Nowy album w 2015
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album w 2015
I mimo wszystko nie przekonuje mnie zjawisko, że na trasach albumowych lepiej bez pirotechniki jakie zespół podtrzymuje od kilku lat.
Za dużo ogni, wiadomo - bez sensu (jak Slipknot w tym roku). Ale dwa elementy powinny być zawsze: ognie podczas Number of the Beast + wybuch na początku koncertu.
Kończąc aspekt pirotechniki (a jest to mimo wszystko tylko dodatek) na poprzedniej trasie było jej całkiem sporo, za to na ostatni akord już zabrakło (jak w 2008 roku:)).
Za dużo ogni, wiadomo - bez sensu (jak Slipknot w tym roku). Ale dwa elementy powinny być zawsze: ognie podczas Number of the Beast + wybuch na początku koncertu.
Kończąc aspekt pirotechniki (a jest to mimo wszystko tylko dodatek) na poprzedniej trasie było jej całkiem sporo, za to na ostatni akord już zabrakło (jak w 2008 roku:)).
ale co kombinowanie przez Maiden z Edkiem czy scenografią ma wspólnego z ceną biletu na koncert na przykład w Polsce? Czy będzie Edek, czy go nie będzie nie zmieni ceny biletu. Tak samo pirotechnika, czy inne bajery...RALF pisze:że i tym razem wykombinują coś godnego ceny biletu(...)
www.MetalSide.pl
-
Poszukiwacz
- -#Prodigal son

Lepiej żeby było na co popatrzeć i słuchać, niż tylko słuchaćgumbyy pisze:ale co kombinowanie przez Maiden z Edkiem czy scenografią ma wspólnego z ceną biletu na koncert na przykład w Polsce? Czy będzie Edek, czy go nie będzie nie zmieni ceny biletu. Tak samo pirotechnika, czy inne bajery...RALF pisze:że i tym razem wykombinują coś godnego ceny biletu(...)
-
Deleted User 2259
Zamiast pieprzyć się ze światłami i innymi bzdetami, lepiej niech poćwiczą utwory których dawno nie grali jak To Tame A Land czy Still Life.
-
Deleted User 1499
Wiesz że to już nie realne 
Co miało zostać ponownie zagrane , zostało zagrane na wspominkowych , szkoda tylko że nie utrzymała się idea 1 trasy.
Co miało zostać ponownie zagrane , zostało zagrane na wspominkowych , szkoda tylko że nie utrzymała się idea 1 trasy.
Bardzo mi się podobała scenografia z The Final Frontier - tam o ile dobrze pamiętam pirotechniki nie było wcale, a scena wyglądała moim zdaniem świetnie.
-
Deleted User 1499
Ale np. Phantom`a bez ogni sobie teraz nie wyobrażam 
W ogóle ten utwór wiele sobie zyskał po trasie ME.
W ogóle ten utwór wiele sobie zyskał po trasie ME.
Wiecie co - nigdy nie mów nigdy! Ja bym chciał żeby zagrali "Paschendale" ze wszystkimi efektami specjalnymi. To by było piękne, gdyby w secie znalazły się "Paschendale", "Hallowed Be Thy Name" i "Reincarnation of BB" - byłbym baaardzo zadowolony. Oczywiście, zobaczymy co przyniesie nowy albumik.
-
Deleted User 1499
Myślę że na powrót Halloweed i Reincarnation można liczyć.
Naprawdę najbardziej czekasz na kawałek, który już słyszałeś na minimum 10 koncertach Maiden i na dwa numery z XXI wieku??? Nie chcę wyjeżdzać z Aleksem Macedońskim, ale znalazłbym bez kozery 30 klasycznych numerów, które ucieszyłyby bardziej niż Paschendale i RBBRALF pisze: To by było piękne, gdyby w secie znalazły się "Paschendale", "Hallowed Be Thy Name" i "Reincarnation of BB" - byłbym baaardzo zadowolony
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Paschendale uważam za jeden z najwspanialszych numer ów IM w historii.
-
Deleted User 1499
Mnie akurat Paschendale by ucieszyło , bo trafiłem na koncert z DOD w secie 
Burdel i tak jest mega bo w 3 tematach to samo, ale zwracam uwage na temat piszmy(poki co spekulujmy) tu na temat nowego albumu, nie trasy bo od tego jest osobny temat !
https://www.facebook.com/basspot?fref=ts
Bardzo możliwe, że właśnie teraz w tym studio odbywa się mastering nowego albumu IM.
Bardzo możliwe, że właśnie teraz w tym studio odbywa się mastering nowego albumu IM.
To co robili do tej pory ? 
Cholera wie, może szczegóły trasy, oprawy, logistyka?
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Maj się kończy i nadal cisza... To już zaczyna być irytujące. Takie nabijanie lat działalności...
Jeżeli cokolwiek ogłoszą odnośnie albumu (lista kompozycji, tytuł, data premiery) to nie wcześniej niż w drugiej połowie czerwca. Na jakieś 3 - 4 miesiące przed premierą.
Mogliby podac jakikolwiek szczegol, skoro oglosili ze Brunio zdrowy, a plyta gotowa od dawna. Fanom w zupelnosci wystarczylby skrawek informacji do dalszych debatek 
-
Poszukiwacz
- -#Prodigal son

Żeby chociaż motyw z okładki ukazali