31/05/2016 - Iron Maiden - Berlin
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 31/05/2016 - Iron Maiden - Berlin
Gig się wyprzedał, ale u legalnych koni można wciąż kupować miejsca
https://www.fansale.de/fansale/tickets/ ... 51/6702447
Za zgodą miejscowego eventimu. Jeden eurokołchoz, różne regulaminy, różne prawa.
Za zgodą miejscowego eventimu. Jeden eurokołchoz, różne regulaminy, różne prawa.
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Ale tak jest zawsze, nic szczególnego...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Oczywiście i powiem szczerze, że w tym wypadku w pełni popieram podejście Niemców czy Amerykanów do tematu. Jest wolny rynek więc nie wiem jak można prawnie zabraniać osobom prywatnym odsprzedawania zakupionych wejściówek za cenę inną niż nominalną (wyższą bądź, jak to też często ma miejsce, niższą). Wszystko wynika z frustracji i pazerności polskich organizatorów w wypadku, gdy nietrafnie ustalą ceny wejścówek na koncert, tzn. je zaniżą. Wtedy oczywiście nie mogą przeżyć faktu, że mogliby zarobić na wejściówkach odpowiednio większy procent i dlatego tępią odsprzedaż biletów...krusejder pisze:Gig się wyprzedał, ale u legalnych koni można wciąż kupować miejsca
Dokładnie. Jak pomyślałem, ile LN zażyczyło sobie za bilety na 24 koncert IM we Wrocławiu a ile kosztowały bilety na Gilmoura w tym samym mieście - krew zalewa. Oczywiście - Do G. dołożyło miasto ero: UE, niemniej za te pieniądze to przed IM ze dwa dobre zespoły powinny być. Niestety na cuda nie ma co liczyć, może od bidy jakiś Ghost dodadzą i to tyle... 
I ja oczywiście popieram wolny rynek
Jednak z małym regulatorem co do liczby biletów zakupowanych przez jedną osobę.
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Powiem szczerze (i z góry przepraszam za off-topic) - w przypadku Gilmoura ESK niepotrzebnie szukało sponsorów (BZWBK) i zaniżyło ekstremalnie ceny biletów w stosunku do ich realnej wartości - napędzając tylko marżę konikom i windując ceny biletów do bardziej "rynkowych". Przecież to kuriozum, żeby za bilet Golden Circle płacić 160 zł (36 euro!!). Realne ceny powinny być co najmniej 3-4-krotnie wyższe... W związku z tym dużo ludzi, którzy nawet na co dzień nie zajmują się "konikowaniem", kupowało więcej wejściówek, bo po pierwsze było to mniejsze ryzyko (zawsze sprzeda się je po kosztach), a po drugie "przedsiębiorczy Polacy" od razu wyczuli, że ceny są śmiesznie niskie, a popyt przewyższy podaż. Stąd tysiące biletów wystawionych na przeróżnych serwisach, które i tak sprzedają się jak świeże bułeczki po zawyżonych cenach. 
No i nie ma jeszcze nowych dat na Europę... 
Drogo źle, tanio też źle, nosz... Tu nie chodzi o ceny, bo im taniej tym lepiej dla nas, odbiorców, tylko o sposób dystrybucji. I też przepraszam za offtopic.WICKER MAN pisze:Powiem szczerze (i z góry przepraszam za off-topic) - w przypadku Gilmoura ESK niepotrzebnie szukało sponsorów (BZWBK) i zaniżyło ekstremalnie ceny biletów w stosunku do ich realnej wartości - napędzając tylko marżę konikom i windując ceny biletów do bardziej "rynkowych". Przecież to kuriozum, żeby za bilet Golden Circle płacić 160 zł (36 euro!!). Realne ceny powinny być co najmniej 3-4-krotnie wyższe... W związku z tym dużo ludzi, którzy nawet na co dzień nie zajmują się "konikowaniem", kupowało więcej wejściówek, bo po pierwsze było to mniejsze ryzyko (zawsze sprzeda się je po kosztach), a po drugie "przedsiębiorczy Polacy" od razu wyczuli, że ceny są śmiesznie niskie, a popyt przewyższy podaż. Stąd tysiące biletów wystawionych na przeróżnych serwisach, które i tak sprzedają się jak świeże bułeczki po zawyżonych cenach.
Gdzie można by tanio kupić bilet na ten gig? Mnie na dziś wychodzi z przesyłką 640 zł. Tanio to nie jest
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Cóż się dzieje, że wybierasz się na Maiden do naszych zachodnich "przyjaciół"?krusejder pisze:Gdzie można by tanio kupić bilet na ten gig? Mnie na dziś wychodzi z przesyłką 640 zł. Tanio to nie jest
Bilety są wyprzedane i najlepszą metodą, aby w miarę tanio kupić wejściówkę, byłoby szukanie osób z wolnymi biletami bezpośrednio przed koncertem, już pod obiektem.
Śpieszmy się jeździć do Niemiec, dokąd nie są kalifatem 
W tym wypadku zaś chciałem podjąć decyzję po 1m gigu nadchodzącej trasy IM, wiedząc, co będzie w secie.

W tym wypadku zaś chciałem podjąć decyzję po 1m gigu nadchodzącej trasy IM, wiedząc, co będzie w secie.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Już raczej wiemy co będzie w secie - jeśli nastąpią jakieś zmiany w stosunku do chińskiej setlisty to max 1-2 kawałki, i jakichś perełek niegranych od 30 lat raczej bym się nie spodziewał. 
Projekt na Chiny nie jest zły, ale nie wiem, na ile się to sprawdzi w USA 
Jakby byl ktos chetny to mamy dwa wolne miejsca w hotelu w Berlinie na noc 31.05/01.06. 5min od dworca Plbus, 20min spacerkiem od amfiteatru, wiec miejscowa idealna.
Plan zajechac z rana Plbusem, zostawic bagaze i male conieco na after po koncercie. Potem nocka i z rana wyjazd.
Poki co zaklepane 4/6 miejsc: Budziol, Mirdaroh, Jack, Zygi :-)
Jak cos pisac na pw
Plan zajechac z rana Plbusem, zostawic bagaze i male conieco na after po koncercie. Potem nocka i z rana wyjazd.
Poki co zaklepane 4/6 miejsc: Budziol, Mirdaroh, Jack, Zygi :-)
Jak cos pisac na pw
Od rana czekacie żeby mieć miejsca stojące?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Nie, wchodzimy na fttb 
Gdyby jakiś forumowicz trafił i miał jedno wolne to ja chętnie 
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=575502E7
takie coś na fb zobaczyłem
myślałem, że wszystkie bilety są w tej samej cenie
-
Gregory D.
- -#Charlotte

To kant jest, "1" z przodu przy cenie 84 EUR jest ewidentnie doklejona, nawet cieńszy druk jest delikatnieMichał pisze:https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=575502E7