, teraz czas na podbijanie Ameryki Północnej. Album - a ja po cichu liczę, że jednak pójdą w kierunku krótszych kompozycji, bardziej zwartych i dynamicznych zaś takie "kolosy" pojawią się jak za dawnych lat - jeden albo i dwa.
Pożyjemy - zobaczymy - ważne, że szansa na nowy album jest i to duża
Pożyjemy - zobaczymy - ważne, że szansa na nowy album jest i to duża
Niby tak, ale już było trochę zdziwień, na przykład koncert w Polsce, więc nic nie jest pewneBudziol pisze: Cholernie bym sie zdziwil jakby Europie nie dali rok odpoczac od siebie;-)
Z utęsknieniem czekam na nowego studyjniaka. Jednocześnie boję się, czy będzie ów album prezentował odpowiedni poziom - bo długa przerwa w nagrywaniu, bo wiek muzyków może już robi swoje, bo w ostatnich latach panowie zatrzymali się na charakterystycznym stylu grania... Ale z drugiej strony myślę, że jednak będzie co najmniej dobrze - to jest przecież grupa ludzi, którzy potrafią stworzyć znakomite produkty. W jakim stylu będzie nowa płyta
Może zostaniemy zaskoczeni tak jak koncertem tegorocznym w Poznaniu 
"Still my heart calculate and pray"
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

październik-listopad 2014 - komponowanie
styczeń-marzec 2015 - studio
kwiecień-maj 2015 - mastering
czerwiec-sierpień 2015 - trasa po USA i Kanadzie - 1-2 nowe kawałki, kilka z ostatnich płyt + best of
sierpień/wrzesień 2015 - premiera albumu
listopad/grudzień 2015 - trasa halowa po UK (taki był początkowy plan po wydaniu TFF)
I kwartał 2016 - trasa po Ameryce Płd, Azji i Australii
lato 2016 - Europa
czerwiec-sierpień 2015 - trasa po USA i Kanadzie - 1-2 nowe kawałki, kilka z ostatnich płyt + best of
listopad/grudzień 2015 - trasa halowa po UK (taki był początkowy plan po wydaniu TFF)
lato 2016 - Europa
-
DZIADEK LEON
- -#Trooper

To co, wszystko jasne - zamykamy wątek ? 
Na to liczylem. Chcialem tylko zeby ktos potwierdzilDZIADEK LEON pisze:To co, wszystko jasne - zamykamy wątek ?
Takie sa plany i domysly, a jak bedzie nie wie nikt juz nie raz zespol nas zaskoczyl zrobil po swojemu;-)
Takze czekamy do 2015 ewentualnie na oficjalne przecieki;-)
Takze czekamy do 2015 ewentualnie na oficjalne przecieki;-)
a w jakimś szwedzkim wywiadzie Bruce przypadkiem nie powiedział, że jakoś na początku tego roku mieli do studia wejść???
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Zobaczycie, że zespół jeszcze Was zaskoczy i w 2015 powróci z trasą Maiden England part 4.
Powiem szczerze, że wcale bym się nie zdziwił...Mr.Hankey pisze:Zobaczycie, że zespół jeszcze Was zaskoczy i w 2015 powróci z trasą Maiden England part 4.
Wg.mnie jak zespół (który cały czas istnieje, nie mówię o sytuacji jak np. Purple z Perfect Strangers) nagrywa albumy studyjne w odstępie 5 lat, to jest coś niedobrego. Rozumiem koncerty koncertami, ale tak naprawdę to na albumie zespół się sprawdza, czy jeszcze ma jakieś pomysły no i poprostu fani najbardziej czekają na nowe utwory. Saxon od czasu Final Frontier wydał już 2 albumy studyjne...tyle w temacie.
a co potem, myślisz, że powoli "zwijamy interes" czy jakaś długa pożegnalna jeszcze rozbita na 3 lata?WICKER MAN pisze:październik-listopad 2014 - komponowanie
lato 2016 - Europa
-
Deleted User 1499
Pewnie po albumowej jakaś The Best of z ,,Największym Show i szokującym setem " i Siema 
Na album musi być pomysł, nic na siłę. Ja tam wolę jeden TFF niż 2 nowe Saxony, więc jeśli wolne tempo przełoży się na to, że poniżej pewnego poziomu nie zejdą, to ja nie mam nic przeciwko.Odyseusz pisze: Saxon od czasu Final Frontier wydał już 2 albumy studyjne...tyle w
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Może panowie doszli po prostu do wniosku, że jeśli mają wydać coś na poziomie ostatniej płyty, to po prostu lepiej jak nie wydadzą nic...
Gdyby co rok zmieniali set i grali większość "rarytasów" z lat '80 i z kolejnych lat niegrane kawałki, to jak dla mnie nie musieliby już nic nowego nagrywać...Mr.Hankey pisze:Może panowie doszli po prostu do wniosku, że jeśli mają wydać coś na poziomie ostatniej płyty, to po prostu lepiej jak nie wydadzą nic...