Tanie płyty

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Tanie płyty

Post autor: panzerschreck »

Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Elevatorman pisze:oooo to trzeba się wybrać do saturnu xD a w którym byłeś?
do magnolii zaglądam często bo mam po drodze z pracy do domu i zakupy tam robię. ejst tam cała półka 'od 16zł', 'od 19' itp.. tam zazwyczaj po jednej, dwie płycie jakiegoś artysty ale często jak tam znajdziesz jedną płytę za 19 to na półce dedykowanej znajdziesz resztę w tej samej cenie. ja już mam cały schowek w samochodzie zawalony płytami :) za żadną z nich nie zapłaciłem więcej niż 30 zł :)
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Pearl Jamy i Temple of the dog też po 19 zł? Pierwsi tak w sumie nigdy drodzy nie byli, ale za 19 to chyba jeszcze nigdy nie widziałem.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

To jak już tak przy grunge'u jesteśmy- Mad Season za 23 można wyhaczyć ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

cały grunge w dobrych cenach, ja za 20-25 dorwałem właśnie wspomniane (lub nie wspomniane ;) ):

SOUNDGARDEN Badmotorfinger & Superunknown
TEMPLE OF THE DOG Temple Of The Dog
MAD SEASON Above
ALICE IN CHAINS Facelift
PEARL JAM Vs

i większość z tego nadal w tych okolicach cenowych można dostać, do tego jeszcze jeden album Soundargden chyba też - "Down On The Upside" (Matek, znasz to może, warto ? Bo Ty chyba najlepiej się w tych klimatach orientujesz, a ja akurat lubię Soundgarden ale tej płyty nie słyszałem)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:i większość z tego nadal w tych okolicach cenowych można dostać, do tego jeszcze jeden album Soundargden chyba też - "Down On The Upside" (Matek, znasz to może, warto ? Bo Ty chyba najlepiej się w tych klimatach orientujesz, a ja akurat lubię Soundgarden ale tej płyty nie słyszałem)
szczerze to sam wolałbym kupić wcześniejsze płyty soundgarden ;) chociaż down... ma pewną cechę tych pierwszych również. ale od początku. dla mnie największa zaleta superunknown i badmotorfinger jest ich wadą. chodzi mi o te perełki które tam się znajdują, a raczej o kontrast między najlepszymi utworami a resztą. źle się słucha tych płyt jako całości. badmotor jeszcze w miarę ale super trochę gorzej. dwa pierwsze albumy mają cudowny grunge'owy klimat. bez takiej przebojowości. ale jako całości słucha się świetnie, zwłaszcza jak lubisz te klimaty. down mnie męczy trochę. może i jest to lepsza płyta niż dwie pierwsze ale tamte większym sentymentem darzę za tą surowość i ich mankamenty jakoś się rozmazują.
reasumując... za 19zł warto :) za 29 już nie :B

panzer, gdzie to mad season? ;>
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Matek pisze:
panzer, gdzie to mad season? ;>
Dominikańska ;) Może być pod literką M na ogólnym, ale szukaj też na regale z przecenami, widywałem tu i tam.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

chciałem dzisiaj sobie slasha kupić, ale jak zobaczyłem 59,90 to polubiłem kradzione jednak :roll: już naiwnie wierzyłem że cena w granicach 35zł staje się standardem....

w saturnie teraz za 22zł można uzupełnić dyskografię Whitesnake i Joy Division jakby ktoś był zainteresowany ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

w saturnowskim cylku za 20zł można teraz uzupełnić dyskografię deep purple (edycje na 30. rocznicę) i saxon.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

ja ostatnio dałem 59 za Those Whom The Gods Detest, mogły by te płyty tańsze kurde być...
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Jak ktoś chciałby sobie uzupełnić dyskografię Metalliki to teraz jest , jak myślę, dobry na to czas ;) w Saturnie cała dyskografia za 35 zł, w EMPiKach nieco drożej, widywałem za 42. Włącznie nawet z "Death Magnetic" (NIE polskie wydanie ;) )
Matek
-#Nomad
-#Nomad

dużo 35 :P tylko deftones skusi mnie żeby wydać więcej niż 30zł na płytę ;)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Polecam promocje w MM (w Krakowie, gdzie indziej to nie wiem). Przez weekend (28-30maja) kupując dwie płyty, tańszą dostajemy za 1/2 ceny ;-)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

No właśnie- we wszystkich Media to jest, ktoś się orientuje? Na ich stronie nic nie widzę, a w Głogowie MM jest na takim zadupiu, że nie chce mi się ot tak niepotrzebnie tam pomykać ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

niestety we wrocławskim MM nie ma takiej promocji. ale znalazłem za to Good News.. Modest Mouse za 24,99 :D

ostatnio też zakupiłem sobie to co było z dyskografii dio za 19zł (magica, dream, sacred, the last in line). i te wydania (vertigo) to największa kicha jaką widziałem... dwustronicowa książeczka ze zdjęciami :mad:
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ja już wykupiłem wszystkie te za 2 dychy które mnie interesowały (no jeszcze jedna mi została), ostatnio coś nie trafiła mi się żadna okazja, same drożyzny zostają do kupowania :P
Matek
-#Nomad
-#Nomad

mi się lista do kupienia nie kończy jednak, chociaż fakt że została ona poszerzona o wszystko do 30zł ;) no i poza tym... mój gust tańszy chyba ;)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Eeee, za 30 złotych to już nie jest w wielu przypadkach okazja, tylko standard ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

marzenia :P niesety w większości interesujących mnie przypadków standard to 55zł :/
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Matek pisze:niesety w większości interesujących mnie przypadków standard to 55zł :/
no to standard o ile w ogóle są już w MM albo w Saturnie dostępne....
ODPOWIEDZ