Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Teraz słucham...

Post autor: IronCezarek »

Obrazek
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Obrazek

Jakby taki sam set zagrali u nas na Soni to bym się nie pogniewał ;-) ale to raczej w strefie marzeń.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

metal pisze:
panzerschreck pisze:W metalu słowa "fajne" i "włoski" niestety wykluczają się wzajemnie :lol:
Dario Mollo i Aldo Giuntini nie zgadzają się.
http://www.youtube.com/watch?v=gOpkxu6M3cw
http://www.youtube.com/watch?v=CLEhLsaJ3GM
http://www.youtube.com/watch?v=aVoqQx0Xkws
http://www.youtube.com/watch?v=loZqqfXhm3w
Oczywiście mają prawo się nie zgadzać, ale przedstawiony tutaj zasób ich argumentów jest mimo wszystko zdecydowanie za słaby żeby mnie przekonać :lol: Wciąż niestety "to takie włoskie" :lol:

NP:

Nowa PJ Harvey bardzo dobra, dużo przyjemnych sesji z tym albumem chyba mnie czeka.
Póki co jednak leci Fever Ray- wsiąkłem zupełnie w te z lekka nawiedzone, leśne dźwięki. Bardzo dobrze mi robi ta płyta, a do tego mam z nią związany taki prywatny sentyment- tym gorzej!
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

panzerschreck pisze:Oczywiście mają prawo się nie zgadzać, ale przedstawiony tutaj zasób ich argumentów jest mimo wszystko zdecydowanie za słaby żeby mnie przekonać :lol: Wciąż niestety "to takie włoskie" :lol:
A i owszem. Ale mimo "włoskości" fajne. U nas takiego grania jak na lekarstwo. Pytanie... kto według panzera winien nieść palmę? Poza Entombed oczywiście ;)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

metal pisze:
panzerschreck pisze:Oczywiście mają prawo się nie zgadzać, ale przedstawiony tutaj zasób ich argumentów jest mimo wszystko zdecydowanie za słaby żeby mnie przekonać :lol: Wciąż niestety "to takie włoskie" :lol:
A i owszem. Ale mimo "włoskości" fajne. U nas takiego grania jak na lekarstwo. Pytanie... kto według panzera winien nieść palmę? Poza Entombed oczywiście ;)
Ale palmę wśród zespołów czy palmę wśród krajów? :B
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

panzerschreck pisze:Nowa PJ Harvey bardzo dobra, dużo przyjemnych sesji z tym albumem chyba mnie czeka.
A tu się zgadzam, jestem po kilku przesłuchaniach i bardzo mi się podoba ;-)
Deleted User 622

panzerschreck pisze:
metal pisze:
nomad heavy thunder power of time on
Wśród narodów rzecz jasna.
nomad heavy thunder power of time off
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Obrazek
Marilyn Manosn- Antichrist Superstar

Geniusz. Podczas gdy coraz trudniej znaleźć mi coś, co by mnie naprawdę ruszyło, znane mi zespoły nudzą się, lubię część już tylko ze względu na sentyment (Iced Earth), to Manson idzie w zupełnie odwrotnym kierunku. Nawroty na MM są coraz częstrze i coraz mocniejsze, to co ostatnio ze mną wyprawia ta płyta, nie nadaje się do opisania, bo uderzę w śmieszny, podniosły ton :P
I jakoś się nie nudzi. Szczególnie ta płyta. Tutaj ciągle jest coś do odkrycia. HW niby mi się trochę przejadł, ale i tak słuchało mi się go ostatnimi czasy wyśmienicie. Odkyrwam, że takie Smells Like Children jest całkiem spoko, debiut także zapomniany przeze mnie wróicł do łask. Zresztą trójka Antichrist, Mechanical i Holy Wood wystarczą.

Także już nie mam żadnych wątpliwości, kto jest moim ulubionym wykonawcą. Marillion po paru latach remisu jednak ustąpił antychrystowi :P
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

metal pisze:
Wśród narodów rzecz jasna.
Wśród Narodów to kraje Ameryki Południowej- to inna kultura fanowska i muzyczna, inne podejście do pewnych spraw, tam twórcy autentycznie przeżywa muzykę, to nie bogate dzieciaki z bogatych domów dla których muzyka to tylko moda, oni naprawdę kochają muzykę, tam jeszcze Facebook nie jest tak popularny, autentycznie ciesza się z grania, to wychodzi z ich tradycji, oni są jej wierni, poza tym żywiołowość, szacunek zupełnie inaczej niż w znudzonej, skomercjalizowanej Europie.

A tak na poważnie, to myślę, że jeśli chodzi o Europę (bo USA to oczywizm) to dominuje zdecydowanie Szwecja i Wielka Brytania. Gdzieś dalej pewnie Norwegia i Holandia ;)
Deleted User 622

panzerschreck pisze: A tak na poważnie, to myślę, że jeśli chodzi o Europę (bo USA to oczywizm) to dominuje zdecydowanie Szwecja i Wielka Brytania. Gdzieś dalej pewnie Norwegia i Holandia ;)
Oczywiście, ale gadanie, że "Włochy złe", to tylko w kontekście bobra na psiosze, bo w tym kawałku świata też znajdzie się zakochanych w hameryce/wielkiej fasoli wypierdalaczy ;)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

metal pisze:
panzerschreck pisze: A tak na poważnie, to myślę, że jeśli chodzi o Europę (bo USA to oczywizm) to dominuje zdecydowanie Szwecja i Wielka Brytania. Gdzieś dalej pewnie Norwegia i Holandia ;)
Oczywiście, ale gadanie, że "Włochy złe", to tylko w kontekście bobra na psiosze, bo w tym kawałku świata też znajdzie się zakochanych w hameryce/wielkiej fasoli wypierdalaczy ;)
Być zakochanym a robić dobrą muzę to różnica ;) Serio, nie znam żadnego zespołu z Włoch który byłby znośny ;) No ale może mało jeszcze znam.
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Obrazek
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

Oj, cezarek a gdzie burzum? Varg nie byłyby zadowolony! :/
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Obrazek

Świetny dwupłytowy album, zwieczony pieknym "Neverland"

A to, że kolega pozbył sie z avatara tego buraka Varga to akurat + :P
Ostatnio zmieniony sob lut 26, 2011 11:59 am przez Emilio, łącznie zmieniany 1 raz.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Obrazek
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Obrazek
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

z rock and rolla sie nie wyrasta wyrasta się z lady gag i shakir a nie z dobrej muz my teraz z kumplem słuchamy teraz pięknej piosenki prosze was my słuachamy

JETHRO TULL SALAMANDER
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Obrazek
Polski metal, zarąbisty :twisted:
Obrazek
Dzisiejszy poranek, z polskim metalem ;)
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Obrazek
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Obrazek

Po drugim przesłuchaniu wrażenia o wiele lepsze, ale i tak wiele psuje "chrypowaty" wokal...strasznie się gościu męczył ;/
ODPOWIEDZ