Iced Earth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Re: Iced Earth

Post autor: syzygy »

dla forum Something Wicked skomponowałem (:P ) liste ul;ubionych kawałków, a że tam mało kto wchodzi a ja się trochę napracowałem, więc podam też tu:

1. Prophecy

2. Last December, Burnt Offerings, Dante's Inferno, Coming Curse, Diary

3. Melancholy, Damien, Phantom Opra Ghost, Watching Over Me, Burning Times

4. I Died For You, Dark Saga, Creation Failure, Brainwashed, Burning Oasis, Question Of Heaven (AiA)

5. Consequences, Hunter, Angel Holocaust (AiA, DoP), Travel In Stygian (AiA), Slave To The Dark, When The Nights Fall (AiA), Declaration Day (zaszaleje :lol: ), Jack, Frankenstein.

i dodam, że IE ciągle mnie zachywca, jakiś kolejny nawrót właśnie chyba jest :B
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

Spoko Wrath coś wymysle żeby się nawrócić a jak nie to cóż... czeka mnie stos :evil:
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... mam już "Alive In Athens" DVD.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niestety nie miałem jeszcze czasu aby w spokoju zapoznać się z tym koncertem w całości [może w weekend zrobię sobie seans filmowy z ICED EARTH]. Zapewne każdy maniak zespołu zna ten koncert w wersji audio i tutaj jest pewna różnica bo wydanie DVD zostało okrojone o trzy utwory, mianowicie: "Slave To The Dark", "A Question Of Heaven" oraz "Iced Earth". Co do realizacji mamy tutaj poprostu normalny ostro kopiący po mordzie metalowy koncert bez żadnych fajerwerków etc. z doskonale dobranym zestawem utworów. Z tego co przeglądałem cholernie podobają mi się wokale w wykonaniu Jon Schaffera m.in w "Pure Evil" czy "Desert Rain" w ogóle Jon jest w mordę mistrzem gitary rytmicznej natomiast Larry Tarnowski wycina wspaniałe solówki. Materiał został zarejestrowany jeżeli sie nie mylę chyba tylko 3 lub 4 kamerami ale z drugiej strony to w zupełności wystarczy bo podczas tego typu show liczy się głównie muzyka. Mamy do wyboru mix DTS 5.1 oraz DD Stereo 2.0 - w moim odczuciu ten pierwszy brzmi momentami strasznie sztucznie i jest trochę niedopracowany . Więcej skrobnę jak na spokojnie zapoznam się z tym materiałem w całości bo takie przeskakiwanie i wybiórcze przeglądanie zdecydowanie burzy atmosferę i klimat tego rewelacyjnego koncertu.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

jesper pisze: Zapewne każdy maniak zespołu zna ten koncert w wersji audio i tutaj jest pewna różnica bo wydanie DVD zostało okrojone o trzy utwory, mianowicie: "Slave To The Dark", "A Question Of Heaven" oraz "Iced Earth".
no szkoda wielka, szczególnie tych dwóch perełek z Dark Sagi, ale ja myślałem, że nie będzie całego 3 CD w porównaniu do audio, czyli od Stand Alone, bo ten 3cd był niby gratis :P

Tylko widzę, że kolejność pomieszana, trochę kijowo....a może właśnie tu jest dobra, bo przecież AiA był składakiem z dwóch koncertów więc nie wiadomo. :wink:

Kurde, chyba wiem co chce na świeta :D

A jak wygląda obraz, bo Shaffer coś marudził, że 4 kamery tylko były i nie wyjdzie z tego nic dobrego...?
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

syzygy pisze:Question Of Heaven (AiA)
to jest ładne bardzo, też mi się podoba. aż bym właczył, ale nie wiem kaj płyta
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

miki pisze:to jest ładne bardzo, też mi się podoba. aż bym właczył, ale nie wiem kaj płyta
na AiA?
CD1 , ostatni kawałek :wink:
miki
-#Clansman
-#Clansman

hehe, wiem, na jakim miejscu jest ten utwór na płycie, tylko ja płyty znaleźć nie moge.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

aaa :lol:
kiedyś mówiłeś, że Ci AiA rozkradli i została Ci tylko jedna płytka chyba?
miki
-#Clansman
-#Clansman

dokładnie
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

są filmiki na youtubie :mrgreen: http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search
No, to już wiem czego się spodziewać. W sumie jest mniej więcej tak, jak się spodziewałem- obraz nienajgorszy, ale super też nie. Za bardzo statyczny jest... przydałoby się trochę szybszych ujęć w odpowiednich momentach. Heh Barlow śpiewa na golasa :lol: Ale Matt to pół biedy, najsmieszniejszy jest ten basista cały w tatuażach.

Trochę undergrundowo to wygląda, ale w sumie może klimat będzie przez to większy. Scena troszeczkę mała była :wink:
miki
-#Clansman
-#Clansman

wiadomo było jak to będzie wyglądać uż jak się widziało klip do 'melancholy'
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

no w sumie... a ile oni tych oficjalnych teledysków mieli? Bo :
plus wiele dodatków specjalnych: film dokumentalny z ostatniego roku spędzonego w trasie i wszystkie teledyski zespołu!
Chociaż w sumie niewiele mnie to obchodzi, bo po co mi teledysk pół live, skoro mam te kawałki całkowicie live :wink:
miki
-#Clansman
-#Clansman

wiem, ze z ostatniej płyty mieli, ale one nie były już na takiej zasadzie, jakieś bardziej fabularne
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

miki pisze:wiem, ze z ostatniej płyty mieli
no jest Declaration Day... chyba tylko.

tak słucham sobie znowu AiA i cholernie szkoda mi Slave to Dark I Queastion Of Heaven... piękne są to kawałki... ten wstęp do StD...

A twisted state of mind, torn between two worlds
One of which the new me hates and the one that's coming true
The power is unleashed, they perish at my gaze
But am I really in control or am I just a slave...
NOOOOO.............!!!!

zawsze mam ciarki... o QoH nie wspominam, bo to kult dla każdego Icedowca, nie trzeba mówic, że piękne.... jeden z lepszych kawałków IE...

I did what I thought was right
All for the love of my life
I know it's sad but true
Something is very wrong
Condemned to suffer so long
For a love so true....

:cry:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

syzygy pisze:no jest Declaration Day... chyba tylko.
"When The Eagle Cries" również, tyle że akustyczny.
syzygy pisze:o QoH nie wspominam, bo to kult dla każdego Icedowca, nie trzeba mówic, że piękne.... jeden z lepszych kawałków IE...
No ja już wspominałem - moje numero uno icedowych kawałków, nawet przed takimi gigantami jak "Dante's Inferno", "The Coming Curse", "Travel In Stygian" czy "Damien". Choć trylogia Gettysburg też mastah ;]

AND I WASH MY HANDS OF YOU ! ! !
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:AND I WASH MY HANDS OF YOU ! ! !
Dokładnie....
Szkoda, tym bardziej, że na AiA lepiej wypadło niż na albumie IMO... popłakać się idzie :oops: :wink:
Choć na pewno nie jest moim nr1... ale jeden z ważniejszych kawałków tego zespołu :P
"When The Eagle Cries" również, tyle że akustyczny.
a faktycznie, widzialem na youtubie kiedyś :P
miki
-#Clansman
-#Clansman

jesper pisze:o wydanie DVD zostało okrojone o trzy utwory, mianowicie: "Slave To The Dark", "A Question Of Heaven"
jaka lipa, najlepszy numer wywalili.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Zauważyłęm coś brzydkiego podczas Blessed Are You. ok 4.35 Barlow się drze, i pewnym momencie przestaje go być słychać a widać jak nadal ma rozdziawioną gębę i przejętą minę :lol: i kończy dopiero po chwili. Nie podoba mi się to, czyżby obraz nie był z tego wykonania tego kawałka? :?
oczywiście na youtubie ogladałem.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

..albo jeszcze inaczej :P Ten krzyk jakby tak sztucznie cichnie, więc pewnie to wina obróbki dźwięku, materingu. Ale twórcy DVD mogliby uniknąć pokazania tego demaskującego ujęcia :P
Dobra, nieważne.

Ale głupoty pieprzą na empiku:
Pierwsze wydawnictwo DVD ikony melancholijnego ciężkiego grania!
A Gettysburg? Koncertowe- owszem, ale nie zaznaczyli tego.
Zawiera zapis ostatniego w historii zespołu koncertu
Że co, proszę? :laugh

Odbiło mi- zamówiłem ten shit. 71zł.
Ale skoro na jakiś AMOLAD+ badziewne DVD (które widziałem raz) wydałem z przesłyłką coś ponad 80 zł, to na ten koncert tym bardziej mogę się spłukać :P Wiem, że się nie zawiodę.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... na Allegro można kupić taniej i jest sporo ofert różnych sprzedawców.

http://www.allegro.pl/item147201519_ice ... d_dts.html

http://www.allegro.pl/item149181676_ice ... azja_.html <<<<<< tutaj nawet zafoliowana od 45zł 8)
ODPOWIEDZ