Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
Virgin Steele - Marriage of Heaven and Hell Part I
Szkoda, że DeFeis tak bardzo odleciał w kosmos bo swego czasu nikt nie mógł mu podskoczyć.
Szkoda, że DeFeis tak bardzo odleciał w kosmos bo swego czasu nikt nie mógł mu podskoczyć.
- AncientMariner
- -#Clansman

Virus - Evilution Apocalypse
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Painkiller? definicja metalu
Każdy może mieć swoje zdanie. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Voivod - Planet Eaters
Nowy singiel Voivod i jestem mile zaskoczony. Tutaj na prawdę czuć Dimension Hatross i Nothingface. Na prawdę kawał dobrego kawałka, czekamy na resztę albumu.
Nowy singiel Voivod i jestem mile zaskoczony. Tutaj na prawdę czuć Dimension Hatross i Nothingface. Na prawdę kawał dobrego kawałka, czekamy na resztę albumu.
Riot - Rock City
KISS - Dynasty
Bewitcher - Cursed Be Thy Kingdom
Na pewno zasłuży na podium w tym roku. Rock'n'roll dla Diabła!
Na pewno zasłuży na podium w tym roku. Rock'n'roll dla Diabła!
Po ostatnim średniaku nie chciało mi się odpalać, pewnie nie wyrobię się z tym do końca roku
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie wiem o czym mowa bo Bewitcher nie nagrał średniaka żadnego

Powrót na właściwą thrashową ścieżkę, po dwóch słabszych, zalatujących nieco Seattle płytach.
Nagrał w 2019. Pamiętam, że w 2016 byłem strasznie zajarany debiutem, chyba nawet jeszcze jakoś przedpremierowo go totalnie z dupy znalazłem na YT. Tej drugiej słuchałem w drodze powrotnej z Venom, mając w pamięci klasyczne hymny pierwowzoru, to Bewitcher prezentował się jak jakaś sierotka
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
"Under The Witching Cross" to płyta nawet lepsza od debiutu więc nie wiem o czym mowa 
Gdyby tak miało niby być to Painkiller musiałby być idealny pod każdym względem żeby okrzyknąć ten album mianem "najlepszego metalowego krążka". A czy tam jest wszystko idealne? No niestety nie. Już All Guns Blazing ma w refrenie linie melodyczną która jest niemal plagiatem tytułowego kawałka. Niby idealny album a juz przy trzecim zabrakło im pomysłu na refren? A takie A Touch of Evil to ma być niby najlepszy wolny kawałek, ballada Judas Priest? To już Blood Red Skies z poprzedniego albumu był lepszy. Nie wspomnę o Beyond the Realms of Death. A poza tym kto miał okazje słuchać płyte Riot - Thundersteel przed Painkillerem ten sam powie ze album Judasów był jakas dziwną kopią Riota. Kiedyś mój kolega z podwórka w 1990 albo w 1991 kiedy usłyszał pierwszy raz Painkiller powiedział że Judas Priest nagrali swoje Thundersteel"Adrian S.O.S. pisze: ↑pt gru 10, 2021 2:13 pmPainkiller? definicja metalu? najlepsza płyta? bez przesady. Też uważam że Painkiller to nawet nie najlepszy Judas Priest a co dopiero najlepszy metalowy krążek
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Panowie, nowego Vulture nikt nie przebije absolutnie. Album roku 2021!
Mam problem z tym krążkiem. Mianowicie taki, że poprzedni wchodził mi lepiej.Daveastate pisze: ↑pt gru 10, 2021 4:50 pm Panowie, nowego Vulture nikt nie przebije absolutnie. Album roku 2021!
Co do Riot i "Thundersteel" to wolę oczywiście ten album od "Painkillera" (może dlatego, że swego czasu katowałem tego Judasa do porzygu). Natomiast pytanie jest czy JP słyszeli "Thundersteel" żeby móc mówić o kopii. Chętnie zobaczyłbym jakieś badania w tej materiiDjuk_416 pisze: ↑pt gru 10, 2021 4:50 pmGdyby tak miało niby być to Painkiller musiałby być idealny pod każdym względem żeby okrzyknąć ten album mianem "najlepszego metalowego krążka". A czy tam jest wszystko idealne? No niestety nie. Już All Guns Blazing ma w refrenie linie melodyczną która jest niemal plagiatem tytułowego kawałka. Niby idealny album a juz przy trzecim zabrakło im pomysłu na refren? A takie A Touch of Evil to ma być niby najlepszy wolny kawałek, ballada Judas Priest? To już Blood Red Skies z poprzedniego albumu był lepszy. Nie wspomnę o Beyond the Realms of Death. A poza tym kto miał okazje słuchać płyte Riot - Thundersteel przed Painkillerem ten sam powie ze album Judasów był jakas dziwną kopią Riota. Kiedyś mój kolega z podwórka w 1990 albo w 1991 kiedy usłyszał pierwszy raz Painkiller powiedział że Judas Priest nagrali swoje Thundersteel"Adrian S.O.S. pisze: ↑pt gru 10, 2021 2:13 pmPainkiller? definicja metalu? najlepsza płyta? bez przesady. Też uważam że Painkiller to nawet nie najlepszy Judas Priest a co dopiero najlepszy metalowy krążek
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

- Daveastate
- -#Clairvoyant

No nie jajcuj! Poprzedni w porównaniu do Dealin' Death to jest 7/10Zdan pisze: ↑pt gru 10, 2021 4:55 pmMam problem z tym krążkiem. Mianowicie taki, że poprzedni wchodził mi lepiej.Daveastate pisze: ↑pt gru 10, 2021 4:50 pm Panowie, nowego Vulture nikt nie przebije absolutnie. Album roku 2021!
Poważnie mówię! Tutaj coś mi zgrzyta. Nie wiem co po prostu jeszczeDaveastate pisze: ↑pt gru 10, 2021 5:28 pmNo nie jajcuj! Poprzedni w porównaniu do Dealin' Death to jest 7/10Zdan pisze: ↑pt gru 10, 2021 4:55 pmMam problem z tym krążkiem. Mianowicie taki, że poprzedni wchodził mi lepiej.Daveastate pisze: ↑pt gru 10, 2021 4:50 pm Panowie, nowego Vulture nikt nie przebije absolutnie. Album roku 2021!Dealin dycha w opór!